• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Banca Mondială acordă Ucrainei 132 de milioane de dolari pentru agricultură

    Violina Gorcinschi -

    Statul ucrainean va primi 132 de milioane de dolari din partea Băncii Mondiale, în cadrul unui program care susține redresarea producției agricole afectată de agresiunea rusă. Este vorba în special de bani alocați pentru următorul sezon sezon de producție, horticultură pentru securitatea alimentară și gestionarea eficientă a apei pentru irigații.

    Banca Mondială a decis să restructureze programul existent pe baza rezultatelor „Accelerării investițiilor private în agricultură din Ucraina”. Potrivit anunțului băncii, în cadrul programului vor fi alocate 132 de milioane de dolari pentru atingerea unor noi obiective de sprijinire a redresării producției agricole, care a fost afectată de invadarea Ucrainei de către Rusia.

    Fondurile vor fi disponibile, în special, pentru programe guvernamentale care vizează îmbunătățirea accesului la finanțare prin programe de credit „5-7-9%” și garantarea parțială a creditelor pentru fermele mici, diversificarea producției agricole prin sprijinirea horticulturii, ameliorarea deficitului de apă, management și adaptare la schimbările climatice.

    „Banca Mondială lucrează cu parteneri internaționali pentru a ajuta rapid Guvernul Ucrainei în redresarea agriculturii, acordând prioritate programelor care vor sprijini în primul rând lichiditatea în următorul sezon de producție (inclusiv garanții parțiale de împrumut), horticultură pentru securitatea alimentară și gestionarea eficientă a apei de irigare”, a declarat Arup Banerjee, directorul regional al Băncii Mondiale pentru Europa de Est.

    un utilaj agricol pe camp
    Redresarea agriculturii Ucrainei în urma războiului (foto: reuters.com)

    Agricultura Ucrainei, sprijinită de organizațiile internaționale

    Programul restructurat va completa activitățile altor parteneri de dezvoltare precum Națiunile Unite, Uniunea Europeană și Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în sprijinirea redresării sectorului agricol. În special, va contribui la Inițiativa de Sustenabilitate Agricolă în Ucraina, lansată de USAID la începutul lunii august 2022, al cărei scop este mobilizarea fondurilor în valoare de 250 de milioane de dolari pentru a sprijini sectorul agricol al Ucrainei.

    Până în prezent, Banca Mondială a mobilizat peste 20,6 miliarde de dolari în finanțare de urgență, inclusiv angajamente de la donatori, pentru a sprijini poporul Ucrainei.

    nave pe mare
    89 de nave din Ucraina urmează să treacă de controlul din Turcia (foto: politico.eu)

    Un milion de tone de cereale, exportate de Ucraina în Egipt

    Pe 30 martie, șase nave cu alimente ucrainene au părăsit porturile din regiunea Odesa. Potrivit Ministerului Dezvoltării Comunitare, Teritoriilor și Infrastructurii, 27.000 de tone de grâu au mers în Egipt.

    „De la începutul acordului de cereale, 44 de nave au exportat 1 milion de tone de produse agricole ucrainene în această țară africană. La ultima licitație, Egiptul a achiziționat un alt lot nou de grâu ucrainean, cu un volum de 120.000 de tone, care va fi expediat luna viitoare”, au transmis reprezentanții ministerului.

    În seara zilei de 30 martie, 89 de nave așteaptă, în apele teritoriale turcești, să fie inspectate.

    „De la 1 august, 857 de nave au exportat 26,2 milioane de tone de alimente ucrainene în țările din Asia, Europa și Africa din porturile Marelui Odesa”, a adăugat ministerul.


    Te-ar mai putea interesa

    Crescătorii de vaci și-au construit propria fabrică de lapte cu ajutorul fondurilor europene Plânsul viței de vie. De ce ”plânge” via primăvara Subvenții APIA la ovine/caprine, reguli finale: Berbecii cu origine și adeverința de la asociații – eliminate!

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte