• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Mihai Aniței este noul director general al Combinatului de Îngrășăminte Chimice (CICh) Năvodari

  agrointeligenta.ro -

  Combinatul de Îngrășăminte Chimice (CICh) Năvodari, singurul producător român de fertilizanţi şi biostimulatori profesionali, l-a numit în funcția de director general pe Mihai Aniței, fost country manager al grupului agricol elvețian Ameropa. Principalul său obiectiv va fi dezvoltarea producției de fertilizanți a combinatului din Năvodari, pentru a reduce dependența fermierilor români de importuri de îngrășăminte.

  Având peste 30 de ani de activitate în sectorul agricol și o experiență managerială solidă, Mihai Aniței a lucrat timp de 10 ani în cadrul grupului elvețian Ameropa, unul dintre cei mai mari distribuitori din țară de îngrășăminte pentru agricultură, semințe și pesticide. Începând cu anul 2012, el a preluat funcția de CEO al Combinatului de Îngrășăminte Azomureș, parte a grupului Ameropa, iar în ultimii trei ani a ocupat poziția de country manager al grupului. De asemenea, între anii 2016 – 2022 a fost membru în boardul Nuclearelectrica, singurul producător local de energie nucleară.

  În noul său rol de director general al CICh, Mihai Aniței și-a propus să transforme combinatul din Năvodari într-unul dintre cei mai importanți producători de îngrășăminte la nivel regional, pentru a furniza agricultorilor soluții de fertilizare complexe, cu o eficiență sporită și care să contribuie la protejarea mediului înconjurător.

  „Din această nouă poziție, voi continua să-mi dedic eforturile pentru a dezvolta sectorul agricol din România, prin consolidarea capacităților de producție ale combinatului din Năvodari. În același timp, îmi doresc să îmbunătățesc relația cu fermierii și să câștigăm tot mai multă încredere din partea lor. Este foarte important să avem o echipă solidă, care să poată funcționa eficient chiar și în condiții dificile de piață, așa cum au fost cele din perioada pandemiei sau cele din timpul războiului. Totodată, vom intra și pe segmente încă ne-explorate ale pieței, cum ar fi îngrășămintele bio, adică piața de organo-minerale”, a declarat Mihai Aniței, Director General al CICh Năvodari.

  2023 – estimat ca fiind unui dintre cei mai dificili ani pentru agricultura românească

  Noul General Manager CICh, Mihai Aniței, anticipează că anul 2023 va fi unul dintre cei mai dificili pentru agricultura românească din ultimii 15 ani. Unul dintre motive este faptul că, pentru prima dată, agricultorii români nu se pot baza pe un producător local mare de fertilizanți, în contextul în care, în 2021, cel mare producător de îngrăşăminte pentru agricultură din România și-a oprit producția.

  România importă majoritatea îngrășămintelor pentru culturile agricole, circa 2 milioane de tone anual. Principalele țări cu exporturi de îngrășăminte în creștere în România sunt Bulgaria, Egipt, Austria și Grecia.

  „Mihai este un profesionist. Pentru noi, sosirea lui este foarte importantă, pentru că vine într-un moment de dezvoltare și evoluție. Are experiență vastă în industrie, iar aici își va pune în valoare și capacitatea de a integra noua tehnologie, pentru că vrem să fim cu un pas înainte în evoluția industrială. Este nevoie de creșterea calității și a capacității de producție a combinatului, iar Mihai Aniței are toate calitățile profesionale necesare, plus energia potrivită și puterea de a atinge toate obiectivele”, a afirmat Ernesto Sudati, Președintele CICh Năvodari.

  Combinatul de îngrășăminte chimice Năvodari are o capacitate de producție de 1.500 de tone de îngrășăminte zilnic și dispune de capacități de stocare acoperite și în aer liber de 200.000 de tone. Combinatul are o rețea de cale ferată proprie conectată la rețeaua feroviară națională, precum și acces la porturile Năvodari, Ovidiu și Constanța.

  CICh Năvodari – în prezent singurul producător român de îngrășăminte pe bază de tehnologii din România

  Combinatul de îngrășăminte chimice Năvodari este în prezent singurul producător român de îngrășăminte pe bază de tehnologii din România. CICh este un promotor al celor mai noi tehnologii pentru fertilizare în România. Obiectivul societății este acela de a dezvolta și de a aduce pe piață produse ce conțin cele mai noi tehnologii și produse ce pot aduce plus valoare fermierilor. Pentru atingerea acestui obiectiv compania investește în permanență în cercetare, dezvoltare dar și în retehnologizarea liniilor de producție.

  În ultimii ani, compania a omologat și introdus pe piață două tehnologii unice în România: îngrășămintele pe bază de azot cu degajare controlată a părții de azot amoniacal – gama NG și îngrășămintele pe bază de fosfor sau complexe cu potențiator de fosfor și conținut de extracte humice, gama Nutri-top. Cele mai recente game de produse lansate în piață sunt Terram și Nutrifolium ce cuprind o serie de fertilizanți cu aplicare foliară și biostimulatori pentru plante.


  Te-ar mai putea interesa

  Reconstituirea dreptului de proprietate la terenuri în 2023. Termen limită, acte necesare 1 iunie – sărbătoarea cireșelor. Livezile unde poți merge cu familia să îți culegi singur cireșele Un fermier acuză Primăria că vrea să îl lase fără terenurile agricole pe care le-a cumpărat

  Ultimele știri

  ICDP Mărăcineni testează îmbunătățirea producției de căpșuni cu biostimulatorii Daymsa Alertă ANM: Ploi torențiale în mai multe județe. Cantităţile de apă vor depăși 50 l/mp Bursă orz 2023, recolta nouă. Prețuri pe tonă la fermieri în câmp și în portul Constanța