• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Agricover, creștere cu 50% a veniturilor: ”Succesul se datorează echipei noastre dedicate din teren”

  Adrian Radu -

  Agricover, un jucător important în piața de agribusiness din România, raportează venituri de aproximativ 2,55 miliarde de lei în 2022, o creștere cu 50% comparativ cu anul 2021 și un profit net de 91,3 milioane de lei, o creștere cu 7% comparativ cu 2021.

  „În ciuda numeroaselor perturbări din ultimii trei ani, grupul nostru a demonstrat reziliență prin modelul său de afaceri și rezultate financiare solide. În 2022, am crescut toate segmentele de business, în timp ce am continuat să acordăm prioritate angajamentului nostru față de agricultura sustenabilă și responsabilă. Succesul Agricover se datorează echipei noastre dedicate din teren, care lucrează îndeaproape cu fermierii pentru a identifica nevoile emergente legate de digitalizare, tehnologie și finanțare. Prin furnizarea de soluții inovatoare și eficiente adaptate nevoilor fermierilor, suntem capabili să diseminăm rapid soluții digitale și tehnologii de ultimă oră către un număr mare de fermieri, cultivând în același timp conștientizarea beneficiilor practicilor sustenabile. Performanța din 2022 validează capacitatea noastră de a maximiza beneficiile care decurg din modelul nostru de afaceri sinergic și care conduc la obținerea de rezultate continue și susținute pentru acționarii noștri”, a declarat Liviu Dobre, CEO al Agricover Holding.

  Liviu Dobre – CEO Agricover Holding

  În 2022, Agricover și-a continuat extinderea portofoliului de clienți, furnizând inputuri agricole și oferind finanțare unui număr total de 9.949 de clienți, dintre care aproximativ o treime au beneficiat de serviciile oferite atât de Agricover Distribution, cât și de Agricover Credit.

  În ceea ce privește rezultatele financiare înregistrate la nivelul fiecărui segment de activitate, în 2022, Agricover Distribution a continuat procesul de consolidare a poziției pe piața de distribuție de inputuri agricole, realizând venituri de 2,5 miliarde de lei din vânzarea de inputuri agricole precum semințe certificate, produse de protecție a plantelor, produse de nutriție a plantelor, biostimulatori și combustibili. Profitul net înregistrat de Agricover Distribution în 2022, a fost de 39,6 milioane de lei, o majorare cu 16% comparativ cu rezultatul din 2021.

  La nivelul Agricover Credit, valoarea contabilă brută a creditelor și avansurilor în sold la 31 decembrie 2022, a ajuns la 2,84 miliarde de lei, o creștere cu 42% față de sfârșitul anului anterior. Profitul net înregistrat de Agricover Credit în 2022 a fost de 65,4 milioane de lei, o apreciere cu 19% față de 2021. Rata creditelor neperformante a continuat să fie sub media sectorului, fiind de 2,9% la data de 31 decembrie 2022, comparativ cu media sectorului agricol de 3,1% la data de 30 septembrie 2022 (conform Raportului asupra stabilității financiare din decembrie 2022, Anul VII(XVII), nr. 13(23), publicat de BNR).

  Pe parcursul anului trecut, Agricover a continuat să investească în automatizarea proceselor de afaceri și în viitorul digital al agriculturii, prin intermediul Agricover Technology. Platforma Crop360, prin care fermierii au acces în timp real și într-un singur loc la servicii de agricultură digitală pentru fermă și la un canal de interacțiune digitală cu grupul Agricover, a fost implementată în peste 3.000 de ferme de la lansarea acesteia în noiembrie 2021. Platforma reprezintă una dintre investițiile realizate de grup în domeniul cercetării și inovării în vederea sprijinirii fermierilor din România pentru a deveni mai competitivi și agili în fața transformărilor accelerate care au loc în domeniul agriculturii la nivel global.

