• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Dan Motreanu: Legea privind restaurarea naturii ar limita terenurile agricole și ar fi o povară pentru fermieri

    Angelica Lefter -

    Legea privind restaurarea naturii ar limita terenurile agricole disponibile și ar pune în pericol activitatea agricolă, dar și siguranța alimentară, este de părere europarlamentarul român, Dan Motreanu.

    Oficialul european a menționat că a participat, ieri, joi – 1 iunie, la o manifestație privind propunerea de regulament de restaurare a naturii, organizată de Boerenbond, împreună cu Copa-Cogeca, pentru a-și arăta îngrijorarea față de viitorul fermierilor europeni.

    Europarlamentarul Dan Motreanu: Legea privind restaurarea naturii ar limita terenurile agricole

    Dan Motreanu: ”Trebuie să evităm orice lucru care ar determina produsele alimentare să devină mai scumpe”

    Într-un mesaj transmis pe pagina sa de Facebook, Dan Motreanu a subliniat că susține reducerea emisiilor de carbon, dar nu este de acord cu reglementări care îi pot afecta pe fermieri.

    ”Am participat astăzi la manifestația privind propunerea de regulament de restaurare a naturii, organizată de Boerenbond, împreună cu Copa-Cogeca, în fața Parlamentului European. Propunerea, în forma ei actuală, lasă puțin spațiu pentru agricultură, silvicultură și horticultură în viitor. Când există un război în Europa și când prețurile la energie explodează, trebuie să evităm orice lucru care ar determina produsele alimentare să devină mai scumpe”, a arătat Dan Motreanu.

    Legea privind restaurarea naturii ar limita terenurile agricole disponibile

    Mai mult, oficialul european a punctat că propunerea legislativă nu se bazează pe o evaluare de impact pe care a solicitat-o, dar nu a primit-o și această lege ar limita suprafața agricolă cultivată de fermierii europeni.

    ”Propunerea legislativă nu este bazată pe o evaluare de impact care să ia în considerare efectele implementării asupra securității alimentare. De anul trecut am solicitat deja Comisiei Europene acest studiu, care întârzie. Legea privind restaurarea naturii ar limita terenurile agricole disponibile, rezultând un impact negativ asupra economiilor rurale și asupra mijloacelor de subzistență ale fermierilor și ale familiilor acestora. Nu ne putem permite o restaurare în sensul de a reveni la anii 1950, avem nevoie de o abordare compatibilă cu realitățile actuale pentru dezvoltarea biodiversității. Avem nevoie de resurse financiare dedicate și compensații adecvate pentru fermierii care ar fi afectați de legislație”, a opinat europarlamentarul.

    Dan Motreanu: Trebuie să dezvoltăm o legislație europeană care pune agricultura și securitatea alimentară pe primul loc

    Dan Motreanu: ”Susținem reducerea emisiilor de carbon, însă nu putem fi de acord cu reglementări care să îi afecteze pe agricultori”

    Totodată, acesta a subliniat că Legea privind restaurarea naturii împreună cu Regulamentul privind utilizarea durabilă a pesticidelor ar putea crea o povară în plus fermierilor și așa afectați de actualul context politic mondial.

    ”Împreună cu Regulamentul privind utilizarea durabilă a pesticidelor, cele două propuneri ar putea crea o povară excesivă pentru fermieri, afectând cu precădere micii fermieri. Atât grupul meu politic, cât și agricultorii europeni suntem în favoarea protejării și refacerii naturii. Vrem să ne protejăm mai bine pădurile, oceanele și animalele din ele, dar vrem să protejăm și oamenii și producția alimentară. Nu îmi doresc să prioritizăm în mod incorect preocupărilor legate de mediu în raport cu nevoile agricultorilor și cu producția de alimente. Trebuie să dezvoltăm o legislație europeană care pune agricultura și securitatea alimentară pe primul loc. Propunerea legislativă pentru restuararea naturii, inițiată de Comisia Europeană, a fost deja respinsă de două comisii din Parlamentul European: Comisia pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală și Comisia pentru Pescuit. Noi, cei din grupul PPE, susținem reducerea emisiilor de carbon pentru protecția mediului. Însă, în egală măsură, nu putem fi de acord cu reglementări care să îi afecteze pe agricultori, pescari și consumatori”, a conchis europarlamentarul român, Dan Motreanu.


    Te-ar mai putea interesa

    Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu

    Ultimele știri

    Vremea se schimbă radical: vin ploile. Prognoza meteo actualizată! Urgent la APIA – ultima zi în care fermierii mai pot cere subvenția trimestrială Carne de miel nu doar de Paști. Strategia ing. Ionică Nechifor pentru a readuce oaia pe masa românilor