• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ce subvenții primesc în acest an crescătorii de vaci

    Roxana Dobre -

    Lista subvențiilor pentru crescătorii de animale a fost publicată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) astfel încât fermierii să își poată face calcule privind plata pe cap de vacă. Schemele se aplică din 2023 iar plățile pot fi solicitate la APIA prin depunerea cererii unice.

    Ce subvenții primesc în acest an crescătorii de vaci din bugetul de stat și din fonduri europene – o informați furnizată oficial. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat astăzi, joi – 6 aprilie, care sunt subvențiile și cuantumurile pe cap de animal pe care crescătorii le pot cumula pentru campania 20223.

    ”Având în vedere interesul ridicat față de măsurile de sprijin pentru sectorul creșterii bovinelor derulate de MADR, precum și pentru corecta informare a tuturor celor interesați de accesarea acestora, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale aduce la cunoștința opiniei publice informațiile cu privire la formele de sprijin disponibile pentru crescătorii de bovine, derulate în anul 2023”, a arătat MADR în comunicatul remis astăzi.

    Citiți și: Listă subvenții APIA 2023. Schemele de plată pentru fermieri începând din acest an

    Fermierii pot cumula mai multe scheme de plată, pentru subvențiile APIA la bovine

    Ce subvenții primesc în acest an crescătorii de vaci

    Ministerul Agriculturii a informat ce subvenții primesc în acest an crescătorii de vaci pentru în campania 2023, atât pentru sumele achitate din bugetul de stat cât și din banii europeni care sunt asigurați de Comisia Europeană (CE). Sunt menționate condițiile pentru subvențiile pe cap de animal, motivația pentru sprijinul acordat fermierilor dar și cuantumurile estimate pentru bovine.

    În plus, MADR a făcut un calcul a valorilor maxime estimate pentru subvenția la vaci, în 2023. Astfel, conform tabelului transmis de MADR, fermierii pot încasa cumulat, un cuantum de 674,85 euro adică 3.138,54 de lei.

    Iată care sunt sumele pe care crescătorii de animale le pot încasa în 2023, potrivit datelor transmise de MADR:

    Schemele disponibile la APIA pentru plățile pe cap de animal, în 2023

    Citiți și: Peste 13.000 de fermieri la plata subvenției de 73 euro/cap de vacă. Șeful APIA: Va exista și a doua sesiune!

    Crescătorii de vaci pot cerere subvenții APIA până pe 15 mai, fără penalizări

    Crescătorii de animale pot solicita până la 15 mai, fără penalizări subvențiile pe cap de animal, atât pentru bugetul suportat de stat dar și din fonduri europene. Cererea pentru subvenții se depune în perioada 1 martie – 15 mai la APIA, fărăca fermierii să se prezinte la centrele agenției, prin accesarea aplicației IPA-Online din versiunea internet.

    Fermierii care deţin animale în exploataţie au obligația să se asigure că datele acestora sunt actualizate/corectate în Baza Națională de Date (BND) (la medicul veterinar concesionar/asociaţie/propriile evidenţe, dacă sunteţi utilizator SNIIA) și să se adreseze Centrului APIA în vederea completării declarației sector zootehnic în aplicația dedicată sectorului zootehnic, înainte de accesarea IPA Online.

    Crescătorii de animale depun o singură cerere pentru subvenții, chiar dacă cer plăți și pentru vegetal, dacă lucrează teren sau pășune.


    Te-ar mai putea interesa

    Alexander Degianski, fermier: Va fi probabil primul an în care nu semăn rapiță. Producții la porumb și floarea-soarelui Pesta oilor bate în retragere. Document obligatoriu pentru scoaterea animalelor din fermă Valeriu Tabără – internat de urgență la Spitalul Elias din București!

    Ultimele știri

    Șeful Pisciculturii din Ministerul Agriculturii – acuzat de DNA de fapte de corupție! Ciclonul care a adus ninsori în Europa se îndreaptă spre România. Vremea se schimbă brusc de mâine! Utilaje agricole furate pe bucăți. O nouă modă printre hoții din ferme: dezmembrarea!