• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Omnera – cel mai eficient erbicid în combaterea Veronica spp. din culturile de cereale

    Adrian Radu -

    Veronica este o buruiană problemă în culturile de cereale păioase, iar majoritate erbicidelor au o eficacitate redusă în combaterea acesteia. La recomandarea MWChim Plant Protect, fermierul constănțean Gheorghe Chirciu a ales în acest an erbicidul Omnera® de la FMC pentru controlul speciilor de Veronica, dar și a altor buruieni dicotiledonate din culturile de cereale păioase.

    “E prima oară când îl folosesc. În alți ani aveam probleme, în principal, cu veronica, pe care nu prea o lua alte erbicide. Acum, după aplicarea erbicidului Omnera®, buruienile sunt deja terminate, inclusiv veronica, care este într-adevăr o buruiană mai dificil de combătut”, a spus Gheorghe Chirciu.

    Gheorghe Chirciu este un fermier foarte experimentat, ce activează în agricultură din anul 1991 și lucrează aproximativ 1.700 de hectare, pe raza comunelor Oltina și Ion Corvin, din județul Constanța. O parte semnificativă a acestei suprafețe este acoperită de culturile de grâu. Primăvara, o lucrare nelipsită din schema de tratamente este cea de erbicidare, din cauza apariției buruienilor problemă.

    “Lipsa de precipitații din toamnă, precum și iarna blândă fără zăpadă, cu temperaturi medii au favorizat dezvoltarea buruienilor dicotile, ceea ce m-a determinat să recomand erbicidarea acestei culturi cu produsul Omnera®. Erbicidul are un spectru larg de combatere a buruienilor dicotile și o fereastră largă de aplicare, din punct de vedere al temperaturilor și de stadiul de dezvoltare a culturilor”, a completat Cosmina Mogoș, reprezentant de vânzări la MWChim Plant Protect.

    Erbicidul Omnera® are o flexibilitate foarte mare în aplicare, având o doză cuprinsă între 0.5 și 1 litru pe hectar, în functie de gradul de îmburuienare, dar și de stadiul de dezvoltare și spectrul buruienilor prezente în lan, oferind posibilitatea fermierilor să-și optimizeze costurile. Gheorghe Chirciu a aplicat erbicidul Omnera® în doză de 0,75 – 0.8 l / ha, deoarece în cultura de cereale se găseau buruieni precum samulastra de rapiță, loboda, volbura, turița, traista ciobanului și veronica.

    Erbicidul Omnera® conține 3 substanțe active ( fluroxipir 135 g/l, tifensulfuron metil 30 g/l și metsulfuron metil 5 g/l) sinergice între ele și care se compensează reciproc, astfel ca erbicidul Omnera® rezolvă problema buruienilor dicotiledonate din culturile de cereale păioase dintr-o singură aplicare și eficientizează costurile în fermă.

    În conditiile climatice din Dobrogea, care este o zonă aridă și mai secetoasă, cu vânturi puternice în fiecare an, controlul buruienilor este esențial pentru optimizarea consumului de apă:
    “Buruienile consumă între 2-4 ori mai multă apă decât planta de cultură, în funcție de specie. Pe medie, de 3 ori mai multă apă, ceea ce înseamnă că dacă nu controlați buruienile, puținul de apă care este în sol este împărțit între plantele de cultură și buruieni”, a explicat Cătălin Viziru, Director de marketing în cadrul FMC România și Republica Moldova.

    „De asemenea, controlul buruienilor din culturile de cereale păioase este foarte important, datorită faptului că, în primul rând concură plantele de grâu pentru apă și elemente nutritive, pentru că pot fi și gazde pentru anumiți dăunători: spre exemplu, volbura este plantă gazdă pentru gândacul ghebos (Zabrus tenebrioides). În plus, dacă nu sunt controlate buruieni precum muștarul sălbatic sau ridichea sălbatică, semințele acestora pot contamina grâul la recoltat, iar făina va avea un gust și un miros neplăcute”, a mai adăugat Cătălin Viziru, Director de marketing în cadrul FMC România și Republica Moldova .

    Toate informațiile legate de modul în care erbicidul Omnera® controlează buruienile problemă din culturile de cereale păioase pot fi găsite pe site-ul www.fmcagro.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Urături de Anul Nou în versuri. Tradiții de iarnă păstrate în satul românesc La ce temperaturi se pot face tăieri la pomi iarna Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești

    Ultimele știri

    La Cocoș: Primim zilnic 15-20 de cereri de angajare. Nu avem criză de personal! Prognoza agrometeo: Valori satisfăcătoare pentru rezerva de apă în majoritatea regiunilor agricole Cartofi cultivați direct din semințe, în câmp. Tehnologia Solynta – disponibilă în România din acest an