• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • După îngrășăminte gratis, fermierii din Ucraina primesc sprijin și cu sămânță de porumb și floarea-soarelui

    Angelica Lefter -

    Fermierii din Ucraina sunt ajutați să depășească această perioadă dificilă în care țara lor este în plin război cu Rusia. Mai multe programe internaționale au fost inițiate pentru a-i sprijini pe agricultorii ucraineni să susțină investiția în înființarea culturilor agricole.

    După ce ieri am prezentat programul prin care fermierii din Ucraina pot primi îngrășăminte gratis, astăzi vă informăm despre un alt sprijin ce constă în semințe de porumb. Astfel, agricultorii ucraineni pot obține semințe de porumb marca DEKALB în cadrul Inițiativei USAID (Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională) pentru Reziliență Agricolă – ”AGRI-Ucraina”, implementată prin Programul USAID pentru Dezvoltare Agrară și Rurală – AGRO și cu sprijinul Ministerului Politicii Agrare și Alimentației din Ucraina și Bayer Ucraina.

    Potrivit serviciului de presă al Programului, acesta este destinat producătorilor care cultivă de la 5 până la 500 de hectare, iar semințele vor fi suficiente pentru a semăna aproximativ 15.000 de hectare.

    Fermierii ucraineni, ajutați să obțină sămânță de porumb de calitate (foto: digi24.ro)

    Cererile fermierilor ucraineni pentru participarea la program vor putea fi înregistrate în perioada 17 – 31 martie

    Cererile sunt acceptate prin Registrul Agrar de Stat (DAR) în perioada 17 martie – 31 martie sau până la epuizarea stocurilor de semințe.
    Producătorii agricoli ucraineni interesați trebuie să aplice la Registrul Agrar de Stat pentru participarea la programul ”Obținerea semințelor de porumb marca DEKALB din Programul USAID pentru Dezvoltare Agrară și Rurală (AGRO)”, arată agrotimes.ua.

    Beneficiarii sunt producători agricoli din Ucraina care îndeplinesc următoarele condiții:

    Amintim că fermierii ucraineni din trei regiuni vor primi și îngrășăminte gratis pentru fertilizarea culturilor de cereale și plante oleaginoase, potrivit unui anunț făcut de Ministerul Politicii Agrare și Alimentației din Ucraina. Sprijinul va fi acordat prin programul USAID AGRO și va viza regiunile Zhytomyr, Vinnytsia și Cherkasy.

    Producătorii agricoli din Ucraina care cultivă între 5 și 500 de hectare pot primi îngrășăminte sau semințe de floarea-soarelui din Programul AGRO USAID în cadrul Inițiativei de Reziliență Agricolă USAID – AGRI-Ucraina. Proiectul este realizat în cooperare cu Ministerul Politicii Agrare și Alimentației din Ucraina. Cererile sunt acceptate prin Registrul Agrar de Stat (DAR) până la 14 martie 2023.

    Cel puțin 6.800 de IMM-uri agricole vor primi în total 6.000 de tone de îngrășăminte minerale pentru fertilizarea culturilor de iarnă și aplicarea principală și post-semănare a culturilor în primăvară, precum și semințe de floarea-soarelui pentru tehnologia clasică de cultură pe o suprafață de 28.000. hectare.

    Asistența va fi acordată conform uneia dintre cele trei opțiuni alese de solicitant:

    Participanții trebuie să asigure logistica livrării de îngrășăminte/semințe din punctele regionale de distribuție cu transport/cost propriu.

    Puteți depune o cerere în DAR la secțiunea „Programe disponibile” – „Obținerea de îngrășăminte și semințe de floarea soarelui din Programul USAID pentru Dezvoltare Agrară și Rurală (AGRO)”. Producătorii agricoli care:

    • Înregistrați ca persoane juridice sau persoane fizice – antreprenori, inclusiv ferme familiale.

    • Au o suprafață totală de terenuri deținute și/sau închiriate de la 5 la 500 de hectare, situate în următoarele regiuni: Dnipropetrovsk, Donețk, Zaporizhzhya, Kirovohrad, Kiev, Luhansk, Mykolaiv, Odesa, Poltava, Sumy, Harkiv, Herson , Cernihiv.


    Te-ar mai putea interesa

    Plăți finale la APIA. Calculator tranșa a doua din subvenția pe hectar și animale, din 2 decembrie Zeci de fermieri români au fost înșelați cu tractoare aduse din afară Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial

    Ultimele știri

    Prețul cerealelor în Bărăgan. Valentin Popa, fermier: Am înlocuit porumbul cu rapița! ANSVSA – recomandări pentru tăierea porcului de sărbători Comisarul UE pentru Agricultură: ”Acordul Mercosur are multe clauze de protecție pentru fermieri”