• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Premierul Ciolacu a dat asigurări că angajații din agricultură nu vor pierde bani la salariu

    Roxana Dobre -

    Premierul Marcel Ciolacu a dat asigurări luni că introducerea CASS pentru salariile din agricultură nu va duce la scăderea acestora. Acesta a răspuns astfel întrebărilor jurnaliștilor legate de momentul în care Guvernul va adopta actele normative de majorare a acestor salarii.

    Primul ministru, Marcel Ciolacu, a anunțat astăzi, luni – 2 octombrie, că majorările salariului minim din agricultură, industria alimentară și construcții se vor reglementa înainte de introducerea plății asigurărilor de sănătate (CASS), astfel încât salariile acestor angajați să nu scadă.

    ”Cu o certitudine de 100% când va fi introdus CASS nu va pierde nimeni la salariu. Cred că asta este cel mai important”, a declarat luni premierul Marcel Ciolacu, potrivit Hotnews. Acesta a răspuns astfel întrebărilor jurnaliștilor legate de momentul în care Guvernul va adopta actele normative de majorare a acestor salarii, astfel încât să nu fie afectate de introducerea plății CASS propusă în proiectul de lege privind măsurile fiscal bugetare asumat de Ciolacu în Parlament.

    Citiți și: Guvernul a decis să mențină facilitățile pentru salariile din agricultură

    Guvernul a ajuns la concluzia că salariul minim net al angajaților din cele agricultură ar fi scăzut prin introducerea CASS

    Guvernul a adoptat joi hotărârea prin care salariul minim brut în plată a fost majorat, din 1 octombrie, de la 3.000 de lei la 3.300 de lei lunar. Pe de altă parte, ordonanța care viza majorarea salariilor din construcții, agricultură și industria alimentară a fost eliminată de pe agenda Executivului, după ce a fost decoperită o problemă.

    Potrivit premierului Marcel Ciolacu, calculele Ministerului de Finanțe arată că salariul minim net al angajaților din aceste trei industrii ar fi putut scădea prin introducerea CASS.

    Citiți și: Vasile Balcan, AFF: Eliminarea facilităților fiscale din agricultură ar fi o mare greșeală a Guvernului!

    Premierul României, Marcel Ciolacu

    Ce salarii minime ar trebui să fie în agricultură astfel încât angajații să nu fie afectați de plata CASS – propunerile BNS

    Blocul Național Sindical a propus Guvernului ca salariul minim să crească în agricultură la 3.500 lei brut, astfel încât angajații din aceste sectoare să nu piardă după ce vor începe să plătească CASS, ci să câștige puțin mai mult decât în prezent.

    BNS arată că în prezent salariul minim brut în agricultură este în prezent 3.000 de lei și datorită excepțiilor fiscale de la plata CASS și a impozitului pe venit, angajații din agricultură au un salariu minim net de 2.363 de lei.

    Pentru sectorul agricultură aplicarea salariului minim național, respectiv 3.300 lei ar însemna pentru salariații din sector o reducere a salariului net de 94 lei, imediat dupa intrarea în vigoare a reformei fiscale propuse de Guvern, spune BNS.

    ”Pentru a atenua impactul noilor măsuri fiscale, salariul minim în agricultură ar trebui crescut la cel puțin 3.500 lei, susține BNS. La această valoare, după plata CASS, salariul minim net ar ajunge la 2.406 lei, mai mare cu 44 de lei față de salariul net de acum.

    Un alt scenariu este o creștere a salariului minim brut la 3.450 de lei, caz în care, după plata CASS, salariul minim net ar ajunge la 2.372 de lei, cu 9 lei mai mult decât în prezent.


    Te-ar mai putea interesa

    Cât trăiește o găină. Durata de viață a unei găini după tipul de creștere Răspunsul APIA pentru fermierii care așteaptă să încaseze subvențiile pe hectar și animale Urături de Anul Nou în versuri. Tradiții de iarnă păstrate în satul românesc

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!