• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Papa Francisc a cerut Rusiei să refacă acordul pentru exportul cerealelor din Ucraina

    Angelica Lefter -

    Papa Francisc a cerut Rusiei să revină asupra deciziei sale de a ieși din acordul ce privește exportul de cereale ucrainene la Marea Neagră. În timpul mesajului său de ieri, duminică – 30 iulie, Papa Francisc a făcut un apel la autoritățile rusești, să revizuiască decizia luată, având în vedere că ”milioane de oameni suferă de foame”.

    Papa Francisc i-a îndemnat pe oameni să se roage pentru Ucraina, adresându-se mulțimii din Piața Sfântul Petru și a insistat ca autoritățile din Rusia să reia acordul prin care accepta ca cerealele ucrainene să fie exportate către țările aflate în nevoie și să deblocheze porturile de la Marea Neagră.

    Exporturile de cereale ucrainene, mutate exclusiv pe cale terestră (foto: universul.net)

    Papa Francisc a cerut autorităților din Rusia să permită exportul de cereale ucrainene la Marea Neagră

    Papa Francisc a cerut Rusiei să revină asupra deciziei sale de a renunța la acordul privind cerealele din Marea Neagră, care permitea Ucrainei să exporte grâne prin porturile sale maritime, potrivit Reuters, citat de hotnews.ro.

    ”Fac apel la frații mei, la autoritățile Federației Ruse, pentru ca inițiativa de la Marea Neagră să fie reluată și pentru ca https://www.hotnews.ro/stiri-international-26431173-papa-francisc-cere-fratilor-din-rusia-refaca-acordul-privind-cerealele-strigatele-milioane-oameni-care-sufera-foame-ajung-pana-cer.htm?grânele să fie transportate în siguranță”, a menționat Papa Francisc în timpul mesajului său săptămânal Angelus.

    De asemenea, Papa a îndemnat mulțimea din Piața Sfântul Petru, să continue să se roage ”pentru Ucraina martiră, unde războiul distruge totul, chiar și grânele”, numind acest lucru „o gravă insultă la adresa lui Dumnezeu”.

    Liderul celor aproape 1,4 miliarde de catolici din lume a mai spus că „strigătele a milioane de frați și surori care suferă de foame ajung până la Cer”.

    Prețurile grâului au crescut vertiginos după retragerea Rusiei din acordul privind exportul de cereale

    Prețurile globale ale grâului au crescut vertiginos de când Rusia a renunțat, la 17 iulie, la pactul negociat de ONU și Turcia în iulie 2022, și a început să lovească în porturile ucrainene și în infrastructura de cereale de la Marea Neagră și de pe Dunăre.

    Rusia a ieșit din acordul din Marea Neagră după ce a susținut că nu i-au fost îndeplinite cererile de reducere a sancțiunilor asupra propriilor sale exporturi de cereale și îngrășăminte. Moscova s-a plâns, de asemenea, că nu au ajuns suficiente cereale în țările sărace.

    Rusia s-a oferit să dea cereale gratis țărilor din Africa

    Președintele rus, Vladimir Putin, s-a oferit să aprovizioneze Africa cu cereale, unele dintre ele gratis, dar președintele Uniunii Africane, Azali Assoumani, a răspuns că acest lucru ”s-ar putea să nu fie suficient”.

    Papa a condamnat în mod repetat războiul de agresiune al Rusiei, dar a încercat, de asemenea, să mențină un canal de comunicare deschis cu Moscova, însă cu rezultate limitate.

    În mai, el l-a însărcinat pe șeful conferinței episcopale italiene, cardinalul Matteo Zuppi, să acționeze ca emisar de pace. Zuppi a fost până acum la Kiev, Moscova și Washington și lucrează la repatrierea în Ucraina a copiilor ajunși în Rusia și în zonele controlate de Rusia.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu Mesajul unui fermier pentru funcționarii APIA care au lăsat oamenii cu conturile goale de sărbători Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață

    Ultimele știri

    NeemAzal, din portofoliul Chemark Rom, este soluția biologică ideală pentru controlul dăunătorilor Ajutoarele de stat pentru fermieri – prelungite până la finalul anului Plugul cu vibrații – inovația românească pentru o arătură mai eficientă și cu consum redus de motorină