• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Alertă meteo de ploi torențiale în mai multe județe!

  Roxana Dobre -

  Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis noi alerte de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi torenţiale şi intensificări ale vântului. Conform meteorologilor, local cantitățile de apă vor fi de 40…50 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

  Meteorologii au emis astăzi, miercuri – 31 mai, două avertizări, una de Cod Galben și alta de Cod Portocaliu, valabile până la ora 23.00. Fenomenele vizate sunt instabilitate atmosferică temporar accentuată și averse torențiale în mai multe județe.

  Citiți și: Alertă nouă de la ANM! Ploi care vor depăși 70 l/mp și grindină – județele vizate!

  Meteorologii au emis o nouă alertă de ploi (foto: Iza Bella/Furtuni România – Official Meteo Group)

  Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată

  Interval de valabilitate: 31 mai, ora 11.00 – 31 mai, ora 23.00
  Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

  În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Banat, sudul Crișanei, vestul Transilvaniei, Oltenia și la munte. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

  Conform unei note a meteorologilor, astfel de fenomene vor fi astăzi, izolat, și în celelalte regiuni. Meteorologii precizează că în a doua parte a zilei de joi (1 iunie), local în vestul, centrul țării și la munte, instabilitatea atmosferică va fi pronunțată.

  Zonele aflate sub Cod galben sunt localizate în judeţele: Arad, Bihor, Cluj, Alba, Sibiu, Argeş, Vâlcea, Mehedinţi, Dolj şi Olt.

  Citiți și: Elena Mateescu, ANM, a fost aleasă președinte pentru UE a Organizației Meteorologice Mondiale

  Cod Portocaliu de averse torențiale 

  Interval de valabilitate: 31 mai, ora 12.00 – 31 mai, ora 20.00
  Fenomene vizate: averse torențiale
  Zone afectate: județele Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Gorj, precum și Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali

  În județele Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Gorj, precum și Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali, vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 40…50 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

  Județe aflate sub alertă meteo de ploi (foto: ANM)

  Cum va fi vremea în luna iunie 

  ANM a publicat și primele prognoze pentru luna iunie. Astfel, conform meteorologilor în intervalul 1 – 5 iunie, valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi excedentar în vestul Carpaților Meridionali și în zona Carpaților Occidentali, precum și în regiunile vestice, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare.

  În perioada 5 -12 iunie, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor, posibil ușor mai coborâte în cele sud-estice. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval în vestul și nord-vestul țării, iar în rest vor fi deficitare, mai ales în regiunile sudice și sud-estice.

  În intervalul 12 – 19 iunie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice și sudvestice, dar și deficitar în cele nord-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

  Pentru perioada 19 – 26 iunie, meteorologii anunță că mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.


  Te-ar mai putea interesa

  Subvenția APIA care ajunge acum în conturi! Suma transferată către beneficiari! Preț vită adultă. Cât se plătește la abator și în ferme Lege în Parlament: Permis suspendat pe 10 ani pentru tractoriștii prinși beți la volan

  Ultimele știri

  Plăți APIA 2023. Valoarea unui euro din subvenție în acest an Polonia și Ungaria nu au participat la discuțiile pentru licențierea exporturilor de cereale din Ucraina Ministrul Agriculturii: ANT bovine se va plăti numai pentru junincile oprite în fermă