• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Instalarea Tinerilor Fermieri – condiție nouă pentru tinerii care vor ajutorul de 70.000 euro/fermă!

    Roxana Dobre -

    Modificări la programul pentru Instalarea tinerilor fermieri, intervenție ce ar urma să fie lansată din luna iunie astfel că fermierii trebuie să se pregătească din timp pentru noua sesiune. Directorul General al Autorității de Management pentru PNDR (AM PNDR) din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Daniela Rebega a anunțat cum va funcționa intervenția pentru fermierii care au până în 40 de ani, în noua formă prevăzută în Planul Național Strategic (PNS).

    Directorul General al Autorității de Management pentru PNDR (AM PNDR) din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Daniela Rebega a explicat pentru emisiunea Agrostrategia de pe TVR 1 cum va funcționa din acest an intervenția DR–30 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri.

    ”Intervenție este DR–30 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri are un buget total 250,6 de milioane de euro. Valoarea maximă a proiectului este de 75%, la fel cu finanțare cu grant de 100% deci nu trebuie să contribuie cu nimic. Va merge pe aceeași abordare ca și până acum pe plan de afaceri, nefiind o măsură tipică de investiții în care tânărul fermier trebuie să își propună niște obiective”, a explicat specialista în cadrul emisiunii Agrostrategia, o coproducție TVR și Agrointeligența-AGROINTEL.RO, ediția de miercuri – 10 mai.

    Citiți și: Fonduri europene PNS 2023: Primele patru intervenții care se lansează în luna iunie

    Cum se va aplica intervenție este DR–30 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri din 2023

    Daniela Rebega: Tinerii fermieri trebuie să aibă un procent alocat investițiilor

    Reprezentanta Ministerului Agriculturii a menționat că pentru DR–30 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri  agriculturii vor trebui să rezerve un procent de 40 % doar pentru investițiile din ferme precum utilajele.

    ”Ca și diferențe față de măsura de instalare din actualul program este că tinerii fermieri trebuie să aibă un procent alocat investițiilor. Deci trebuie, fie să își achiziționeze un utilaj în fermă la o valoare care îi permite, și aici 40% din sumă ar trebui destinată investițiilor”, a adus detalii specialista.

    Fermierii vor afla concret condițiile obligatorii după ce va fi lansat Ghidul Solicitantului care potrivit Danielei Rebega ar urma să fie făcut public într-o perioadă scurtă. Pentru intervenție DR-30 Instalarea Tinerilor Fermieri finanțarea este de maxim 70.000 de euro.

    Fermierii tineri ar trebuie aă aibă, pentru a deveni eligibili, o dimensiune economică de minim 8.000 SO – coeficienții de producție standard, iar sectoarele vizate sunt: zootehnic, producția de legume, producția de fructe. Plata se efectuează în două tranșe și se acordă: 75% la semnarea contractului de finanțare și 25% după implementarea Planului de afaceri.

    Beneficiarii eligibili sunt tinerii cu vârsta de până la 40 de ani, inclusiv, care la momentul depunerii cererii de finanțare deține formare sau competențe profesionale adecvate.

    Mai mult despre condițiile pentru fermieri aici: Instalarea Tinerilor Fermieri – Sprijin maxim de 70.000 euro/fermă!

    Agrostrategia – TVR 1. Invitat: Daniela Rebega, MADR (10.05.2023)


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului