• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Primele măsuri pe care le va lua Florin Barbu, ca ministru al Agriculturii!

    Roxana Dobre -

    Primele măsuri pentru fermieri pe care le va lua noul ministru al Agriculturii, Florin Barbu. Acesta a preluat oficial atribuțiile de ministru de la Petre Daea și a anunțat care sunt planurile sale în perioada următoare.

    Noul ministru al Agriculturii, Florin Barbu, a preluat astăzi, vineri – 16 iunie, atribuțiile de la fostul ministru, Petre Daea, în cadrul unei conferințe care a avut loc la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). În mesajul său, noul ministru a dat asigurări că va fi aproape de fermieri și a anunțat care sunt primele măsuri pe care le va lua de urgență.

    Citiți și: Ministrul Agriculturii, Florin Barbu – primul mesaj pentru fermieri!

    Noul ministru al Agriculturii, Florin Barbu, a preluat oficial atribuțiile de la Petre Daea, fostul ministru

    Florin Barbu a anunțat în conferința în care a preluat portofoliul agriculturii că irigațiile sunt printre cele mai importante obiective pe care le va duce la îndeplinire în perioada următoare. Acesta a menționat și noi ajutoare pentru producătorii agricoli care vor să investească în irigații.

    ”Ieri, la Palatul Cotroceni, am depus jurământul și vreau să îi asigur pe fermieri de tot sprijinul meu. Și vreau să știe fermierii că vom veni în sprijinul lor, vom veni cu forme noi de ajutor, iar obiectivele principale ale Ministerului Agriculturii în perioada următoare sunt realizarea Planului Național Strategic (PNS) prin accesarea fondurilor europene, continuarea reabilitării sistemului de irigații din România, un proiect ambițios pe care l-am început împreună cu domnul ministru Petre Daea. Cred că a fost cel mai amplu și cel mai greu lucru pe care l-am început”, a arătat Florin Barbu în discursul său.

    Acesta a amintit că în acest moment sistemul de irigații se află în reabilitare și și-a arătat convingerea că în România în următorii ani se va ajunge să fie irigate peste 2 milioane de hectare de teren agricol. ”Trebuie să venim complementar să discutăm cu fermierii, cu scheme de ajutor de stat pentru echipamente de irigat. Pe infrastructura principală de irigații în care statul român a investit foarte mulți bani, pe Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) au organizațiile sume alocate și în perioada următoare au o alocare de peste 500 de milioane de euro prin Programul Național Strategic (PNS)”, a menționat Florin Barbu.

    Citiți și: Legea porcului – adoptată! A fost eliminată limitarea numărului de porci în gospodării!

    Florin Barbu, MADR: Vrem să creștem capacitatea la încă 160.000 de locuri de cazare în sistemul de reproducție suin din România

    Creșterea și producția de carne de porc se află de asemenea printre obiectivele noului ministru al Agriculturii. Acesta a amintit despre programul care finanțează sectorul suin din România și a subliniat că un obiectiv important este ca în fermele din România să se producă să producă 9 milioane de purcei.

    ”Nu în ultimul rând vreau să vă transmit că obiectivul meu principal, început de domnul ministru Petre Daea, este realizarea de ferme de reproducție în România. În momentul de față în Parlament împreună cu domnul ministru am deblocat proiectul pentru reproducția la porc și pasăre. Sunt în implementare proiecte finanțate și semnate pentru 56.000 de locuri de cazare și în continuare prin programul meu pe care îl voi pune în transparență vrem să creștem capacitatea la încă 160.000 de locuri de cazare în sistemul de reproducție suin din România. Țara noastră trebuie să producă 9 milioane de purcei, practic materialul pentru cei 2 milioane de porci de care România are nevoie pentru asigurarea securității alimentare”, a transmis noul ministru.


    Te-ar mai putea interesa

    Cel mai puternic utilaj agricol din lume – la semănat în ferma Terracult din județul Arad Plăți subvenții APIA în Săptămâna Mare. Sumele virate în conturile fermierilor Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu

    Ultimele știri

    Rasa de oi Suffolk: caracteristici, productivitate, întreținere NeemAzal, din portofoliul Chemark Rom, este soluția biologică ideală pentru controlul dăunătorilor Ajutoarele de stat pentru fermieri – prelungite până la finalul anului