• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • De ce folosește Ionuț Radu produsele Daymsa în solariile sale cu roșii

    Adrian Radu -

    La Ferma Radu, din Obârșia,  județul Olt, administratorul Ionuț Radu este fidel schemelor de tratamente cu biostimulatori, datorită randamentelor pe care le obține prin aplicarea acestora.

    Ferma Radu a luat ființă în anul 2016, cu o cultură de căpșuni și zmeură, iar în ultimii 7 ani, Ionuț Radu a investit și a extins varietatea de produse cultivate, pentru ca astăzi să cultive legume pe o suprafață de peste 1 hectar de spații protejate, dintre care 8.000 de metri pătrați de solar încălzit.

    Pentru a-și maximixa profitul, fermierul oltean a integrat în managementul culturilor tratamentele cu biostimulatorii Daymsa.

    Primul produs Daymsa pe care Ionuț Radu îl aplica în solarii este Naturcomplet G, un produs pe bază de leonardită, cu un rol important în sporirea fertilității solului.

    ”Este acel îngrășământ cu care ar trebui să începem toți legumicultorii, pentru a ne mări șansele de început cu succes a oricărui tip de cultură”, a declarat fermierul.

    Pentru o eficiență sporită, la Ferma Radu se aplică și Raiza Mix, un produs elaborat pornind de la algele marine Ascophyllum Nodosum, care conține 141.6 grame per litru aminoacizi liberi, plus azot, bor, cupru, fier, mangan, molibden și zinc. Interacțiunea dintre componentele active ajută planta să producă energia necesară creșterii, dezvoltării și fructificării. Datorită acțiunii sistemice și efectului de transport în plantă, Raiza Mix stimulează rapid o mai bună distribuire a mineralelor.

    Un alt produs din portofoliul Daymsa utilizat în solariile din Obârșia este Naturamin WSP, care conține 80% aminoacizi liberi. Potrivit lui Ionuț Radu, acești aminoacizi ” sunt esențiali, sunt vitali pentru dezvoltarea uniformă și optimă a plantei, punând la dispoziție hrană gata preparată, mai ales în momentele de stres”.

    Încă din faza de răsad, fermierul oltean aplică și Pleniflor și Cytoplant, două produse care pot face diferența între a avea sau nu profit.

    Pleniflor este un foliar care ajută foarte mult la înflorire și la legarea silicvelor, iar Cytoplant este un foliar pe bază de alge marine, fosfor și de potasiu.

    ”Împreună aceste două elemente vor asigura nu doar un rod mai bogat, dar și o calitate mai bună a fructelor, au capacitatea de a stimula, pe lângă o înflorire abundentă, și capacitatea de legare a plantelor și, totodată, activează diviziunea celulară și metabolismul plantei”, a explicat Ionuț Radu.

    Alte două produse din portofoliul Daymsa, Naturfruit și Folitex au demonstrat un impact foarte mare asupra profitabilități fermei Radu. Combinate, cele două substanțe oferă sporuri considerabile de producție.

    Ionuț Radu aplică protocolul Daymsa pentru cultura sa de roșii

    Naturfruit este un îngrășământ hidrosolubil, care poate fi aplicat în orice moment al ciclului ca o sursă de potasiu. Folitex este este un corector de deficit de calciu îmbogățit cu potasiu, magneziu și bor. Formularea sa corectează disfuncționalitățile fiziologice cauzate de deficiențe acestor micronutrienți.

    ”Când avem fructe deja formate pe etajul 2 și 3, putem spori producția aplicând mixul dintre cele două produse, Folitex și Naturfruit, care împreună vor mări capacitatea de păstrare de fructelor. Totodată, vor mări și capacitatea de dezvoltare a lor, vor stimula dezvoltarea fructelor, dar și coacerea lor și va crește conținutul de zahăr din acestea”, a precizat Ionuț Radu.

    Totodată, pentru a crește fertilitatea solului în perioada de maximă cerință a plantei, fermierul mai aplică și produsul Terrenova. Foarte important la Terrenova, pe lângă capacitatea de a ameliora solul, această formulă deblochează absorbția de micro și macroelemente din sol, uniformizează fructul, mărește masa vegetativă, greutatea fructului și timpurietatea.

    Pentru al doilea consecutiv Ionuț Radu a testat în ferma sa și Madurel: ”Acest produs s-a remarcat printr-o eficiență ridicată datorită conținutului său. Aici putem face referire la procentul de 20% de potasiu și la un procent de 2% în ceea ce privește aminoacidul prolină. Acest aminoacid are capacitatea de a facilita o mai bună absorbție a conținutului de potasiu, mai ales în condiții de stres termic, hidric și salinic”, a explicat Ionuț Radu.

    Pentru abordarea deficiențelor de calciu, care pot afecta calitatea culturilor și durata de viața post-recoltare, în managementul culturilor de la ferma Radu a fost integrat și Efical, un biostimulator bogat în calciu.

    Efical are un conținut de 27% de oxid de calciu. Fiind și liber de cloruri, este un element care este prietenos cu planta, dar și cu solul. Conține într-un procent de 9% aminoacizi. De asemenea, acest produs are un pH de doar 5.4, ceea ce îi asigură o mobilitate sporită în plantă.

    Mai multe detalii despre produsele Daymsa se pot găsi pe www.naturgrup.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel”

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”