• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Legumicultorii din Târgu Frumos au aflat toate detaliile despre biostimulatorii Daymsa

    Adrian Radu -

    Primăvara vine cu provocări și întrebări pentru fermierii din toată țara, așa că orice informație este binevenită, pentru că aduce un plus de cunoștințe. Reprezentanții Daymsa sunt deja pe teren și le oferă agricultorilor toate răspunsurile, pentru ca aceștia să nu aibă parte de surprize neplăcute în acest an.

    Târgu Frumos a fost locul unde s-au întâlnit legumicultorii din regiunea Iași, curioși să afle mai multe lucruri despre produsele din portofoliul Daymsa, pe care le-ar putea folosi în fermele pe care le administrează. Joaquin Gonzalez, omul care promovează de mai bine de un deceniu aceste produse, a oferit toate informațiile necesare pentru culturi reușite.
    Daymsa este principalul producător de leonardită din lume, iar din distilarea acesteia apar acidul humic și acidul fulvic.

    Cele două substanțe sunt bazele unor biostimulator de calitate superioară. “Avem un produs, Naturcomplet G, este leonardită pură granulată activată cu oxid de potasiu. Dacă cineva vă oferă un produs care conține acid humic și pH-ul acelui produs este acid, degeaba îl dați. Acizii humici sunt eficienți în formă alcalină, planta poate sa îi absoarbă în forma alcalină. Produsul Raiza Mix, pentru înrădăcinare, conținutul de aminoacizi liberi este 12% la kg, 14% la volum. Asta înseamnă că 1 litru de Raiza Mix conține 141 de grame de aminoacizi. Aminoacizi liberi”, a explicat Joaquin Gonzalez.

    Pentru că informația este cel mai bun aliat al fermierilor, Daymsa prezintă aminograme pe toate produsele pe care le aduce în ferme. În acest fel, agricultorii pot vedea exact cât de puternic este efectul acestor biostimulatori.

    O altă categorie de produse din portofoliul Daymsa este reprezentată de cele pe bază de alge marine, în special Ascophyllum Nodosum. “Dacă din total din extractul de alge marine extragem citokininele, unde nu am extras citokininele, procentul de auxine și gibereline va fi mai mare. Auxinele și giberelinele ne ajută la dezvoltarea radiculară și la creștere, citokininele la lăstar. Aplicăm Cytoplant pentru a stimula înmugurirea, aplicăm Pleniflor pentru stimularea înfloririi, aplicăm din nou Pleniflor la căderea petalelor și aplicăm Cytoplant după ce au căzut petalele”, a completat Joaquin Gonzalez.

    Efical, produs cu 27% calciu combinat cu aminoacizi liberi, Madurel, potasiu și prolină, și Sprayfix, adjuvant excelent la aplicările foliare, sunt alte 3 produse care nu ar trebui să lipsească din fermele din România.

    O parte a prezentării de la Târgu Frumos a fost dedicată și experimentelor practice de modificare a pH-ului apei pentru soluțiile folosite la tratamentele fitosanitare. Cu ajutorul Naturacid, pH-ul a fost adus la nivelul optim. Naturacid este și îngrășământ, reduce și pH-ul, are efect tampon, dar este și antispumant.

    La Târgu Frumos a fost prezentă și Anamaria Ciubotărița, doctorand la Universitatea pentru Științele Vieții și colaborator Daymsa. “În anul 3 de doctorat am folosit produsele Daymsa, de la pregătirea terenului până la recoltat, adică tot protocolul Daymsa. Am folosit la pregătirea terenului, am folosit la tratarea semințelor, în momentul în care am recoltat, pentru păstrare. Treaba mea pe teren este să ofer consultanță fermierilor, prelevez probele de sol, le duc în laborator, iar pe baza analizelor, împreună cu fermierul luăm cele mai bune decizii pentru cultura respectivă, pentru aplicarea tratamentelor”, a spus Anamaria Ciubotărița.

    Întâlnirea de la Târgu Frumos s-a încheiat cu discuții între fermierii prezenți și reprezentanții Daymsa. Legumicultorii s-a declarat entuzismați de produsele folosite deja în solarii sau în câmp și au oferit și detalii despre producțiile obținute. “În 2021 am avut o producție la tomate la 2.800 de fire de 22 de tone folosind produse Daymsa. Eu sunt legumicultor din anul 2000, deci anul acesta fac 23 de ani și așa calitate și producție nu am avut”, a dezvăluit un fermier ieșean.

    Toate detaliile despre produsele Daymsa și cum se folosesc în culturi le puteți găsi pe site-ul www.naturgrup.ro sau pe pagina de Facebook Natur Grup România.

     

    Citește și: Producții dublate cu ajutorul produselor Daymsa

    Producții dublate cu ajutorul produselor Daymsa

     


    Te-ar mai putea interesa

    Turbulențe pe piața UE a îngrășămintelor. Costurile de producție cresc, iar fermierii nu cumpără Preț de vânzare la ovine. Cât costă o oaie la intrarea în iarnă Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!