• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Rapița fermierului Mihai Stoian aduce profit important cu ajutorul biostimulatorilor Daymsa

    Adrian Radu -

    Protocolul Daymsa ajută tot mai mulți fermieri din România, la toate culturile. Dacă e vorba de rapiță, produsele companiei spaniole pot fi folosite încă de la tratamentul semințelor. Așa face și Mihai Stoian, directorul general al Agristo, care, mulțumit de efectele produselor aplicate, a devenit și distribuitor.

    Ferma Agristo este un jucător important în județul Dâmbovița. Mihai Stoian lucrează alături de echipa sa terenuri în Produlești, iar rapița este una din culturile favorite. Produsele Daymsa au intrat treptat în schema de tratamente, iar acum protocolul începe chiar de la tratamentul semințelor.

    Raiza Mix este produsul utilizat în primul pas al vieții culturii. “Raiza Mix este un biostimulator de înrădăcinare, conține aminoacizi, conține microelemente și conține extract de alge marine, care ne ajută de la pornire în vegetație, oferă o energie germinativă mai mare și o înrădăcinare mai dezvoltată. Știm cu toții că plantele mănâncă prin rădăcină, cu cât mai dezvoltată să fie rădăcina, mai mare va fi suprafața din care se va putea aproviziona cu nutrienți”, a explicat Joaquin Gonzalez, reprezentant Daymsa în România.

    Raiza Mix este urmat, conform spuselor lui Mihai Stoian, de Naturamin, folosit la începutul primăverii la rapiță. Acest produs conține nu mai puțin de 80% aminoacizi liberi, în special prolină și serină. Naturamin se poate folosi preventiv, în doză de 250-300 grame / ha. În cazul unui stres, doza poate crește la 500 grame / ha.

    La Agristo, Mihai Stoian a utilizat o combinație între cele două produse. Raiza Mix 0.6 l / ha și Naturamin 200 grame / ha au fost aplicate pentru a oferi o dezvoltare radiculară puternică și pentru a proteja plantele de rapiță de frig și de celelalte problemele caracteristice primăverilor capricioase.

    La înflorit, din portofoliul Daymsa Mihai Stoian a ales Pleniflor. “Pleniflor este un produs complet, bor cu molibden cu extract de alge marine. Extract de alge marine, predomină auxine și gibereline. Auxinele și giberelinele sunt acei 2 fitohormoni care ne ajută la dezvoltarea radiculară, la ramificare și la înflorit combinat cu bor, care este strict necesar pentru înflorit. Fără bor, nicio plantă nu poate înflori”, a explicat Joaquin Gonzalez.

    Un rol esențial într-o recoltă bogată la orice cultură îl are fertilitatea solului. Tocmai de aceea, Daymsa i-a oferit lui Mihai Stoian produsul Terrenova, care vine cu un conținut ridicat de acizi humici și fulvici plus fosfor și potasiu. Aplicarea Terrenova duce la mobilizarea nutrienților din sol. “Terrenova eu îl folosesc în fermă, în special la cultura de floarea-soarelui. Mi-a plăcut foarte mult cum evoluează cultura de floarea-soarelui după aplicarea produsului Terrenova. Și anul acesta îl am pregătit, la momentul oportun voi aplica tratamentul”, a dezvăluit Mihai Stoian.

    Toate produsele aplicate de Mihai Stoian l-au ajutat în ultimii ani să-și securizeze profitul. “De când am văzut efectele produselor Daymsa în propria noastră fermă, aceste produse au fost introduse în portofoliul companiei noastre, Agristo, în distribuție în zona în care noi suntem activi, adică în județele din jurul Bucureștiului. Vorbim de Giurgiu, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, cu foarte multe beneficii din ambele părți”, a concluzionat fermierul dâmbovițean.

    Toate caracteristicile produselor Daymsa pot fi consultate pe site-ul www.naturgrup.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Prima tranșă din subvențiile-bonus achitate fermierilor. Sumele virate în conturi Preț de vânzare la ovine. Cât costă o oaie la intrarea în iarnă Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești

    Ultimele știri

    Subvenția de 1.500 euro/hectar intră la plată! Guvern: Noi terenuri care intră la subvenția APIA. Suprafețele – înscrise în Registrul Agricol! Guvernul a suplimentat banii pentru investițiile în irigații