• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Luna octombrie – de la 28 la 19 grade. Unde va ploua în următoarele 2 săptămâni

  Roxana Dobre -

  Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pe regiuni pentru perioada următoarelor două săptămâni, 2 – 15 octombrie. Conform meteorologilor, intervalul va fi caracterizat de un regim termic oscilant, cu valori termice maxime de la 28 la 19 grade iar ploile vor apărea doar trecător şi vor fi slabe cantitativ.

  Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în prima parte a lunii octombrie. Prognoza meteo pe 2 săptămâni pe regiuni a fost emisă de ANM iar aceasta arată că regimul termic va fi variabil cu maxime de 28 de grade și minime de 19 grade. Ploile vor fi slabe în întreaga ţară.

  Citiți și: Prognoza meteo – luna octombrie: Ploi puține și temperaturi ridicate

  Ploi slabe în luna octombrie

  Prognoza ANM pe două săptămâni. Cum va fi vremea în Banat în intervalul 2 – 15 octombrie

  Conform meteorologilor, în primele zile ale lunii octombrie, în Banat vremea se va încălzi, iar cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra în data de 4 octombrie, când media maximelor termice va fi de 25 – 27 de grade, iar cea a minimelor se va situa în jurul a 11 grade. Va urma un proces de răcorire treptată până la mijlocul intervalului de prognoză, când maximele vor atinge în medie 21 – 23 de grade, iar minimele de 7 – 9 grade. Ulterior, media valorilor de temperatură maximă vor avea variaţii între 21 şi 26 de grade, iar cele de temperatură minimă între 8 şi 11 grade.

  Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată după data de 11 octombrie.

  Prognoza ANM pe două săptămâni. Cum va fi vremea în Crișana în intervalul 2 – 15 octombrie

  ANM prognozează că în Crişana vremea va fi în încălzire până în data de 4 octombrie când media maximelor termice va fi de 24 – 25 de grade, timp în care minimele vor atinge 10 – 11 grade. În următoarele trei zile, vremea se va răcori şi temperaturile vor coborî cu aproximativ patru grade, apoi media temperaturilor maxime va avea variaţii, în general, între 20 şi 25 de grade, în timp minimele vor oscila între 6 şi 11 grade.

  Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată după data de 11 octombrie.

  Citiți și: Elena Mateescu, ANM, la MoldAgro Expo: Vom avea 100 de noi stații meteo instalate în ferme!

  Prognoza ANM pe două săptămâni. Cum va fi vremea în Transilvania în intervalul 2 – 15 octombrie

  În Transilvania, până în data de 4 octombrie, vremea se va încălzi, astfel că maximele termice vor ajunge să atingă, în medie, 24 de grade, iar minimele din dimineaţa următoare vor fi de 10 – 11 grade. Vor urma trei zile de răcorire, în medie cu cinci grade, apoi, până la finalul intervalului de prognoză vor fi variaţii ale mediei temperaturilor maxime între 19 şi 24 de grade, iar cea a minimelor între 5 şi 9 grade.

  Ploi slabe vor fi posibile doar trecător şi pe suprafeţe restrânse.

  Prognoza ANM pe două săptămâni. Cum va fi vremea în Maramureș în intervalul 2 – 15 octombrie

  În primele zile ale lunii octombrie pentru zona Maramureșului, vremea se va încălzi, iar cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra în jurul datei de 4 octombrie, când media maximelor termice va fi de 23 – 24 de grade, iar cea a minimelor de 10 – 11 grade. Va urma un proces de răcorire treptată până vineri, 7 octombrie, când maximele vor atinge în medie 19 – 20 de grade, respectiv minime de 6 – 7 grade. Ulterior, media valorilor de temperatură maximă va avea variaţii între 19 şi 23 de grade, în timp ce minima va fi între 6 şi 10 grade.

  Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jurul datei de 5 octombrie, precum şi după data de 11 octombrie.

  Prognoza ANM pe două săptămâni. Cum va fi vremea în Moldova în intervalul 2 – 15 octombrie

  În Moldova, vremea se va încălzi până în data de 4 octombrie când media maximelor termice va fi de 26 – 27 de grade, iar cea a minimelor va atinge 12 – 13 grade. În următoarele trei zile, vremea se va răcori cu aproximativ cinci grade, apoi media temperaturilor maxime va avea variaţii, în general, între 19 şi 24 de grade, în timp ce minimele vor fi între 7 şi 11 grade.

  Ploi slabe vor fi posibile doar trecător şi pe suprafeţe restrânse.

  Prognoza ANM pe două săptămâni. Cum va fi vremea în Dobrogea în intervalul 2 – 15 octombrie

  Pentru Dobrogea, variaţiile de temperatură nu vor fi semnificative, în general, media maximelor termice se va situa între 21 şi 25 de grade. Minimele se vor încadra între 11 şi 15 grade, iar probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată după data de 12 octombrie.

  Prognoza ANM pe două săptămâni. Cum va fi vremea în Muntenia în intervalul 2 – 15 octombrie

  În Muntenia, media maximelor termice va fi în creştere până în data de 4 octombrie, când va atinge 27 – 28 de grade. În următoarele trei zile, temperaturile vor scădea şi se vor situa între 22 şi 24 de grade, apoi va avea variaţii în general între 23 şi 26 de grade. Media minimelor termice va avea valori între 8 şi 13 grade.

  Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în zilele de 5 şi 6 octombrie şi după data de 12 octombrie.

  Prognoza ANM pe două săptămâni. Cum va fi vremea în Oltenia în intervalul 2 – 15 octombrie

  În Oltenia, maximele termice vor fi în creştere în următoarele zile, când media lor se va situa în jurul valorii de 26 de grade. După această perioadă, regimul termic va fi în scădere şi, în medie, temperaturile vor atinge 22 – 23 de grade, iar ulterior vor avea variaţii în general între 21 şi 25 de grade. Media minimelor termice va fi între 7 şi 12 grade.

  Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată după data de 12 octombrie.

  La munte, media temperaturilor maxime va avea variaţii între 11 şi 16 grade, iar minimele vor oscila între 2 şi 7 grade. Trecător va ploua, dar, în general, pe arii restrânse şi slab cantitativ, cu o probabilitate mai mare în jurul zilei de 5 octombrie şi după data de 10 octombrie.


  Te-ar mai putea interesa

  Un mare lac, o sursă de apă pentru irigații, pe cale să dispară din cauza secetei Anunțul unui șef APIA pentru toți fermierii care au cerut subvenții Cireașa și căpșuna – rezultatele analizelor de laborator pentru fructele românești din piețe

  Ultimele știri

  Mici fermieri care irigă – reclamați la poliție de vecinii deranjați de zgomotul pompelor Alertă meteo de furtuni și vijelii în jumătate de țară. Temperaturi sufocante și caniculă până joi Fermierii din AAC – mesaj pentru partidele politice: Susțineți la Bruxelles prioritățile agriculturii românești!