• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Carmistin – investiție de 8 milioane de euro într-o fermă de păsări cu tehnologie de ultimă generație

    Violina Gorcinschi -

    Grupul Carmistin, unul dintre cei mai mari producători de carne de pasăre din România, a făcut investiții de peste 8 milioane de euro într-o fermă de creștere a păsărilor. Ferma de la Potcoava, județul Olt, are cele mai noi tehnologii, inclusiv în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, ventilație și alte utilaje folosite în unitățile de creștere a păsărilor. Cei de la grupul Carmistin vor reuși să-și scoată banii investiți prin optimizarea costurilor și a producției.

    Grupul Carmistin se poate lăuda că are cea mai mare și modernă fermă de creștere a păsărilor din județul Olt. Ferma de la Potcoava vine ca o completare la cele deținute în Vâlcea și Târgu Jiu.

    „Cea mai mare şi modernă fermă de creştere a păsărilor din judeţul Olt a fost inaugurată de Grupul Carmistin în localitatea Potcoava. Noua unitate de producţie va fi integrată în viitoarea platformă de creştere păsări pe care compania o dezvoltă în zonă, în completarea celor deţinute la Vâlcea şi Târgu Jiu”, a anunțat compania.

    Ferma de la Potcoava este dotată cu tehnologie de ultimă generație, obținută de Carmistin cu ajutorul unui parteneriat cu mari furnizori din Belgia și Germania.

    produse Carmistin in magazin
    Carmistin, în topul producătorilor de carne de pasăre (foto: profit.ro)

    Grupul Carmistin investește peste 8 milioane de euro în tehnologie

    Pentru Carmistin, este pentru prima dată când o fermă deținută de ei are o centrală ce utilizează biomasă pentru încălzirea halelor. În plus, proiectul a fost prevăzut cu panouri fotovoltaice pe acoperișurile halelor, pentru a scădea costurile de consum a energiei electrice.

    Pe partea de ventilație, cele 33 de hale din fermă beneficiază de un sistem tehnologic ultramodern, fiind folosite ventilatoare cu motoare cu magneți continuu. În acest fel, eficiența energetică va crește cu aproximativ 50% comparativ cu un sistem convențional de ventilație.

    Datorită faptului că s-a investit mult în dezvoltarea tehnologică, ferma de la Potcoava reprezintă un proiect-pilot în ceea ce privește cercetarea și dezvoltarea în industria națională de creștere a păsărilor, dar și o platformă de educație și rampă de lansare pentru profesioniștii din sector.

    „Odată cu inaugurarea acestei ferme, compania noastră demarează o serie de stagii de practică pentru viitoarea generaţie de lucrători în domeniul agribusiness. Noii noştri angajaţi vor avea posibilitatea să lucreze utilizând cele mai actuale tehnologii din domeniu, care au în prim plan componenta de energie verde şi un nou model de bunăstare pentru animale. Acesta este un aspect de o importanţă deosebită pentru noi, pentru filosofia noastră de business”, a precizat Andrei Brumaru, CEO Carmistin.

    Investiția de la noua fermă se ridică la peste 8 milioane de euro, contribuind la consolidarea pe piață a produselor La Provincia, brand al Grupului Carmistin care se află, la moment, printre primii producători de carne de pasăre din România. Divizia de pui aduce o cifră de afaceri care reprezintă circa 60% din business-ul Carmistin.

    Datorită proiectului, în județul Olt s-au creat, într-o primă etapă, peste 80 de noi locuri de muncă, fiind angajate în special persoane din mediul rural.

    Grupul Carmistin este în topul producătorilor de alimente din România. Grupul are peste 20 companii active în producţia de carne de pasăre şi ouă, creşterea porcilor, creşterea bovinelor, dar şi în producţia de cereale, în cadrul Carmistin fiind integraţi în prezent fermieri cu peste 10.000 hectare teren cultivat, din care mai mult de 30% reprezintă agricultură BIO.

    Scopul grupului Carmistin este de a deveni cel mai mare producător de proteină animală din România.


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români