• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Brânza românească de oaie se vinde în Spania și în Italia cu 10-12 euro pe kilogram

    Angelica Lefter -

    Brânza românească maturată, de oaie, care ia drumul străinătății ajunge să fie achiziționată la un preț de 10-12 euro pe kilogram, direct de la producători. Cine o cumpără? Românii cu dor de casă și pasionați de gusturile tradiționale care achita de la 10 euro în sus pe kilogram, adică aproape 50 de lei, spre deosebire de 35-40 de lei cât costă kilogramul în țară.

    Nu este ușor să trăiești printre străini și să consumi doar alimente locale, așa că românii plecați peste hotare, cărora le este dor de gastronomia de acasă, se descurcă, așa cum fac de fiecare dată. Spre exemplu, dacă li se pare că brânza locală nu are gust, comandă direct la oierii din România. Aceștia, la rândul lor, au ajuns să aibă piață de desfacere, la prețuri bune, și în străinătate, grație românilor plecați să muncească peste hotare.

    Brânza de oaie românească lângă roșii coapte, preferată de românii din Spania (foto: Facebook/Valentina-Eugenia Mircea)

    Brânza oierilor autohtoni, cumpărată de românii din străinătate cu 10 euro pe kilogram

    O familie de români stabilită în Spania nu poate trăi fără gustul autentic al brânzei de oaie românești. Au rezolvat problema și au comandat brânza dorită direct din România, iar când marfa a ajuns în stare perfectă. După ce a fost și gustată, românii au postat opinia lor pe pagina de Facebook.

    Românca Valentina Eugenia Mircea, cea care și-a dorit brânză de oaie românească, spune că a dat 10 euro pe kilogram, însă în opinia sa a meritat. Mai mult, îi îndeamnă pe oierii români să încerce să vândă, prin cunoștințe, românilor plecați în străinătate, care le apreciază munca și calitatea produselor.

    ”Sper să nu deranjez cu postarea mea, ba din contră, poate inspir pe cineva. Oameni harnici și gospodari, tocmai mi-au sosit din România în Spania 10 kg de brânză, am plătit 10 euro pe kg. Pentru unii poate fi mult, pentru alții poate fi puțin…..nu știu, pentru noi a fost un preț just. Copii crescuți la țară, și eu și soțul, știm ce înseamnă să ai grijă de un animal și câtă muncă implică să obții o brânză bună și de calitate, gustul brânzei noastre nu îl vom găsi nicăieri în lumea mare. De câte ori am cumpărat de la magazinele românești am dat câte 7,8 sau 9 euro pe un produs numit de ei brânză, pentru ca gustul nu se compară, de multe ori ii spuneam soțului ca nici nu a văzut laptele brânza aia…..Ideea care este, cred că mai gata, oricine are o cunoștință plecați afară, căutați oameni serioși și de încredere, oferiți la rândul dumneavoastră seriozitate și calitate și încercați să vindeți afară pentru ca românii sunt dornici sa mănânce o brânză curată de acasă! Sănătate și putere de muncă tuturor!”, a scris femeia pe contul său de socializare.

    Fermierii spun că trimit brânză, mai ales românilor din Italia și Spania și este foarte apreciată, iar prețul este considerat corect

    Comentariile internauților nu au întârziat să apară, iar majoritatea și-a arătat susținerea pentru munca fermierilor români: ”50 de lei este corect, altfel dispare oaia”, ”Noi am luat de la cioban brânză de oaie proaspătă cu 35 de lei kg, eu zic că nu ați dat mult , după cum văd e și de calitate”, au spus cei care au citit postarea.

    La rândul său, o fermieriță a menționat că, la același preț o vinde și ea românilor din Spania: ”Să o mâncați sănătoși! La aproximativ același preț trimit și eu în Spania și da, chiar ajunge bine”.

    O altă persoană care se ocupă cu oieritul a menționat că vinde brânza românilor din Italia cu 10-12 euro pe kilogram: ”Eu trimit în Italia, prietenii sunt foarte mulțumiți, 10-12 euro pe kg , depinde dacă plătesc eu sau ei transportul.”

    Un alt utilizator de internet a opinat că brânza autentică românească va dispărea de pe piață având în vedere greutățile cu care se confruntă oieritul, iar dacă se va găsi, va fi foarte scumpă: ”În maxim 10 ani nu o să mai găsești brânză d-aia nici să dai tu 30 euro pe kg.”


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții pe hectar și animale care nu se mai achită prin APIA Răspunsul APIA pentru fermierii care așteaptă să încaseze subvențiile pe hectar și animale Stropiri la pomi în luna ianuarie. Tratamente de iarnă în livadă

    Ultimele știri

    Porumb recoltat în ianuarie. Viorel Zaharia, prestator de servicii: Am cules 4 tone la hectar Vești excelente pentru salariații din agricultură! Guvernul a modificat Ordonanța ”trenuleț” Subvenții APIA. Fermierii – chemați să depună deconturile pentru plățile-bonus pe cap de animal