• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Crește subvenția APIA pentru motorină. Ministrul Barbu: Fermierii vor încasa 3,56 lei/litru

    Angelica Lefter -

    Fermierii români vor beneficia de mai multe subvenții și de sprijin suplimentar. Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat că Guvernul va ieși cu un act normativ prin care 50% din consumul de combustibil din anul 2022 va fi subvenționat în plus cu încă 2 lei pe litru. Actul normativ ar urma să fie adoptat în perioada imediat următoare.

    Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a transmis, astăzi, vineri – 25 august, că fermierii români vor beneficia de subvenții mai mari la carburant, în condițiile în care mulți dintre aceștia au fost afectați de tranzitul cerealelor din Ucraina prin țara noastră, potrivit publicației Gândul.

    Șeful de la Agricultură, Florin Barbu, a anunțat că pregătește deja mai multe pachete de măsuri, care să vină în sprijinul fermierilor români, afectați de conflictul din Ucraina.

    Ministrul a anunțat o subvenție majorată cu 50% pentru consumul de combustibil. După adoptare, fermierii din sectorul vegetal vor primi 2 lei/litrul de motorină suplimentar față de sprijinul de 1,56 de lei/litru, care se acordă în prezent, tuturor agricultorilor din țara noastră. Actul normativ este în lucru și va fi adoptat în perioada imediat următoare, a anunțat ministrul.

    Citiți și: Ministrul Barbu: Propunerea mea – fermierii să primească 3,56 lei/litru la motorina pe trim. I și II

    ”În perioada următoare, Guvernul României împreună cu Ministerul Agriculturii, va ieși cu un act normativ prin care 50% din consumul de combustibil din anul 2022 va fi subvenționat cu 2 lei/litru, plus subvenția pe acciză de 1,56, practic 50% din consumul din anul 2022 la partea vegetală la fermierii români va fi de 3,56 lei. Deci este o subvenție foarfte bună care vine în sprijinul fermierilor români și tot timpul suntem alături de ei”, a spus ministrul Florin Barbu.

    Ministrul s-a arătat optimist în ceea ce privește producția pe anul agricol în curs transmițând că ”avem un an agricol bun în ceea ce privește cultura de toamnă, însă vremea a afectat unele culturi de porumb și floarea soarelui”.

    Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, prezent la Congresul Fermierilor 2023

    Florin Barbu a cerut, la Bruxelles, prelungirea restricțiilor privind importurile de cereale din Ucraina

    Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale mai spus că a avut o discuție cu Comisarul European pentru Agricultură, Janusz Wojciechowsk, prin care i-a solicitat acestuia prelungirea restricțiilor privind importurile de cereale din Ucraina de la 15 septembrie până pe 31 decembrie 2023.

    Florin Barbu a cerut Comisiei Europene și un sprijin de de 30 de euro/tonă, pentru exportul cerealelor din porturile românești, după cum a declarat.

    ”Am solicitat prelungirea importurilor de la 15 septembrie până la sfârșitul anului și am avut o discuție separată cu Comisarul European pe Agricultură prin care chiar am solicitat pentru fermierii români un sprijin pentru exportul la cerere, pentru o subvenție de 30 euro pe tonă, pentru că așteptările în portul Constanța au crescut practic la transportatori și a crescut prețul și nu vrem să fie afectați din prețul din bursă al cerealelor pe care fermierii români ar trebui să-l primească direct și am solicitat către Comisia Europeană un sprijin de 30 euro pe tonă pentru exportul cer-lor din România”, a arătat ministrul Agriculturii, Flori Barbu.


    Te-ar mai putea interesa

    Mesajul unui fermier pentru funcționarii APIA care au lăsat oamenii cu conturile goale de sărbători Hurlupi la prun: cauze ale bolii, combatere Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA

    Ultimele știri

    Prețul rapiței 2024 la început de mai, în portul Constanța. Contracte importante pentru export Sate lovite de furia naturii, în prima zi de Paști. Grindina și viiturile au făcut prăpăd în mai multe zone din țară Analist: Producția de porumb din Europa va crește în acest an