• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Rareș Bogdan, eurodeputat: Românii sunt eurosceptici și din cauza subvențiilor mici din agricultură

  Angelica Lefter -

  Europarlamentarul Rareș Bogdan a susținut în plenul Parlamentului European (PE) de la Strasbourg, că România a ajuns dintr-un stat eurooptimist într-unul europesimist. În mare parte, a explicat oficialul român, acest lucru este cauzat de mai mulți factori.

  Principalele cauze sunt faptul că românii au fost tratați ca un popor de mâna a doua prin subvențiile mici acordate pentru fermieri, dar și prin neacceptarea în spațiul Schengen, a arătat Rareș Bogdan, în discursul său postat pe pagina oficială de Facebook.

  ”Luxemburg este statul cel mai eurooptimist din UE, iar România este, acum, după decizia nedreaptă din decembrie pe extinderea Schengen, cel mai europesimist, după ce, timp de 15 ani, a fost în top 5 cele mai optimiste tări proeuropene. Nimeni nu poate anticipa decât o stare de îngrijorare care crește la Bucuresti. Românii au fost loviți cumplit de eurosistem prin neacceptarea lor în Spațiul Schengen, asta după ce au fost tratați ca popor european de mâna a doua prin subvențiile mult mai mici pentru fermieri. Sunt doar două exemple, dar lista e lungă”, a spus europarlamentarul român.

  Rareș Bogdan consideră că ”se produc niște negocieri subterane”

  Mai mult, Rareș Bogdan acuză faptul că dorințele românilor sunt ignorate la nivel european și că se poartă negocieri ascunse menite să ignore aspirațiile cetățenilor români, cetățeni europeni.

  ”Cred că se produc niște negocieri subterane peste capul cetățenilor europeni din est, ignorând dorința lor de demnitate. În fotbal, acestea se numesc blaturi. Când se vor termina aceste negocieri scandaloase care ignoră aspirația românilor? Cine decide peste capetele lor, în numele lor, că legislația europeană Schengen trebuie ignorată cu brio? Dacă în loc de România ar fi fost Germania, sau Franța, sau Olanda sau Austria, tot așa s-ar fi petrecut lucrurile?”, a declarat Rareș Bogdan.

  România, stâlp de sprijin pentru Ucraina și Republica Moldova

  Europarlamentarul român a amintit autorităților europene că România face față cu brio provocărilor de la graniță, fiind un real sprijin atât pentru Ucraina cât și pentru Republica Moldova.

  ”Ei bine, România nu este o țară de mâna a doua, și face față cu brio în criza geostrategică declanșată de Putin la granița sa. Refugiații ucraineni au găsit ajutor în România, și asta înainte ca Uniunea să deblocheze bani pentru ei. România este principalul sprijin al Republicii Moldova pentru a rezista șantajului Moscovei si vom fi in continuare. Dacă nu ieșim din era ipocriziei, dacă nu ne întoarcem cu fața către problemele reale ale cetățenilor europeni, dacă nu realizăm că Rusia aplică principiul ”divide et impera”, ne va costa scump. Și nu vom mai putea decât să constatăm că Uniunea Europeana este slăbită in primul rând din interior prin indecizia unora și decizia ticăloasă a altora”, a opinat Rareș Bogdan.

  Rareș Bogdan: ”Fără România în Schengen, Uniunea are o fisură, carena vaporului ia apă”

  În cele din urmă, europarlamentarul român s-a adresat direct prim-ministrului Luxemburg-ului avertizând că Uniunea Europeană are o mare fisură fără România în Schengen.

  ”Instituțiile reprezentative ale Uniunii Europene trebuie să-i trateze pe cetățeni în mod egal. Acum nu o fac! Aud discursuri despre o politică comună în privința frontierelor si despre garduri. Despre ce politică comună vorbim? Există garduri chiar acum în interiorul UE, de care transportatorii români nu pot trece decât după cozi kilometrice granițele Schengen! Domnul premier Xavier Bettel a spus ca Uniunea Europeană este puternică doar dacă este unită. Sunt de acord. Dar fără România în Schengen, Uniunea are o fisură. Carena vaporului ia apă, exact carena vaporului pe care a fost semnat Acordul Schengen, chiar pe râul Mosel in Luxemburg, domnule prim-ministru Bettel”, și-a încheiat discursul europarlamentarul român, Rareș Bogdan.


  Te-ar mai putea interesa

  Anunțul unui șef APIA pentru toți fermierii care au cerut subvenții Fungicidul Cuproxat Flowable învinge mana din culturile roșii, castraveți, ardei și vinete Canicula se extinde! Lista cu județele unde vor fi temperaturi foarte ridicate astăzi și mâine

  Ultimele știri

  Șef din APIA – anunț pentru crescătorii de animale care vor să ia subvențiile în avans Pajiștile sunt pârjolite, prețul nutrețului a explodat. Crescător de vaci: ”Trebuie să găsim un ajutor” Agrometeo: Secetă puternică la porumbul neirigat. Zonele unde culturile sunt cel mai afectate