• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Trei fertilizanți esențiali din gama Fertilland pentru cultura de grâu

    Adrian Radu -

    Reuşita unei culturi depinde de respectarea tehnologiei specifice. Pentru obținerea unor producții superioare, atât din punct de vedere cantitativ, cât și calitativ, este necesar ca în sol să existe toate elementele nutritive în concentrații optime. Pentru fertilizarea culturii de grâu, Rodbun are produse pentru primăvară, dar și pentru toamnă.

    Gama Fertilland de la Rodbun este ajutorul ideal pentru fermierii care au mizat și continuă să o facă pe cultura de grâu. Fertilland Azot, Fertilland Sulf și Fertilland Bor sunt cele 3 produse care duc la o producție sporită.

    Fertilland Azot este un îngrășământ foliar lichid care conţine o cantitate mare de azot, magneziu, cupru și microelemente chelatate EDTA, destinat fertilizării tuturor culturilor agricole.

    ”Putem să aplicăm ca prim tratament, odată cu fungicidul, Fertilland Azot sau la tratamentele 2 sau 3 cu fungicid pe vegetație. Îi dă un plus de energie plantei, stimulează foarte mult fotosinteza, conține azot, dar și restul microelementelor de care are nevoie planta și care participă la cele mai importante procese vitale ale acesteia. Întărește planta și îi crește capacitatea de producție în perioada de vegetație, îmbunătățește activitatea fraților și reușește să-i ducă până la capăt. Vom avea atât planta mamă cu spic fertil, cât și minimum 2 frați pe plantă cu spic”, a explicat Florin Migdan, Director tehnic RodBun.

    Fertilland Azot oferă un efect de hrănire de lungă durată, astfel încât se reduce numarul de aplicări. Formularea lichidă facilitează măsurarea, turnarea și amestecarea produsului în rezervorul de pulverizare.

    Avantajele folosirii Fertilland Azot

    – Completează necesarul de azot și microelemente
    – Reduce procesul de levigare a azotului
    – Ajută la obținerea de producții mari
    – Reduce nitrificarea apelor freatice

    Fertilizarea cu sulf este benefică pentru îmbunătățirea creșterii, a randamentului și a componentelor care determină randamentul culturilor de câmp sub un climat semiarid. Fertilland Sulf este un îngrășământ lichid pentru fertilizare foliară cu un conținut ridicat de sulf (68%). Conține, de asemenea, azot (19%) și microelemente. La cereale, precum grâul de toamnă sau orz, se aplică în timpul alungirii paiului până la primul nod.

    Doza recomandată de specialiștii Rodbun pentru Fertilland Sulf este de 3-4 litri / ha. Se poate aplica odată cu tratamentul 2 sau cu tratamentul 3, ca ultim tratament pe vegetație la cultura de grâu, orz, triticale.

    Avantajele folosirii Fertilland Sulf

    – Asigură dezvoltarea bună a culturii încă din primele faze
    – Corectează deficitul de sulf
    – Crește rezistența culturii la temperaturi scăzute
    – Ajută la obținerea unui conținut ridicat de proteină

    Majoritatea fermierilor și agronomilor știu ce înseamnă deficiența de bor în culturile lor de rapiță sau de floarea-soarelui, însă efectul acestei carențe este mai puțin cunoscut la cultura de grâu. Deficitul de bor va determina o legare scăzută a boabelor de cereale, ceea ce va duce la pierderi importante de producție. Este important ca nivelul de bor să fie menținut pe tot parcursul sezonului, în special în timpul dezvoltării spicelor.

    Tocmai de aceea, o variantă excelentă este Fertilland Bor, un îngrășământ lichid care conţine 140 gr/L Bor + microelemente (Zn 0.14%, Mn 0.014%, Fe 0.026%, Cu 0.26%). Mixul de microelemente ajută planta în procesul de dezvoltare, astfel încât aceasta este mai puțin afectată, chiar și în condiţii de secetă.

    ”Borul, chiar dacă mulți îl folosesc doar la culturile de rapiță și de floarea-soarelui pe vegetație, pentru că stimulează inducția florală și conferă rezistență pereților celulari ai tulpinilor, l-aș folosi foarte bine ca tratament 2 împreună cu fungicidul 2 pe vegetație. Micșorează procentajul de cădere a plantelor de grâu, orz sau triticale. În cazurile în care nu folosim regulatorul de creștere, putem să aplicăm un fertilizant foliar cu bor, care oferă rezistență pereților celulari ai plantelor și plantele nu mai cad la vânturi puternice, cu ploi sau fără ploaie”, a completat Florin Migdan. Fertilland Bor se poate aplica în doză de 1-2 litri / ha o dată sau de două ori pe vegetație.

    Avantajele folosirii Fertilland Bor

    – Contribuie la eficientizarea fertilității plantei
    – Stimulează înfloritul, fructificarea și maturizarea uniformă
    – Se aplică de la răsărire până la maturare
    – Este compatibil cu majoritatea pesticidelor

    Pentru detalii și comenzi puteți suna la numărul de telefon 0758.555.444 sau accesând site-ul www.rodbun.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Când se plantează roșiile în grădină – calendar

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA