• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Un cioban a ajuns în stare gravă la spital, rănit de un urs care a mai atacat în zonă

    Violina Gorcinschi -

    Prezența urșilor, din ce în ce mai frecventă și periculoasă! De această dată, victima a fost un cioban în vârstă de 60 de ani care a fost rănit grav în apropierea comunei Belin, județul Covasna, de un urs care a mai atacat în zonă. Incidentul a avut loc luni seara, pe data de 31 iulie, în jurul orei 20:00, iar bărbatul a fost dus de urgență la spital după ce a pierdut mult sânge. Viceprimarul comunei, Ferencz Zoltán, a explicat că animalul respectiv a mai atacat în trecut în același loc.

    Locuitorii satului Belin, județul Covasna, trăiesc cu groază după ce același urs ar fi atacat de două ori în același loc. Ținta animalului, care ar fi dat târcoale stânei de oi cu o seară înainte, a fost un cioban în vârstă de 60 de ani care abia a scăpat cu viață. Acum se află în stare stabilă la spital și urmează să fie externat peste câteva zile. Autoritățile iau în calcul, în ultimă instanță, și împușcarea ursului, a relatat covasnamedia.ro.

    Bărbat aproape ucis de urs în județul Covasna

    Un cioban a fost rănit grav de un urs luni seara – 31 iulie, în jurul orei 20:00 în satul Belin, județul Covasna. După atac, bărbatul a fost transportat de urgență la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Sfântu Gheorghe.

    „Este vorba de un bărbat în jurul vârstei de 60 de ani. A prezentat răni la spate și la membrele superioare, la brațe și o rană în zona capului. A fost transportat de către echipajul nostru cu medic la UPU Sfântu Gheorghe”, a declarat Cristian Cimpoi, directorul Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Covasna.

    Deși a pierdut mult sânge, bărbatul este acum în stare stabilă și va mai rămâne internat pentru câteva zile, aflându-se în acest moment la secția de chirurgie.

    Pe lângă ambulanță, la fața locului s-au deplasat și agenții de la Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Covasna, care au asigurat perimetrul.

    „În urma apelului prin S.N.U.A.U. 112, s-a deplasat în zona indicată un echipaj de jandarmi. La sosirea echipajului, victima se afla deja în ambulanță, primind îngrijiri medicale. Echipajul de jandarmi nu a intervenit efectiv, ci a acționat doar ca sprijin, asigurând perimetrul și patrulând preventiv în zonă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Covasna, Cristina Chirvase.

    În ciuda bănuielilor, reprezentanții jandarmeriei nu pot spune cu exactitate dacă este vorba despre același urs care a atacat și în trecut.

    „Nu putem ști dacă este vorba despre același urs. Dar în ultima perioadă, în această zonă, am mai avut intervenții de alungare a urșilor ca urmare a apelurilor primite prin numărul de urgență 112”, au precizat reprezentanții IJJ Covasna.

    Cioban rănit de un urs care a mai atacat în zonă

    Viceprimarul cu atribuții de primar al comunei Belin, Ferencz Zoltán, este sigur că animalul violent este același urs care a mai făcut probleme și în trecut, în aceeași zonă.

    „Chiar acum s-a adunat comisia pentru acest caz. Este același urs care a mai atacat și acum o lună și jumătate, două luni, în același loc. A atacat un cioban, l-a atacat la cap. Sperăm să nu fie ceva grav, dar a pierdut mult sânge omul. E aproape de comună, la 200-250 de metri locul atacului. Vom face din nou alungări, tranchilizare, doar în ultimul moment mergem pe varianta de împușcare”, a spus, luni seara, la aproximativ o oră și jumătate după atac, Ferencz Zoltán.

    În urma atacului precedent, animalul sălbatic a fost alungat, însă se pare că își face din nou veacul și creează probleme în apropierea comunei Belin.

    „Ultima dată l-am alungat și nu a mai venit, până ieri (n. red. duminică). Ieri a atacat la stâna respectivă și a luat vreo două oi. Am mers cu Jandarmeria, am făcut alungare, am stat acolo mai multe ore, dar a revenit astăzi, când a atacat ciobanul”, a explicat viceprimarul.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea se schimbă radical: vin ploile. Prognoza meteo actualizată! Hurlupi la prun: cauze ale bolii, combatere Un fermier este acuzat că s-a „jucat cu genetica” și a creat oi uriașe pentru vânătoare

    Ultimele știri

    MADR: Plata subvenției de 100 euro – din 15 mai. Ministrul Barbu: Fermierii vor primi suma promisă! Plouă, dar tot e secetă. Zonele agricole unde există încă un mare deficit de apă în sol O nouă taxă de la ANAF pentru micii fermieri