• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fonduri europene pentru fermieri! Ghiduri cu condițiile pentru a lua banii UE, publicate de MADR!

    Roxana Dobre -

    Fonduri europene pentru agricultură în 2023. Ghidul solicitantului pentru cele mai așteptate intervenții din Planul Național Strategic au fost lansate în dezbatere publică de Ministerul Agriculturii. Fermierii pot să își pregătească deja proiectele pentru a accesa fondurile europene, sesiunile de depunere pentru aceste proiecte urmând a fi lansate în această toamnă.

    Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Direcția Generală Dezvoltare Rurală, în calitate de Autoritate de Management pentru Planul Strategic 2023-2027, a publicat în consultare publică Ghidul solicitantului pentru o serie de intervenții.

    Direcția Generală Dezvoltare Rurală, în calitate de Autoritate de Management pentru Planul Strategic 2023-2027, a anunțat că ghidurile pentru o serie de intervenții au fost publicate în dezbatere publică.

    Citiți și: Regulă nouă la AFIR pentru fondurile europene. Cine nu o respectă, nu mai ia banii!

    MADR a lansat în dezbatere publică Ghidurile solicitantului aferente DR 20, DR 25, DR 26, DR 28, DR 30 și DR 37

    Ghidul Solicitantului, lansat în dezbatere publică pentru mai multe intervenții din PNS

    Potrivit unui anunț făcut de Direcția Generală Dezvoltare Rurală lista ghidurilor care se află acum în consultare publică este următoarea:

    DR 20 – Investiții în sectorul zootehnic
    DR 25 – Modernizarea infrastructurii de irigații;
    – DR 26 – Înființarea sistemelor de irigații;
    DR 28 – Crearea/modernizarea infrastructurii rutiere de bază din spațiul rural;
    – DR 30 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri;
    DR 37 – Transfer de cunoștințe.

    Ghidurile pot fi consultate atât pe pagina oficială de internet a MADR, www.madr.ro, la secțiunea Dezvoltare Rurală – Planul Strategic PAC post 2020 – Implementare PS PAC 2023-2027, subsecțiunea Documente consultare PS PAC 2023-2027, cât și pe site-ul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, www.afir.info.

    Citiți și: Cum se dau fondurile pentru irigații. Sunt sute de milioane de euro disponibile pentru fermierii români

    Ghidurile vor rămâne în consultare publică până la 15 august

    Potrivit sursei citate, perioada de consultare publică este de 15 zile calendaristice de la data publicării pe site, respectiv 1 august 2023. Fermierii sau autoritățile publice sau alți beneficiari de bani europeni care sunt interesați de fondurile puse la dispoziție pot să transmită propuneri sau observații privind documentele supuse dezbaterii pe adresele de e-mail pndr@madr.ro.

    Intervențiile sunt finanțate prin Planul Strategic PAC 2023 – 2027 și vizează sectorul zootehnic, infrastructura și înființarea de irigații, crearea și modernizarea infrastructurii rutiere de bază din spațiul rural, sprijinul pentru tinerii fermierii dar și o intervenție pentru transferul de cunoștințe.

    Ghidul solicitantului este un material de informare tehnică a potenţialilor beneficiari şi constituie un suport informativ complex pentru întocmirea proiectului conform cerinţelor specifice ale PNS 2023-2027.

    Ghidul Solicitantului reprezintă detalierea tehnică şi financiară ce cuprinde setul de informaţii necesare solicitantului pentru pregătirea, derularea şi implementarea proiectului, elaborat pentru fiecare intervenție PS 2023-2027, document care se aprobă prin ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale.


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierii care pierd subvenția APIA de 42,47euro pe hectar Fraudă în apicultura românească, anchetată de Parchetul European. S-au făcut primele percheziții Subvenția APIA de 98,80 euro/ha, la plată din 2 decembrie pentru micii fermieri

    Ultimele știri

    S-au emis derogările pentru tratamentele cu neonicotinoide la porumb și floarea-soarelui 2025 Plăți de 1,2 miliarde de euro în conturile fermierilor Casa Verde Fotovoltaice 2024. AFM a publicat lista oficială!