• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Cum arată rapița lui Teodor Pătroi și ce părere are despre hibrizii aleși

  Adrian Radu -

  Pentru Teodor Pătroi, fermier din localitatea Șeitin, județul Arad, rapița este o cultură valoroasă, care îi aduce randamente ridicate. Strategia fermierului pentru a obține profit: selecția atentă a hibrizilor și gestionarea corectă a culturii. Partenerul ales pentru achiziționarea semințelor și a tehnologiilor de cultură este RWA Raiffeisen Agro România.

  Portofoliul RWA de rapiță oferă o suită completă de produse pentru a satisface nevoile fermierilor performanți, care lucrează în sistem intensiv, aplică numeroase tratamente și fertilizări adecvate.

  Teodor Pătroi a ales doi hibrizi din portofoliul RWA, Aurelia și Kwark, de la care speră să obțină producții de 4-4.5 tone la hectar.

  Aurelia are un pachet genetic avansat, este semi-timpuriu, stabil, cu potenţial ridicat de producţie.. Prezintă rezistență la virusul galben al ridichii(TuYV) și rezistență la Phoma lingam până la rasa 7. Comportarea foarte bună la scuturarea semințelor din silicve, garantează obținerea unor producții de 4-4.5 to/ha.

  Caracteristici hibrid rapiță Aurelia

  – Dezvoltare bună în toamnă
  – Înflorire semi-timpurie
  – Talie plantei medie
  – Toleranță foarte bună la cădere și scuturare
  – Conținut de ulei 45.2%

  Kwark este de mulți ani prezent în exploatația arădeanului. A demonstrat o plasticitatea ecologică mare, care îi conferă o adaptabilitate la cele mai diverse areale Reluarea semi-tardivă a vegetației în primăvară îi conferă un avantaj în situația înghețurilor tardive, rezultând astfel un grad de rusticitate ridicat al hibridului.

  Caracteristici hibrid rapiță Kwark

  – Dezvoltare medie-bună în toamnă
  – Înflorire timpurie
  – Talie plantei medie-mică
  – Toleranță foarte bună la cădere și scuturare
  – Conținut de ulei 45-46%

  În tehnologia de producție, fermierul a respectat întregul set de verigi tehnologice, prin aplicarea produselor pe care le-a găsit tot in portofoliul RWA.

  În toamnă a fertilizat terenul cu îngrăşământ chimic complex 18.46, în cantitate de 250 kg/ha, urmat de 200 de kg de uree în primăvară.

  Combatarea buruienilor în pre-emergență și post-emergentă, precum și eliminarea dăunătorilor au fost executate cu produse RWA, ca și fertilizarea foliară.

  ”În primăvară, am aplicat un foliar tot de la RWA, foarte bun, microelemente.Foliarul acesta de la RWA îmi place foarte mult de el, că după momentul aplicării se văd niște efecte vizibile. Se înverzește, masa foliară se face mult mai verde, mult mai frumoasă, începe și lucrează, începe și crește. Chiar în primăvară am fost foarte impresionat de el. Așa s-a dus, în 2 zile a crescut 20 cm”, a declarat Teodor Pătroi.

  Concluzia fermierului în apropierea momentului recoltării este grăitoare pentru nivelul de performanță al portofoliul RWA de rapiță: ”Rapița de la RWA îmi place foarte mult, pentru că, și după cum vedeți, are ramificații, are boabe, nu e bolnavă. Ce pot să zic? E bestială! Cel puțin anul ăsta e foarte, foarte faină, foarte, foarte OK”.

  Portofoliul complet al RWA poate fi consultat pe site-ul oficial al companiei, www.raiffeisen-agro.ro. Acolo se află și datele de contact al reprezentanților de vânzări, care pot fi contactați în orice moment.


  Te-ar mai putea interesa

  Când vine vara – anunțul șefei ANM, Elena Mateescu: Cresc temperaturile! Prețul roșiilor românești s-a prăbușit după sărbători. Cât costă acum un kilogram de tomate la fermieri Județul unde jumătate din suprafața semănată cu grâu este deja calamitată de secetă

  Ultimele știri

  Floarea-soarelui din Siliștea Crucii, județul Dolj, se dezvoltă viguros cu îngrășămintele Fertilland de la Rodbun Semănătorile no-till de la KINZE – în fermele din România prin Dicor Land Paradisul Cireșelor și-a deschis porțile! Vizitatorii pot mânca fructe pe săturate și să își culeagă cireșe pentru acasă