• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Aurel Petruș: agricultura ecologică cu îngrășământ peletizat ecologic

  Adrian Radu -

  Aurel Petruș iubește agricultura ecologică. Cu zeci de ani de experiență în spate, fermierul din județul Călărași ne conduce pe drumul spre acest mod de a lucra terenul, de care s-a îndrăgostit iremediabil. A rezistat tuturor provocărilor și le recomandă tuturor să încerce tehnologii prietenoase cu mediul înconjurător.

  2000 este anul în care Aurel Petruș a decis să se dedice agriculturii ecologice. Pe vremea aceea, mulți o considerau un moft și nu îi dădeau multe șanse de reușită. Fermierul din comuna Ștefan cel Mare s-a pus însă pe muncă. A adunat nu mai puțin de 1.300 de hectare, pe care le-a inclus într-o cooperativă ecologică, numită Biocoop.

  Aurel Petruș s-a felicitat pentru alegerea făcută. „Ne-a plăcut de la început, am apucat pe drumul ăsta, avem parteneriate destul de serioase și mi se pare și o spun cu tărie că dacă analizăm o fermă ecologică față de una din convențional, este mai rentabilă. Nu mereu, dar rentabilitatea ei, dacă vrem s-o vedem, vine, nu este numai rentabilitatea financiară, cât și cealaltă rentabilitate, în care produsul ecologic ține cu omul”, a explicat fermierul călărășean.

  Îngrășământ organic peletizat pentru culturi ecologice

  Pentru a se păstra în limitele regulamentelor pentru agricultura ecologică, Aurel Petruș folosește la culturi îngrășământul organic peletizat fabricat din gunoi de pasăre, 100% fermentat Bio-Fer Natur 4-3-3. Acesta vine cu un aport de NPK, dar are și un conținut ridicat de materie organică.

  Bio-Fer Natur 4-3-3 – Îngrășământul organic peletizat fabricat din gunoi de pasăre, 100% fermentat

  Efectele aplicării Bio-Fer Natur 4-3-3 duc la îmbunătățirea structurii solului și la creșterea capacității de reținere a apei. Pentru culturile arabile, specialiștii RWA Raiffeisen Agro România recomandă o doză de 0.3-1.5 tone / ha, în timp ce la legume doza este cuprinsă între 1-2 tone / ha.

  Bio-Fer Natur 4-3-3 – Îngrășământul organic peletizat fabricat din gunoi de pasăre, 100% fermentat

  În 22 de ani de agricultură ecologică, Petruș a văzut multe. Și bune și rele. Așa a oscilat și trendul privind produsele bio. În ultimii ani, însă, consumul acestora este în creștere. Administratorul Biocoop este mândru de oul ecologic pe care-l pune pe piață. „Din 2010, vindem și pe piața din România produsul ou, ca produs, ca ou ecologic. Produsul ecologic este un produs care are în plus această parte ecologică, care-l face mai scump și este, cum să spun eu, meritul fermierului că reușește să facă un produs mai scump”, a completat Petruș.

  Oul este vândut doar în România, dar celelate produse, în marea lor majoritate sunt vândute în Uniunea Europeană. De altfel, Petruș desfășoară contracte cu parteneri din Austria, Germania, Italia și Franța, țări cu o agricultură puternică. Pentru a-și putea vinde produsele în străinătate, Aurel Petruș trebuie să fie atent la foarte multe detalii.

  Regulamentele europene de producție ecologică sunt stricte și le impun fermierilor condiții specifice, necesare pentru certificarea bio. „Noi avem un regulament pe care îl respectăm, pe care îl respectă toți fermierii ecologici, atât din România, cât și din Uniunea Europeană, este același regulament. Într-adevăr, produsul finit este supus unor testări, atât în câmp, cât și în laborator, ca el să primească sigla că este produs ecologic”, a mai spus Aurel Petruș.

  Toate detaliile despre Bio-Fer Natur 4-3-3 – Îngrășământul organic peletizat fabricat din gunoi de pasăre, 100% fermentat, pot fi găsite pe www.raiffeisen-agro.ro.


  Te-ar mai putea interesa

  Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel”

  Ultimele știri

  Legea arendei a fost depusă din nou în Parlament pentru contracte de arendă pe minim 7 ani Creșterea mușcatelor – plantare, îngrijire, înmulțire Flori Mînzat: Vindem mieii sacrificați cu 50 de lei/kg, la poarta fermei