• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Grâul Indira de la Rodbun: echilibrul perfect între randament și calitate

    Adrian Radu -

    Pentru recolte bune în 2024, fermierii trebuie să aleagă cu înțelepciune cele mai bune soiuri de grâu. Cu cerințe în creștere pentru produse de înaltă calitate, decizia asupra soiului potrivit poate face diferența dintre un an de succes și unul cu rezultate sub așteptări. În acest context, un nume se distinge: Indira, oferit de Rodbun.

    Cu o listă impresionantă de avantaje și performanță dovedită, Indira se afirmă ca o alegere de încredere pentru fermele din întreaga țară. Soiul Indira a fost subiect de studiu în câmpurile de testare de la ISTIS, unde a înregistrat unele dintre cele mai bune rezultate. Acest succes este rezultatul unei colaborări inovatoare între Institutul de Cercetare și Dezvoltare Osijek din Croația și Rodbun.

    ”Indira a obținut cele mai bune rezultate în toate câmpurile de testare de la ISTIS, în ultimii 2 ani de zile. A fost o surpriză plăcută și pentru Rodbun reprezintă, practic, cel mai important soi din portofoliu, în acest moment. Soiul este deținut de Institutul de Cercetare și Dezvoltare Osijek, din Croația, un institut care are o istorie de 140 de ani și o bază genetică excepțională, motiv pentru care ei vin în fiecare an cu soluții din ce în ce mai bune pentru fermierii din Europa”, a declarat Octavian Petrescu, Director Executiv Rodbun.

    Fiind unul dintre cei mai noi membri ai familiei Rodbun, Indira a fost creat pentru a răspunde nevoilor agriculturii moderne. Cu calități excepționale de panificație și un randament impresionant, Indira a înregistrat o medie de 9.5 tone pe hectar în primul său an de producție, în lotul din ferma Rodbun Vădeni, din județul Brăila.

    Caracteristici și calități remarcabile

    Soiul Indira se remarcă prin caracteristici inovatoare, care îl fac o alegere preferată pentru fermieri. Fiind un soi semitimpuriu, Indira se dezvoltă rapid, iar talia sa înaltă îi conferă o rezistență sporită la temperaturile extreme, indiferent că este vorba de arșiță sau frig. Se poate cultiva cu succes în toate zonele agricole din România.

    Calitățile superioare ale Indira sunt reprezentate printr-un MMB de 45 g, masa hectolitrică cuprinsă între 76 și 80. Conținutul de proteină este cuprins între 11 și 13 și conținutul de gluten între 20 și 24.

    Importanța respectării epocii optime de semănat

    Florin Migdan, Directorul Tehnic al Rodbun, subliniază importanța pregătirii adecvate a patului germinativ și epoca potrivită de semănat pentru obținerea unor rezultate optime în producția de grâu. În special, recomandă ca fermierii să respecte luna octombrie ca epocă de semănat, iar cei care nu pot face acest lucru ar trebui să majoreze norma de semănat săptămânal, cu 10-15% pentru fiecare săptămână de întârziere.

    Mai multe detalii despre Indira pot fi găsite pe www.fertillia.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români