• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Sezonul cireșelor, la final. Cele mai bune cireșe mai pot fi culese în acest weekend în livada Bogland

    Angelica Lefter -

    Se încheie sezonul cireșelor, iar în livada ecologică a fermierului Gelu Bogdan încă mai sunt fructe coapte, dulci și zemoase, care-i așteaptă pe pofticioși. Este ultima șansă de a mai putea achiziționa cireșe proaspăt culese din livadă sau direct de la poarta fermei, iar pentru asta, pomicultorul îi invită pe toți cei care vor să profite de ultima recoltă, în Livada Cireșe Ecologice – Bogland (0765 621 015).

    Pomicultorul Gelu Bogdan, din județul Giurgiu, comuna Izvoarele, satul Chiriacu, membru al Asociației Forța Fermierilor, va organiza, alături de familia sa, în acest sfârșit de săptămână, 1-2 iulie, ultimul eveniment al sezonului de cules cireșe. Sunt invitați copiii alături de părinții lor să guste din fructele parfumate și să cumpere câte kilograme își doresc pentru a le savura și acasă.

    Pomicultorul Gelu Bogdan, din județul Giurgiu, comuna Izvoarele – satul Chiriacu

    Fermierul Gelu Bogdan îi invită în livadă pe iubitorii de cireșe, la o ultima rundă de cules din acest an

    Pomicultorul Gelu Bogdan, administratorul unei suprafețe de 4,5 hectare de cireși cultivați ecologic, Livada Cirese Ecologice – Bogland, a spus pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO că va organiza un ultim eveniment în livadă, pentru culesul cireșelor.

    Domeniul Bogland, în județul Giurgiu, în comuna Izvoarele – satul Chiriacu

    Anterior a deschis porțile livezii și pentru alte manifestări similare, cum a fost de 1 iunie – Ziua Internațională a Copilului, când cei mici au putut să petreacă momente memorabile în livadă, sau într-un alt sfârșit de săptămână, când a organizat Ziua Porților Deschise în Livadă. De data aceasta, spune pomicultorul, prețul de intrare va fi de doar 25 de lei pentru adulți, iar cireșele cumpărate din livadă, vor costa tot 25 de lei kilogramul.

    ”Estimez că aș mai avea undeva la 1,5 – 2 tone de cireșe în livadă, în pomi. Nu vom mai face evenimente de asemenea amploare, așa cum am făcut, de exemplu, de 1 Iunie, cu prânz câmpenesc, ci doar îi invităm pe cei care vor cireșe, de data aceasta cu o intrare de doar 25 de lei, să vină să-și culeagă sau să cumpere tot cu 25 de lei kilogramul, din livada noastră sau putem să le culegem noi pentru ei. Noi le stăm la dispoziție, este final de sezon, pot veni la cules de cireșe”, a afirmat tânărul pomicultor giurgiuvean.

    Domeniul Bogland a obșinujt locul I la concursul Sărbătoarea Cireșului, organizat de USAMV București

    Locul I la Sărbătoarea Cireșului de la Istrița, organizată de USAMV București

    Anul acesta nu a fost cel mai bun pentru cireșele ecologice, au fost multe ploi și vreme rece în primăvară, de aceea Gelu Bogdan spune că profiturile abia au acoperit cheltuielile. Cu toate acestea, este mândru de realizările sale ca fermier, munca sa fiind încununată și recunoscută de toți cei care-i gustă fructele.

    ”Anul acesta nu a fost profitabil, ce am investit am scos, dar cam atât, nu pot spune că am avut profit, însă cei care au ajuns la mine mi-au mai comandat cireșe și m-au recomandat către prietenii lor deoarece au reușit să găsească gustul adevărat al cireșelor. Mai mult, am participat la concursul de la Istrița, organizat la data de 17 iunie 2023, la Stațiunea Pomicolă a USAMV București, unde au fost testate nu mai puțin de 70 de soiuri de cireșe din 90 de exponate, la Sărbătoarea Cireșului, și am luat primul loc pe țară. Soiul de aur care a fost premiat este Merchant”, a spus cu mândrie Gelu Bogdan pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    Livada de Cireșe Ecologice – Bogland are porțile deschise pentru adulți și copii

    Pomicultorul Gelu Bogdan preia comenzi pentru livrarea cireșelor ecologice din online sau telefonic

    Fermierul a mai adăugat că, deși nu deține spații de depozitare, colaborează cu câțiva comercianți care îi permit să țină marfa în depozitele lor cu temperatură controlată. Astfel, pomicultorul Gelu Bogdan ajunge cu cireșele sale cât mai proaspete pe piața bucureșteană la fiecare două zile, unde comenzile sunt livrate către cumpărători.

    ”Eu dorm 4-5 ore pe noapte, că orchestrez cam tot în livadă. Dimineața îmi iau oameni din sat la cules la ora 5, după-amiază merg cu marfa la București și ultimele livrări se încheie la ora 23:30, seara. Livrăm la cei care ne văd pagina de Facebook și ne lasă comenzi pe Facebook, Livada Cirese Ecologice – Bogland, sau la numărul de telefon care apare acolo și reușesesc să onorez comenzi de minim 5 kg, de preferat în partea de nord a Bucureștiului sau merg în cartierele din nord la punct fix și vând cu duba deschisă, undeva la 200-300 de kilograme, o dată la 2-3 zile. Cei care culeg în livada mea, zilierii, sunt femeile mai în vârstă, dar care vor și pot munci, din sat, și tinerii care sunt în vacanță și vor să câștige un ban frumos, plus că le ofer și câte un prânz”, a menționat pomicultorul Gelu Bogdan.

    Așadar, cei care doresc cireșe proaspete din livada ecologică, pot scrie la numărul de WhatsApp – 0765 621 015, sau pot accesa pagina de Facebook Livada Cirese Ecologice – Bogland, unde pot face direct comandă.

    Ultimele cireșe coapte în ferma lui Gelu Bogdan așteaptă să fie culese în zilele de 1,2 iulie


    Te-ar mai putea interesa

    Cel mai puternic utilaj agricol din lume – la semănat în ferma Terracult din județul Arad Vremea se schimbă radical: vin ploile. Prognoza meteo actualizată! Un fermier este acuzat că s-a „jucat cu genetica” și a creat oi uriașe pentru vânătoare

    Ultimele știri

    Prețul rapiței 2024 la început de mai, în portul Constanța. Contracte importante pentru export Sate lovite de furia naturii, în prima zi de Paști. Grindina și viiturile au făcut prăpăd în mai multe zone din țară Analist: Producția de porumb din Europa va crește în acest an