• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Poliția – controale la tractoriști. Dosare penale și amenzi

    Roxana Dobre -

    Poliția a deschis mai multe dosare penale, în urma unui val de controale efectuate în ultimele zile la conducătorii de tractoare. Măsura a fost luată în cazul fermierilor care au fost descoperiți fără carnet de conducere.

    Legea s-a schimbat pentru deținătorii de tractoare iar conducerea fără permis și punerea în circulație a unui utilajul agricol neînmatriculat sau neînregistrat vor aduce pentru fermieri riscul să fie condamnați la închisoare. Prevederea se regăsește în Legea nr. 200 din 5 iulie 2023 pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum și a altor acte normative, care a fost publicată în Monitorul Oficial de joi, 6 iulie.

    Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris despre această lege aici: Închisoare pentru fermierii care conduc tractorul fără permis sau dacă utilajul nu e înmatriculat!

    Tractor pe drum

    Județul Gorj: Dosar penal pentru un bărbat care conducea tractorul fără permis 

    Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Motru din județul Gorj au depistat, ieri, joi – 20 iulie în flagrant delict, un bărbat de 36 de ani, din comuna Samarinești, în timp ce conducea pe DJ 671 B Valea Bisericii, un tractor care tracta o remorcă neînmatriculată sau neînregistrată și fără să posede permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

    În cauză, s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat pe drumurile publice, de către o persoană care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

    Județul Gorj: Tânăr prins fără permis, pentru nicio categorie de vehicule

    Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Turceni au depistat de asemenea în flagrant delict, un tânăr de 26 de ani, din orașul Turceni, în timp ce conducea pe DJ 662 Capu Dealului, un tractor, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

    În cauză, s-a intocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

    Tot în Gorj, un bărbat din Samarinești s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins de polițiști în timp ce conducea un tractor fără să dețină permis de conducere. Acesta a fost depistat pe DJ 671 B Valea Bisericii. Mai mult de atât, în urma verificărilor efectuate, oamenii legii au constatat că remorca de pe tractor era neînmatriculată.

    Citiți și: Modificare în Codul Rutier! Regulă nouă pentru circulația tractoarelor și a altor mașini agricole

    Județul Botoșani: Bărbat prins fără permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule

    La data de 19 iulie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi au oprit pentru control, pe drumul județean D.J. 282 B, în comuna Prăjeni, un ansamblu de vehicule format din tractor agricol și remorcă, condus de un bărbat, de 62 de ani, din aceeași localitate. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

    Județul Sibiu: Dosar de cercetare penală pentru conducere fără permis, pentru un bărbat de 46 de ani

    Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţiei Rurală Porumbacu de Jos, au oprit pentru control un tractor agricol, pe raza localităţii Cârţişoara, marți, în jurul orei 14.30.

    La volan se afla un localnic în vârstă de 46 de ani care nu deţine dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar tractorul este neînmatriculat, potrivit IPJ Sibiu.

    La nivelul Postului de Poliţie Cârţişoara s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere fără permis, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

    Județul Alba: Bărbat cercetat de polițiști după ce a fost surprins în timp ce conducea fără permis un tractor care avea atașată o remorcă neînmatriculată

    Luni, 17 iulie, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Aiud, în timp ce acționau pe raza comunei Lopadea Nouă, au oprit, pentru control, un tractor care era condus de un bărbat de 58 de ani, din comună și care transporta, cu o remorcă artizanală, material lemnos.

    În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, nu deținea documente legale pentru cei aproape 3 metri cubi de material lemnos transportat, iar remorca nu este înmatriculată în circulație. Materialul lemnos a fost confiscat, iar față de bărbatul care conducea tractorul, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și tractarea unei remorci neînmatriculate.

    Județul Brașov: Un bărbat fără permis, aflat la volanul unui tractor, a fost la un pas să producă o tragedie

    Joi, în jurul orei 18, în localitatea Scoreiu, în timp ce conducea un tractor agricol pe strada Dealului, un localnic în vârstă de 59 de ani a pătruns pe Drumul Național 1 fără să acorde prioritate și a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar spre Brașov.

    Din verificările efectuate de către polițiștii rutieri a rezultat faptul că cel aflat la volanul tractorului nu are permis de conducere, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață Plata ANT bovine. Primele județe unde fermierii au anunțat că au banii în cont

    Ultimele știri

    Prețul ouălor de Paști la poarta fermelor. Ilie Van, UCPR: ”Acum apare pe piaţă şi oferta de la curtea ţărănească” Ploi și vijelii de sărbători. Vremea în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște Lege în Parlament: Pensii dublate pentru lucrătorii din agricultură