• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Subvențiile APIA care intră în conturile fermierilor până la Crăciun

    Roxana Dobre -

    Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) autorizează subvențiile fermierilor la foc continuu pentru sume care urmează să intre în conturile beneficiarilor până la Sărbătorile de iarnă. O directoare a APIA a anunțat care este calendarul pentru subvenții pe care funcționarii îi respectă în această perioadă.

    Veronica Topor, director executiv APIA Hunedoara a dezvăluit care sunt plățile pe care agenția le efectuează în această perioadă, subvenții care urmează să intre în conturile fermierilor până la Sărbătorile de iarnă.

    Citiți și: Victorie Agrointeligența! Fermieri deblocați la plata avansului APIA!

    Plățile APIA care intră în conturile fermierilor până la Sărbătorile de iarnă

    Plata avansului se încheie la 29 noiembrie. Banii mai pot intra în conturi și în luna decembrie

    Potrivit șefei APIA Hunedoara anul acesta plata avansului se încheie la 29 noiembrie, ziua de 30 noiembrie fiind liberă pentru angajați. Fermierii trebuie să știe însă că deși funcționarii nu mai fac autorizări după 29 noiembrie, subvențiile pentru dosarele intrate pe circuitul de plată vor putea fi achitate și în luna decembrie când Trezoreria și băncile își reiau programul normal de lucru.

    ”Noi ne propunem în județul Hunedoara să ajungem la un număr cât mai mare de fermieri autorizați la avans, peste 90 % dintre cei eligibili. Facem autorizări până la 29 noiembrie pentru că după cum știți pe 30 noiembrie este zi liberă. Dar dosarele deja autorizate la avans pot primi bani și din luna decembrie chiar dacă campania de avans se încheie, ele intrând deja pe circuitul de plată. Important e ca noi să reușim să autorizăm cât mai mulți fermieri”, a adus lămuriri Veronica Topor pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO.

    De precizat că mini-vacanța prilejuită de Sărbătoarea Sfântului Andrei și Ziua Naționale va avea loc în intervalul 30 noiembrie – 3 decembrie. Astfel cel mai probabil Trezoreria și băncile reiau programul de lucru de luni, 4 decembrie.

    Citiți și: Subvenții la hectar pierdute de fermele mari. Șefă APIA: Se ajunge și la 56.000 euro/fermă

    APIA va achita fermierilor și motorina pentru Trimestrul III

    Veronica Topor a specificat că la plata APIA va intra și ajutorul de stat pentru motorina utilizată în agricultură, trimestrul III din 2023.  ”Urmează să plătim motorina la trimestrul III, pentru lunile iulie, august și septembrie iar banii să poată intra efectiv până în Sărbători în conturi. De asemenea,  săptămâna acea schemă pentru păduri de gestionat și plătit. Am plătit sumele pentru Programul Laptele și Mărul în școli. Ajutorul de stat în sectorul creșterii animalelor și totodată bunăstarea la porci și păsări, unde vorbim de 2.879.000 euro, Măsura 14 și măsurile de silvo-mediu unde pentru anul trecut am făcut în anul acesta plățile”, a mai detaliat șefa APIA Hunedoara.

    O altă plată la care aceasta a făcut referire, care intră în conturi în această perioadă este sprijinul de urgență în sectorul cerealelor și al semințelor oleaginoase în valoare de 274.057.212 lei. ”Aici avem mai puțini fermieri, speram să se înscrie mai mulți dar probabil au fost decurajați se sumele mai mici. Sprijinul se acordă beneficiarilor pentru suprafețele aferente cererii de plată unică pe suprafață depusă în anul 2022 pentru minimum 1 ha cu una sau mai multe dintre culturile de porumb, orz, rapiță, floarea-soarelui”, a arătat Veronica Topor.

    Fermierii așteaptă și banii pentru tranșa a doua de plată, campanie ce va demara cel mai probabil în 4 decembrie, ziua de 2 decembrie picând sâmbăta.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată Plăți subvenții APIA în Săptămâna Mare. Sumele virate în conturile fermierilor Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi

    Ultimele știri

    Prețul ouălor de Paști la poarta fermelor. Ilie Van, UCPR: ”Acum apare pe piaţă şi oferta de la curtea ţărănească” Ploi și vijelii de sărbători. Vremea în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște Lege în Parlament: Pensii dublate pentru lucrătorii din agricultură