  Pentru anul 2023, Agricover are în vedere continuarea digitalizării operațiunilor, dezvoltarea portofoliului de produse comercializate sub marca proprie și diversificarea surselor de finanțare. Totodată, grupul va continua procesul de optimizare structurală și operațională pentru a asigura o îmbunătățire continuă a performanței financiare a segmentelor sale de afaceri.

  Despre Agricover Holding

  Agricover Holding este un grup de companii care activează în sectorul de agribusiness european. Cu o experiență în domeniu de peste 22 de ani și o abordare antreprenorială la nivel de dezvoltare a afacerilor, Agricover este un generator de soluții inovatoare care transformă afacerile și viața fermierilor pe termen lung. Agricover Holding cuprinde liniile de business Agricover Distribution, specializată în distribuția de inputuri agricole, Agricover Credit, instituție financiară nebancară specializată în finanțarea fermierilor și Agricover Technology, prin care fermierii au acces la cele mai noi inovații în agricultura digitală mondială.

  Acest anunț nu constituie și nu este parte din nicio ofertă sau invitație de a vinde sau de a emite și nu constituie și nu este parte din nicio cerere de ofertă de cumpărare sau de subscriere a unor valori mobiliare în nicio jurisdicție. Nici prezentul anunț și nicio parte din acesta sau faptul că este distribuit nu va servi drept temei pentru și nici nu va servi drept dovada a și nu va fi interpretat ca o îndemnare de a încheia orice contract sau angajament de orice fel în legătură cu orice valori mobiliare.

  Informațiile incluse în prezentul anunț nu pot fi distribuite, direct sau indirect, în sau pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, Australiei, Canadei sau Japoniei. Acest document (și orice informație inclusa în acesta) nu este, nu conține și nu constituie o ofertă de vânzare a valorilor mobiliare, o cerere de ofertă de a cumpăra sau subscrie valori mobiliare, în Statele Unite ale Americii, Australia, Canada, Japonia sau în orice altă jurisdicție în care o astfel de ofertă sau cerere sau distribuire, publicare sau transmitere a acestui document ar fi ilegală.

  Instrumentele la care se face referire în acest anunț nu au fost înregistrate potrivit Actului din SUA privind Valorile Mobiliare din 1933, astfel cum a fost modificat („Actul privind Valorile Mobiliare”) sau al legilor privind valorile mobiliare din vreun stat sau jurisdicție din cadrul Statelor Unite ale Americii și nu pot fi oferite sau vândute în sau în cadrul Statelor Unite ale Americii sau către persoane din SUA, cu excepția cazului în care sunt înregistrate ca valori mobiliare potrivit Actului privind Valorile Mobiliare sau cu excepția cazului în care se aplică o excepție de la cerințele de înregistrate prevăzute în Actul privind Valorile Mobiliare. Nicio ofertă publică de valori mobiliare nu va fi inițiată în Statele Unite ale Americii.

  Nicio parte din acest anunt și nici faptul publicării acestuia nu va face parte din și nu va servi drept temei pentru niciun contract pentru achiziție sau investiții în Agricover Holding S.A.; de asemenea, nu va constitui nici un fel de recomandare, promovare, invitație, stimulare sau solicitare de a cumpăra, achiziționa, subscrie sau tranzacționa în orice alt fel cu valori mobiliare emise sau care vor fi emise de Agricover Holding S.A.. Acest anunț nu furnizează și nu va fi interpretat ca bază pentru orice fel de consultanță contabilă, legală, fiscală sau financiară.


  Te-ar mai putea interesa

  Subvenții 2024 – listele cu fermierii controlați de APIA în fiecare județ Furtuni puternice cu grindină anunțate astăzi de ANM. Codul roșu de caniculă – menținut! Condiție nouă la APIA pentru fermierii care încasează subvenția pe pășune

  Ultimele știri

  Austriecii care au cumpărat fabrica de zahăr de la Buzău au anunțat că o închid de la 1 octombrie Furturile de apă devin miză politică. USR îi cere ministrului Agriculturii să trimită Corpul de Control la ANIF Plăți subvenții APIA – banii virați în conturile fermierilor în aceste zile