• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Prim-ministrul Marcel Ciolacu cere sprijinul SUA pentru dezvoltarea porturilor Galați și Constanța

    Angelica Lefter -

    Prim-ministrul Marcel Ciolacu a cerut Statelor Unite ale Americii să investească în porturile Constanța și Galați pentru a ajuta în procesul de export al cerealelor ucrainene. Oficialul a discutat despre efectele agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei și despre sprijinul dat de România, cu ambasadorul James O’Brien, coordonatorul Biroului pentru aplicarea Sancțiunilor din cadrul Departamentului de Stat al SUA.

    Într-un comunicat al Guvernului, se arată că premierul Marcel Ciolacu a cerut sprijinul SUA și al Comisiei Europene pentru proiecte ce vizează creșterea capacităților de stocare și export prin porturile de la Galați și Constanța, principalele porturi prin care Ucraina își exportă cerealele.

    Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu

    România a reiterat sprijinul pentru Ucraina în exporturile de cereale către alte piețe

    Prim-ministrul României Marcel Ciolacu l-a primit, joi – 10 august, pe ambasadorul James O’Brien, coordonatorul Biroului pentru aplicarea Sancțiunilor din cadrul Departamentului de Stat al SUA, iar discuțiile s-au axat pe securitatea la Marea Neagră și pe decizia României de a sprijini Ucraina pentru continuarea exporturilor de cereale către piețele globale.

    ”Convorbirile s-au concentrat asupra climatului de securitate la Marea Neagră, în contextul recentelor atacuri rusești asupra unor obiective de infrastructură din Ucraina. Prim-ministrul român a salutat adoptarea de către Administrația SUA a Strategiei privind Marea Neagră, precum și deschiderea Guvernului României de a conlucra strâns în perioada următoare pentru realizarea obiectivelor strategiei. Partea română a exprimat, totodată, aprecierea pentru adoptarea de către Senatul american, a legii privind autorizarea bugetului apărării SUA (National Defense Authorization Act/NDAA), care include și proiectul de lege Black Sea Security Act. Acesta reprezintă un nou semnal privind sprijinul puternic, bipartizan, de care securitatea Mării Negre, ca regiune de importanță strategică pentru comunitatea euro-atlantică, se bucură la nivelul Congresului SUA și care se alătură deciziilor importante, de conturare a unui cadru strategic de abordare a regiunii Mării Negre de către Administrația SUA, inclusiv în urma dialogului și consultării apropiate cu România. În acest context, cei doi oficiali au reafirmat sprijinul pentru securitatea și stabilitatea Republicii Moldova, ca parte esențială pentru securitatea regiunii Mării Negre”, se arată în informare.

    Prim-ministrul, Marcel Ciolacu și ambasadorul James O’Brien, coordonatorul Biroului pentru aplicarea Sancțiunilor, Departamentul de Stat al SUA

    România are nevoie de sprijin pentru dezvoltarea capacităților din porturile de la Marea Neagră și Dunăre

    Totodată șeful Executivului a reiterat sprijinul oferit de România țării vecine aflate în război, însă a cerut sprijinul financiar al SUA pentru proiecte ce vizează creșterea capacităților de stocare și export prin porturile de la Galați și Constanța.

    ”Premierul Marcel Ciolacu a reafirmat decizia României de a sprijini Ucraina pentru continuarea exporturilor de cereale către piețele globale, după decizia unilaterală a Federației Ruse de a nu prelungi Inițiativa privind Cerealele la Marea Neagră și a prezentat măsurile complexe implementate de Guvern pentru îmbunătățirea conectivității transfrontaliere cu Ucraina, ceea ce a contribuit la creșterea capacităților de tranzit la punctele de frontieră. Pentru partea română, rămâne o prioritate utilizarea și dezvoltarea capacităților de tranzit deja existente și angrenarea sprijinului, inclusiv financiar, al Statelor Unite ale Americii și al Comisiei Europene pentru proiecte ce vizează creșterea capacităților de stocare și export prin porturile de la Galați și Constanța. Întrevederea a prilejuit o bună oportunitate de a trece în revistă cooperarea economică, precum și schimburile comerciale bilaterale în creștere, dar și investițiile americane din România. Au fost evidențiate și apreciate, de asemenea, eforturile comune privind progresele în materie de includere a României în Programul Visa Waiver”, se arată în comunicatul transmis de Guvern.


    Te-ar mai putea interesa

    Lege nouă în Monitorul Oficial: Vânzarea unui teren agricol devine nulă dacă nu se achită acest impozit! Hurlupi la prun: cauze ale bolii, combatere Plugul cu vibrații – inovația românească pentru o arătură mai eficientă și cu consum redus de motorină

    Ultimele știri

    Depozitarea în silobag – prețul calculat per tona de cereale Nina Horvath, fermieră: Prima decizie pentru un crescător de Angus – fac producție sau reproducție? Nou val de ploi torențiale și grindină. Județele sub alertă de inundații