• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Șeful ANSVSA: Facem toate eforturile să actualizăm anul acesta tarifele medicilor veterinari

  Roxana Dobre -

  Tarifele decontate medicilor veterinari pentru serviciile prestate urmează să fie actualizate, a anunțat președintele Autorității Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Alexandru Bociu.

  Invitat în ediția de ieri, luni – 29 mai a emisiunii Agrostrategia de pe TVR 1, o coproducție TVR și Agrointeligența – AGROINTEL.RO, Alexandru Bociu, a anunțat că tarifele medicilor veterinari de liberă practică vor fi actualizate. Oficialul a menționat că acestea nu au mai fost schimbate din 2013.

  ”În perioada imediat următoare vom face toate eforturile să încercăm să actualizăm și tarifele, pentru că tarifele medicilor veterinari de liberă practică sunt neactualizate din 2013”, a punctat Alexandru Bociu în cadrul emisiunii Agrostrategia. 

  Citiți și: Viorel Andronie, CMVRO: Sperăm ca anul acesta să fie adoptate noile tarife pentru serviciile veterinare

  Medicii veterinari au avertizat că tarifele practicate în prezent sunt inacceptabile

  Prof. dr. Viorel Andronie, președintele Colegiului Medicilor veterinari din România (CMVRO) a atras atenția public că tarifele pe care medicii veterinari le practică în prezent sunt total inacceptabile.

  ”Sperăm și cred că vom reuși ca cel puțin anul acesta să fie adoptate noile tarife. Cel puțin din punct de vedere al Colegiului, noi ne-am făcut treaba în sensul că am fost solicitați să participăm la fundamentarea lor, să punem la dispoziție o propunere din punct de vedere al activității profesionale, cu susținere în spate financiară, urmând ca ANSVSA să dea drumul la procesul de legiferare”, a menționat prof. dr. Viorel Andronie în cadrul emisiunii Zootehnia Inteligentă cu Radu Antohe, o producție Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

  Citiți și: Șeful ANSVSA: ”Este al doilea an consecutiv când medicii veterinari de liberă practică beneficiază de buget la timp”

  Alexandru Bociu, ANSVSA: ”S-a creat liniște în sistemul veterinar”

  Alexandru Bociu, președintele ANSVSA, a punctat în cadrul emisiunii Agrostrategia că rolul medicilor veterinari de pe teritoriul României este de a da sprijin fermierilor și de a încuraja producția autohtonă.

  ”De aceea vin cu un mesaj către ei și, încă o dată, le adresez rugămintea de a da tot suportul dezvoltării producției autohtone. De la începutul mandatului meu am spus colegilor să dea dovadă de unitate și responsabilitate colectivă. Mă bucur că s-a întâmplat acest lucru și le spuneam tuturor, chiar de Ziua Medicului Veterinar, că într-adevăr s-a creat liniște în sistemul veterinar. Actuala conducere (a ANSVSA – n.r) nu și-a dorit decât să dea dovadă de normalitate, să putem să funcționăm în liniște pentru a asigura cetățenii că ceea ce pun pe masă este sigur Pentru că, repet, dictonul nostru este ”De la furcă, la furculiță”. Și fiecare verigă din acest lanț este supusă unor rigori sanitar-veterinare de la care nu se face rabat”, a mai spus dr. Bociu. Acesta a reamintit că pentru medicii veterinari concesionari, este al doilea an consecutiv când beneficiază de salarii la timp, după ce aceștia au avut probleme în trecut cu încasarea indemnizațiilor.

  Agrostrategia – TVR 1. Invitat: Alexandru Bociu, ANSVSA (29.05.2023)


  Te-ar mai putea interesa

  Pășune liberă pentru concesiune la 350 lei/ha. Obligații pentru crescătorii de animale Guvernul a aprobat subvenția de 25 lei pe familia de albine. Cererile se depun la DAJ Amenzi încasate de crescătorii de animale! Nereguli găsite și sancționate în ferme

  Ultimele știri

  Casa Verde 2024 – buget record pentru instalarea panourilor solare Programul Rabla pentru Tractoare – aprobat! Fermierii primesc bani pentru achiziția de utilaje noi Termen la APIA pentru crescătorii de animale care primesc plăți compensatorii: 24 martie