• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Adrian Pintea, APIA: Plata subvențiilor nu este pusă în pericol!

    Angelica Lefter -

    Adrian Pintea, directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a dat asigurări că activitatea instituției nu va fi perturbată în următoarea perioadă. Mai mult, șeful APIA a spus că fermierii își vor primi subvențiile potrivit calendarului deja stabilit.

    În spațiul public au circulat informații potrivit cărora plata subvențiilor APIA ar putea fi pusă în pericol din cauza unor probleme din cadrul instituției sau că ar urma să fie efectuate restructurări, din cauza unor măsuri de austeritate impuse de Guvern. Șeful APIA, Adrian Pintea, a spus, la Agrostrategia, de pe TVR1, că lucrătorii APIA și fermierii nu au de ce să-și facă griji din această privință, chiar dacă aceștia au tras semnale de alarmă în repetate rânduri prin vocea sindicaliștilor.

    Adrian Pintea, directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – APIA, invitat la Agrostrategia marți, 22 august, o coproducție Agrointeligența – AGROINTEL.RO și TVR, a subliniat că plata subvențiilor nu este pusă în pericol, iar personalul APIA nu este în pericol de a fi restructurat.

    ”În ceea ce privește plata sau siguranța acordării plăților în avans și a plăților finale, ceea ce discutasem anterior, categoric că nu sunt puse în pericol, dar într-adevăr, au apărut tot felul de discuții în ceea ce privește marea reorganizare a sistemului bugetar, a sistemului public, dar aici am avut discuții multe și constructive, zic eu, cu domnul ministru Barbu (n.r. Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu) și cu siguranță APIA nu va fi afectată, nu neapărat că lucrez eu la APIA, dar este o instituție care și-a demonstrat sprijinul și lucrul bine făcut în ceea ce privește acordarea acestor subvenții și ar fi, părerea mea, o greșeală să destructurezi o instituție care funcționează și, cu siguranță, nici fermierii nu vor fi afectați și nici salariații APIA în ceea ce privește vreo organizare, reorganizare a instituției APIA”, a spus șeful APIA, Adrian Pintea, la Agrostrategia.

    Angajații APIA și fermierii nu vor avea de suferit din cauza unor reorganizări

    Directorul general al APIA a menționat că, dacă vor fi făcute reorganizări în cadrul instituției, acestea vor fi efectuate doar pentru îmbunătățirea activității și vor ține de factori interni.

    ”Deci, așa cum le-am transmis și un mesaj colegilor mei, directorilor și în jos, către tot personalul, cu această ocazie le spun la fel: APIA nu va fi afectată sub nicio formă, categoric că vom face și noi, întotdeauna este loc de mai bine, vom face organizări sau reorganizări acolo unde este nevoie, dar din punct de vedere al structurii Agenției, nu va fi niciun fel de problemă”, a reiterat Adrian Pintea, directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), în cadrul emisiunii Agrostrategia, care poate fi urmărită de la ora 10:00, de luni până joi, la TVR1.

    Amintim că, reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor APIA, au semnalat, aproape de jumătatea lunii august, că Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) poate ajunge în situaţia de a nu mai îndeplini toate cerinţele prevăzute de regulamentele europene privind acreditarea, dacă vor fi adoptate măsurile propuse de autorităţi de reducere a cheltuielilor şi descentralizare a serviciilor publice.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Mesajul unui fermier pentru funcționarii APIA care au lăsat oamenii cu conturile goale de sărbători

    Ultimele știri

    Prețul ouălor de Paști la poarta fermelor. Ilie Van, UCPR: ”Acum apare pe piaţă şi oferta de la curtea ţărănească” Ploi și vijelii de sărbători. Vremea în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște Lege în Parlament: Pensii dublate pentru lucrătorii din agricultură