• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Punga Verde – ideea de marketing cu care Claudia Gross și-a vândut toată producția din solar

    Angelica Lefter -

    Claudia Gross face legumicultură în județul Caraș-Severin și a reușit să își valorifice toată producția din solarii prin vânzare directă. Tânăra a creat două concepte prin care își vinde legumele: Lădița Verde și Punga Verde.

    Claudia Gross din comuna Berzovia, județul Caraș-Severin, preferă să își vândă produsele din poarta fermei prin comenzi preluate de pe pagina sa de socializare și de la cumpărătorii care deja o cunosc.

    Femeia a lansat pe piață, anul trecut, Lădița Verde, iar anul acesta Punga Verde, concepte cu care a reușit să vândă întreaga cantitate de salată, spanac și verdețuri produse în propriile solare.

    A investit acasă banii câștigați în Germania

    Legumicultoarea din Caraș-Severin a povestit pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO cum s-a întors din Germania pentru a-și deschide o fermă legumicolă în țară, dar și cum procedează pentru a-și vinde toate legumele produse în cei peste 1.400 de metri pătrați de spații protejate.

    ”M-am întors acum 7 ani din Germania în România pentru a-mi crește copiii acasă. M-am apucat treptat de legumicultură, fără să știu prea multe despre acest domeniu. Acum, după 7 ani, am extins puțin spațiile protejate făcute din bani proprii, fără a accesa programe și am reușit, de 4 ani, să mă înscriu în programul ”Tomata”, de unde anual iau acel sprijin, în rest este investiție proprie”, vorbește producătoarea despre investițiile făcute.

    Nu merge la piață, ci vinde direct din fermă

    Claudia Gross ne-a mărturisit că a ales să nu meargă la piață pentru că dacă ar sta să vândă, nu i-ar mai rămâne timp să se ocupe de cultivarea legumelor. ”Vând din poarta fermei, preiau comenzi de pe pagina mea de Facebook. Oamenii deja mă cunosc și nu s-a întâmplat să rămân cu marfa nevândută. Chiar și după ce am terminat verdețurile pentru Punga Verde mă mai sună oameni”, a menționat legumicultoarea.

    Cele două concepte, Lădița Verde și Punga Verde, au fost create pe două idei complementare: nevoia gospodinelor de legume proaspete și vânzarea din poarta fermei.

    Anul acesta, prețul pentru Punga Verde a fost de 35 de lei și a inclus 2 kilograme de spanac, o legătură mare de pătrunjel, o legătură de rucola, o legătură mică de mărar și două legături de salată verde. Separat, verdețurile de primăvară au fost 10 lei pentru kilogramul de spanac, 5 lei legătura mare de pătrunjel creț,  5 lei bucata de valeriană, 5 lei legătura de rucola, 1 leu legătura de mărar și 2 lei căpățâna de salată verde.

    ”Iarna, într-una dintre sere pun salată, spanac, rucola și așa că am făcut anul trecut Lădița Verde, iar peste vară Lădița cu Legume, de fapt un mix. Pentru anul acesta am ales Punga Verde pentru că ocupă mai puțin spațiu, este mai practică punga decât lădița. Cu toate acestea, am vândut toată marfa, deci Punga Verde nu mai este acum de actualitate, aștept să se coacă roșiile și alte legume. În două săptămâni cât a durat programul Punga Verde am vândut tot, mă sună și acum oamenii, dar le transmit că deocamdată nu mai am verdețuri, o să revin cu celelalte legume în perioada următoare”, a declarat legumicultoarea pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    Programul Tomata, un sprijin important

    Tomatele Claudiei Gross sunt cultivate pe 1.000 de metri pătrați de spații protejate, care fac parte din programul ”Tomata”. Restul suprafeței, 300-400 de metri pătrați, este ocupată de flori, o altă pasiune a legumicultoarei.

    ”Tomatele se vând la fel, de la poarta fermei. Preiau comenzi online și merg cu comanda de 2-3 kilograme, fiecare cât dorește, într-o anumită zi pe care o anunț dinainte, la un punct fix unde mă întâlnesc cu clienții pentru a le livra tomatele. Bineînțeles că pe lângă tomate mai am și niște castraveți foarte buni, cornișon. Sunt tomate ale căror răsaduri le produc eu, sunt cu gust de roșii adevărat, încerc să nu le stropesc. Nu sunt ecologice, dar încerc să nu le chimizez, le dăm după plantare un fungicid, până nu ajunge să se formeze fructul, iar ca îngrășământ găinaț macerat”, a spus Claudia Gross.

    Anul trecut, Lădița cu legume a costat 50 lei. Acum va fi mai scumpă

    Anul trecut, legumicultoarea vindea lădița cu legume cu 50 de lei, anul acesta prețul producției a crescut, încă nu știe cu cât va da lădița cu legume, însă va fi puțin mai scumpă.

    ”Anul trecut am dat lădița cu 50 de lei, să fie o sumă rotundă. Aceasta conținea 3 kilograme de roșii, 1 kilogram de castraveți, unul de ardei, o legătură de pătrunjel. Puneam cam din toate câte îi trebuie unei gospodine într-o săptămână. Fiecare persoană care vine la mine își ia ce vrea, dar în general tomatele au mare căutare pentru că am toată vara și castraveți, că sunt foarte faini și pentru murat. Vom ieși cu primele tomate în iunie. Trebuie să respectăm toate cerințele din program. Anul trecut au fost înscriși în programul Tomata peste 30 de legumicultori pe județul Caraș-Severin și doar 17 au reușit să ia sprijinul. Eu sunt acum în al patrulea an”, a punctat legumicultoarea din județul Caraș-Severin.

    Pe lângă legume, fermiera are un solar special amenajat pentru flori. Acum este sezonul panseluțelor, iar Claudia Gross ne-a spus că deseori florile au mai mare căutare decât legumele.

    Pentru cei interesați de Lădița cu legume în această vară sau de pe acum de florile de sezon, pot accesa pagina de Facebook a legumicultoareai Claudia Gross sau o pot contacta la numărul de telefon: 0747987602.


    Te-ar mai putea interesa

    Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului