• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Aproape 200 de oi, furate de la o stână. Animalele erau deja ”tocmite” unui alt cioban!

  Roxana Dobre -

  Sute de oi și miei au fost furate direct din ferme, în județul Galați. Cea mai mare parte dintre animale ar fi urmat să fie valorificate către deținătorul altei stâne, dar polițiștii au încurcat planurile hoților.

  Polițiștii din Galați au făcut vineri, 26 mai, nouă percheziții la persoane suspectate că au furat sute de oi de la stâne din județul Galați. O parte dintre animale au fost recuperate, însă prejudiciul este unul foarte mare.

  În urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Poliției Berești, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, au fost făcute nouă percheziții în orașul Berești și în comunele Măstăcani, Rădești, Jorăști și Berești Meria, toate din județul Galați, într-un dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunii de furt calificat.

  Citiți și: Vaci furate dintr-o fermă. Proprietarul oferă 1.000 de euro recompensă

  Oi furate din fermă

  Din cercetări a reieșit că, în noaptea dintre 13 spre 14 mai, în baza unei înțelegeri prealabile, trei bărbați, cu vârstele de 33, 36 și 43 de ani, primii doi din oraș Berești, iar al treilea din comuna Rădești, s-ar fi deplasat la o stână amplasată în extravilanul satului Bălășești și ar fi sustras 180 de ovine (oi și miei).

  Conform înțelegerii, cea mai mare parte dintre ovine ar fi urmat să fie valorificate la deținătorul unei stâne amplasată pe raza comunei Măstăcani, un bărbat de 44 de ani, pentru care urma să fie achitată suma de 2.000 de euro. ”Prejudiciul efectiv al oilor sustrase a fost estimat la 105.000 de lei”, transmite Poliția Galați.

  Citiți și: Hoții care i-au furat oile lui Gigi Becali au fost prinși de polițiști!

  Din cele 180 de oi furate au fost recuperate 128

  Perchezițiile au fost efectuate atât la adresele de domiciliu, cât și la stânele deținute de aceste persoane, fiind obținute probe care să confirme comiterea furtului. De asemenea, au fost puse în executare și mai multe mandate de aducere.

  În urma audierilor și administrării materialului probator, polițiștii au reținut pentru 24 de ore trei bărbați cu vârstele de 33, 36 și 43 de ani, urmând ca, în cursul zilei de vineri să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Totodată, au loc alte cercetări pentru depistarea bărbatului de 44 de ani, care nu a fost găsit la adresa de domiciliu și se sustrage, la acest moment, cercetărilor.

  „De asemenea, s-a stabilit faptul că bărbatul de 43 de ani ar fi cel care, în noaptea de 07/08.05.2023, ar fi sustras 94 de ovine (64 de oi și 30 de miei) de la o altă stână amplasată tot în extravilanul localității Bălășești. Prejudiciul cauzat a fost estimat la 50.000 de lei”, mai arată Poliția Galați.

  Polițiștii precizează că din cele 180 de oi au fost recuperate 128, iar din celelalte 94 au fost recuperate 40, toate acestea din diferite locații unde au avut loc perchezițiile. Oile vor fi predate proprietarilor.


  Te-ar mai putea interesa

  Peter Tamas Nagy se alătură echipei ANZ în funcția de director general adjunct O nouă piață de export pentru oierii români! Șeful ANSVSA a făcut anunțul! Oierii sar în ajutorul familiei care și-a pierdut oile în urma unui tratament făcut în fermă Oi hrănite cu banane – ideea inedită a unui cioban român care a rămas fără iarbă pe pășune Bocarp – capra cu gust de vacă. Prima rasă românească de capre pentru producția de carne

  Ultimele știri

  Prezentatorul TV Dan Negru, intrigat de prețul urzicilor românești. Val de comentarii pro și contra Fermieri obligați de APIA să dea subvențiile înapoi, altfel vor fi executați silit Prețul rapiței a scăzut cu 30 euro/tonă de la începutul anului. Recolta 2024 – un preț mult mai bun Ultima strigare pentru sămânța de mazăre. Prețurile pe tonă au crescut la nivel mondial Franța interzice importul de legume și fructe tratate cu substanțe interzise în UE