• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • George Sava, final de mandat la conducerea ADS. Bilanțul realizărilor

    Roxana Dobre -

    Agenția Domeniilor Statului (ADS) a rămas fără director general. George Sava, cel care a ocupat funcția timp de 1 an și 4 luni a anunțat că astăzi îi încetează mandatul și a făcut un bilanț al măsurilor și acțiunilor pe care le-a realizat în fruntea instituției care gestionează terenurile statului.

    ADS a anunțat că astăzi, luni – 10 iulie, pe pagina proprie de Facebook, încetează mandatul de director General al Agenției Domeniilor Statului al lui George Sava prin ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, ca urmare a finalizării detașării.

    ”George Sava încheie un capitol de 1 an și 4 luni în fruntea unei instituții având o viziune de tranziție de la o instituție aflată într-un con de umbră al agriculturii românești la o agenție aproape de colaboratorii săi și de partenerii contractuali”, se arată în mesajul publicat de ADS.

    Citiți și: George Sava, ADS: ”Categoria de folosință a terenurilor reprezintă o mare problemă”

    În timpul mandatului său la ADS, George Sava a participat la numeroase eveniment ale fermierilor, prezentând permanent noutăți legate de activitatea agenției

    George Sava, fost director al ADS: Anul 2022 și prima parte a anului 2023 au adus un record al încasărilor la bugetul de stat 

    George Sava a transmis un mesaj la finalizarea mandatului, în care a reamintit care sunt realizările pe care le-a bifat ca director al ADS.

    “A fost o perioadă plină de provocări și obstacole, un an în care agricultura românească a cunoscut schimbări majore în dinamica sa datorită contextului global, a războiului aflat la granița României și a secetei pedologice, precum și a schimbărilor climatice și economice per total. Fermierii români au avut și au nevoie de tot sprijinul instiutiilor statului, ceea ce ADS și-a propus în această perioada de peste un an de mandat în fruntea Agenției Domeniilor Statului, așa cum spune și sloganul noii identități vizuale create: ”Sprijinim ferimierii”.  Anul 2022 și prima parte a anului 2023 au adus un record al încasărilor la bugetul de stat pentru Agenția Domeniilor Statului în urma redevențelor obținute în licitații și a exploatării corespunzătoare a terenurilor aflate în patrimoniul Statului Român! Aceste realizări au fost posibile datorită echipei ADS căreia îi mulțumesc pentru sprijinul acordat, precum și partenerilor contractuali care au înțeles noua abordare de colaborare, alături și pentru fermierii României!”, a subliniat George Sava.

    Citiți și: George Sava despre noile contracte ale ADS: ”Statul și-a luat măsuri de precauție”

    Fostul șef de la ADS a mai menționat și care au fost prioritățile mandatului său, aici amintind despre revitalizarea Programului Tineri Fermieri sau transformarea posturilor din cadrul instituției în funcționari publici conform hotărârilor instanțelor judecătorești.

    ”Câteva dintre prioritățile mandatului meu au fost transparentizarea tuturor procedurilor și proiectelor instituției, realizarea actelor normative necesare desfășurării unei activități mai bune, revitalizarea Programului Tineri Fermieri, îmbunătățirea relațiilor cu partenerii contractuali cât și a relațiilor cu presa, transformarea posturilor din cadrul instituției în funcționari publici conform hotărârilor instanțelor judecătorești, crearea unui mediu de lucru dinamic și activ ce permite derularea unor proiecte multiple concomitent”, a mai subliniat Sava.

    Acesta a mai completat că una dintre cele mai importante realizări ale echipei ADS a fost începerea unui dialog cu Comisia Europeană cu ajutorul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene pentru prima dată în istoria ADS.

    ”Proiectele din fonduri europene în care este implicată ADS fac parte din reforma RePowerEU că parte din Planul Național de Redresare și Reziliență și reprezintă o oportunitate majoră pentru Statul Român, dar și pentru personalul din cadrul instituției. Doresc pe această cale să mulțumesc tuturor din echipa care mi-a fost alături în această perioada de 1 an și 4 luni și le urez mult succes în continuarea tuturor acestor proiecte importante!”, a conchis George Sava.


    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români