• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Legumicultorii de la Matca, invitați să afle ultimele noutăți din portofoliul Daymsa

    Adrian Radu -

    Matca reprezintă un important bazin legumicol din România. Din solariile din acea zonă a județului Galați pleacă spre piețele din țară cantități uriașe de roșii, tomate, castraveți și alte legume, care ajung pe mesele românilor. Produsele de la Daymsa sunt folosite în toate fazele de creștere a plantelor și aduc sporuri de producție calitative și cantitative.

    Daymsa a intrat în zona Matca de ani buni, iar legumicultorii din zonă sunt mulțumiți de efectele biostimulatorilor produși de compania spaniolă. Echipa Natur Grup, care distribuie aceste produse în România, a organizat o întâlnire cu fermierii gălățeni, pentru a le reaminti portofoliul Daymsa, dar și pentru a le oferi informații despre ultimele noutăți.

    23 de produse de top sunt prezente în acest moment în gama Daymsa, iar acestea îi ajută pe legumicultori încă de la tratamentul seminței, trecând apoi prin toate fazele de dezvoltare a plantelor. Leonardita este materia primă pentru biostimulatorii Daymsa, care sunt utilizați atât la legume, cât și la cultura mare, la vița de vie și la pomii fructiferi.

    Evenimentul de la Matca l-a avut drept gazdă pe fermierul Radu Costache, care i-a invitat pe participanți în solariile pe care le îngrijește. Costache a explicat, împreună cu echipa Daymsa, care este protocolul utilizat an de an. Prima cultură vizitată a fost cea de ardei.

    “La pregătirea terenului am folosit produsul Naturcomplet G, un produs granulat din leonardită. L-am dat în benzi, pe unde vin plantate plantele. L-am încorporat puțin la 2-3 cm în sol. După plantare am folosit Raiza Mix pentru înrădăcinare, conține toate microelementele și aminoacizi, pentru înrădăcinare. Pentru înflorire și legare am folosit produsele Pleniflor cu Cytoplant în amestec. Am făcut 2-3 tratamente cu Naturamin WSP, singurul produs din piață cu cea mai mare concentrație de aminoacizi, are 80% aminoacizi. Terrenova conține acizi humici și fulvici, pentru deblocarea rădăcinii pentru a prelua toate elementele de sol, care sunt blocate. Mai este un produs pe care-l folosesc în faza în care arată ardeii acum, produs pe bază de calciu și aminoacizi, Efical”, a declarat legumicultorul gălățean.

    Aurelian Cioară, promotor Daymsa, le-a transmis fermierilor care au participat la evenimentul de la Matca și care sunt noutățile din portofoliu. “Avem două produse, CopStar și NaturFos. Se administrează radicular. Primul e un cupru sistemic cu o asimilare foarte rapidă, care circulă în plantă translaminar, protejează 3 săptămâni de probleme planta, îi mărește imunitate. NaturFos, un pentaoxid de fosfor cu magneziu, care, la fel, stimulează procesele de apărare a plantei, dezvoltă rădăcina, circulă sistemic, ascendent și descendent prin plantă, protejând și creșterile noi”, a spus Aurelian Cioară.

    La tomate, pe lângă Naturcomplet G, Raiza Mix, Naturamin WSP, Pleniflor și Efical, Radu Costache a aplicat și Madurel, un produs care a mărit cantitatea de potasiu, pentru a le da roșiilor un plus de culoare și o rezistență mărită la păstrare după recoltare. “După opinia mea, sunt produse premium, chiar dacă unele par un pic mai scumpe ca la competitori, dar sunt produse care își merită pe deplin banii”, a completat Costache. “Mai ieftin la litru, dar nu mai ieftin la compoziție”, a reacționat Joaquin Gonzalez, reprezentantul Daymsa în România și Republica Moldova.

    Toate informațiile despre produsele Daymsa distribuite în România de Natur Grup se găsesc pe site-ul www.naturgrup.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    ANT – la plată abia din februarie. Sumele APIA pentru plata la hectar și animale Răspunsul APIA pentru fermierii care așteaptă să încaseze subvențiile pe hectar și animale Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești

    Ultimele știri

    La Cocoș: Primim zilnic 15-20 de cereri de angajare. Nu avem criză de personal! Prognoza agrometeo: Valori satisfăcătoare pentru rezerva de apă în majoritatea regiunilor agricole Cartofi cultivați direct din semințe, în câmp. Tehnologia Solynta – disponibilă în România din acest an