• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Noutăți de la BASF pentru fermierii care mizează pe cultura de rapiță!

    Angelica Lefter -

    Erbicidul Butisan Duo și hibridul Invigor InV1310 sunt noutățile anunțate de BASF în cadrul AGROSHOW 2023, eveniment la care compania este partener. Emil Budică, Regional Sales Manager pentru zona de Sud le-a prezentat fermierilor care cultivă rapiță care sunt produsele recomandate pentru viitoarea campanie de semănat ce va începe din luna august.

    Tehnologia la cultura de rapiță din platforma AGROSHOW 2023, de la Iepurești – Giurgiu, în ferma Agromad Crops, a inclus numeroase produse din portofoliul BASF. Luni, 12 iunie, în cadrul evenimentului dedicat culturilor de cereale păioase și rapiță, reprezentanții companiei au prezentat atât produsele vedetă din portofoliul BASF, cât și noutățile cu care culturile înființate pot fi mai productive și, implicit, mai profitabile.

    Un nou hibrid de rapiță Invigor

    Pe partea de genetică, BASF vine de câțiva ani în sprijinul fermierilor care cultivă rapiță și cărora le asigură nu doar partea de protecție a plantelor, ci și hibrizi performanți. Este vorba despre gama Invigor, deja prezentă într-un procent însemnat în exploatațiile din toată țara și care este completată în fiecare an cu noi hibrizi ce răspund provocărilor în schimbare.

    ”Pentru că vine în curând și campania de sămânță, după cum știți, am intrat de câțiva ani și în piața de semințe și aș vrea doar să vă comunic că avem un hibrid nou InVigor InV1310, un hibrid foarte adaptat condițiilor din sudul țării, pe lângă mult mai cunoscuții InVigor InV1188 și InVigor InV1170. Sunt foarte mulți fermieri din sud care au cultivat mai ales InVigor InV1170. Avem fermieri din Teleorman, din Giurgiu, care au cultivat pe sute de hectare. Rezultatele sunt foarte, foarte bune. Sperăm să vă convingem și cu acest hibrid nou”, a declarat Emil Budică în fața fermierilor prezenți la evenimentul AGROSHOW 2023 – Cereale păioase și rapiță.

    Butisan Duo, un nou erbicid pentru cultura de rapiță

    O altă noutate care le-a atras atenția fermierilor pe partea de tehnologie la rapiță a fost un nou erbicid de la BASF pe care se pot baza atât la tratamentele preemergente, cât și la cele postemergente timpurii. ”Ca noutate, la programul tehnologic la rapiță, BASF începând de anul trecut are în portofoliu un erbicid preemergent sau postemergent timpuriu și acesta se numește Butisan Duo. Pe lângă mult mai cunoscutul Butisan Avant, Butisan Duo are două substanțe active, metazaclor și dimetenamid”, a prezentat Emil Budică produsul Butinsan Duo.

    Pictor și Cantus, două fungicide care protejează cultura și în cele mai grele condiții

    Bineînțeles, din cadrul platformei de la Iepurești, în tehnologie, nu au lipsit produsele vedetă de la BASF: fungicidele Pictor și Cantus care își fac treaba chiar și în cele mai grele condiții, așa cum e cazul, în acest an, la culturile din vestul țării. ”Colegii noștri din vestul țării îmi spuneau că a plouat undeva la 1.000 de litri din luna august (2022 – n.r.) până în prezent, dar cu toate acestea, cultura arată bine. Tratamentele fitosanitare au lucrat foarte bine, după cum vedem nu avem presiune de boli”, a precizat Emil Budică despre performanța fungicidelor de la BASF.

    Compania BASF acordă o atenție deosebită tehnologiei Clearfield la rapiță, acolo unde oferă soluția de Cleravo. ”Este erbicidul care se aplică atât toamna, cât și primăvara. Ce este Cleravo? Știm foarte bine, este un imazamox cu quinmerac, care se pretează doar pentru tehnologia Clearfield. Acolo unde avem probleme cu crucifere, cu muștar, nu mai există altă soluție decât această tehnologie Clearfield. Ca hibrizi pentru tehnologia Clearfield, BASF are în portofoliu InVigor InV1266 și InVigor InV1166”, a mai precizat Emil Budică, Regional Sales Manager BASF.

    Agroshow, o platformă cu cele mai importante culturi agricole

    AGROSHOW este un proiect realizat în premieră în România, o colaborare între o formă asociativă – Asociația Forța Fermierilor, și o fermă cunoscută – Agromad Crops, care acoperă tot timpul anului și toate culturile importante pentru agricultura românească – grâu, rapiță, floarea-soarelui și porumb. Anul trecut, platforma a inclus și o cultură de mazăre, iar în acest an s-au prezentat loturi de genetică nouă de triticale, orz, orzoaică și ovăz. Anual sunt organizate două evenimente la platformă – unul dedicat culturilor de toamnă și celălalt dedicat culturilor de primăvară.

    Anul acesta, companiile partenere ale AGROSHOW sunt, în ordine alfabetică: AGROMEC Vlad Țepeș, BASF, CARTAGRIS – Cartare Agrochimică, CIPROMA, CORTEVA AGRISCIENCE, DAYMSA, GARDEN CENTER, LIMAGRAIN, NATUREVO, NETAFIM, NUFARM, OGOR, RAGT, REINKE, RODBUN, SAATEN UNION.

    Agroshow 2023 – Cereale păioase și rapiță (toate prezentările)


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierii afectați de secetă vor fi despăgubiți. Ministrul Barbu: Cuantum între 200 și 250 euro/ha Cireașa și căpșuna – rezultatele analizelor de laborator pentru fructele românești din piețe Județul în care toată suprafața de porumb neirigat este compromisă din cauza secetei

    Ultimele știri

    Condiție nouă la APIA pentru fermierii care încasează subvenția pe pășune Zilele devin mai lungi din cauza schimbărilor climatice – studiu Subvenții 2024 – listele cu fermierii controlați de APIA în fiecare județ