• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • ONU: Acordul pentru exportul de cereale din Ucraina a fost prelungit

  agrointeligenta.ro -

  Acordul privind coridorul pentru exportul cerealelor de la Marea Neagră a fost prelungit, potrivit unei comunicări făcute de Organizația Națiunilor Unite – ONU. Deși sursa nu a precizat termenul de prelungire, un oficial din Ucraina a anunțat că este vorba despre o perioadă de 120 de zile. În schimb, Rusia spune că a semnat acordul pentru 60 de zile.

  ONU a confirmat prelungirea acordului de cereale, fără a preciza un termen limită, în timp ce viceprim-ministrul pentru Reconstrucția Ucrainei – ministrul Dezvoltării Comunitare, Teritoriilor și Infrastructurii Oleksandr Kubrakov a precizat că acordul privind „inițiativa cerealelor” a fost prelungit cu încă 120 de zile.

  „Sunt recunoscător Secretarului General al Organizației Națiunilor Unite António Guterres și Președintelui Turciei Recep Erdogan, precum și tuturor țărilor partenere pentru eforturile comune de a prelungi valabilitatea documentului cu încă 4 luni. Aceasta înseamnă că Ucraina continuă să-și exporte produsele agricole prin trei porturi de mare adâncime. În special, de la 1 august până astăzi, am trimis 25 de milioane de tone pentru nevoile lumii”, a spus oficialul din Ucraina.

  Oleksandr Kubrakov a mai adăugat că principala provocare este accelerarea inspecțiilor în Turcia. Acest lucru va permite lumii să obțină și mai multe produse agricole ucrainene. „De asemenea, continuăm lucrările pentru aderarea la „inițiativa cerealelor” a porturilor din regiunea Mykolayiv și extinderea gamei de mărfuri. Ucraina a fost și rămâne ferm încorporată în economia și piețele mondiale. Oportunitatea de a exporta mai mult va permite eliminarea riscurilor inflaționiste și, ca urmare, a tensiunilor sociale din multe țări ale lumii”, a conchis el.

  În schimb, Rusia a informat toate părțile la acordul de cereale că este de acord să prelungească acest acord cu 60 de zile, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Maria Zakharova, citată de BBC.

  „Vedem rapoarte de la părțile din cadrul „acordului de cereale” că acesta a fost prelungit pentru 120 de zile. Am declarat în mod repetat – atât Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei, cât și Reprezentantul Permanent al Rusiei la ONU – că partea rusă a informat toate părțile la acord că prelungește acordul pentru 60 de zile”, a declarat Zakharova reporterilor .

  ONU a confirmar prelungirea acordului pentru exportul de cereale

  Confirmare de la ONU

  Organizația Națiunilor Unite a confirmat că Inițiativa privind cerealele Mării Negre, semnată la Istanbul la 22 iulie 2022, a fost prelungită, conform unui anunț făcut de serviciul de presă al ONU.

  „Inițiativa face posibilă facilitarea transportului în siguranță pentru exportul de cereale și produse alimentare aferente și îngrășăminte, inclusiv amoniac, din anumite porturi maritime ucrainene”, a spus ONU, în același timp, că nu a fost informată pentru ce perioadă a fost acordul. extins .

  ONU a subliniat că de la începutul acordului, aproximativ 25 de milioane de tone de produse agricole au fost livrate în 45 de țări ale lumii.

  „Inițiativa pentru cereale din Marea Neagră, precum și Memorandumul de înțelegere privind promovarea produselor alimentare și a îngrășămintelor rusești pe piețele mondiale, sunt de o importanță crucială pentru securitatea alimentară globală, în special pentru țările în curs de dezvoltare”, a menționat serviciul de presă. Ei au adăugat, de asemenea, că „facem apel la toate părțile să își dubleze eforturile pentru implementarea lor deplină”.


  Te-ar mai putea interesa

  O familie de legumicultori și-a găsit solarii tăiate și toți ardeii furați Prețul grâului s-a prăbușit după noul raport USDA. Cât costă acum tona în portul Constanța Subvenții 2024 – listele cu fermierii controlați de APIA în fiecare județ

  Ultimele știri

  Plăți subvenții APIA! Fermierii care au încasat banii în conturi în ultimele zile Vremea în următoarea lună – unde vor fi cele mai mari temperaturi, dar și ploi însemnate România a scos ”artileria grea” în lupta cu seceta. Județele unde ploaia va fi produsă artificial