• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Subvenție mai mare de la APIA pentru fermierii care au minim 3 vaci

  Roxana Dobre -

  Cuantum mai mare pentru fermierii care au minim trei animale. Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat că plata care se acordă crescătorilor de vaci de lapte și carne pentru porumbul siloz se va majora. Plata se va acorda începând cu campania de subvenții din 2024 prin PD-26 – Sprijin cuplat pentru venit – Porumb pentru siloz.

  Plata pentru porumbul siloz va avea un cuantum estimat la 360 de euro/hectar, a anunțat ministrul Agriculturii, Florin Barbu, astăzi, marți – 16 ianuarie, în urma unor consultări care au avut loc la sediul MADR cu reprezentanţii asociaţiilor de fermieri din sectorul bovin. Cuantumul unitar planificat prevăzut oficial în Planul Național Strategic (PNS) era la nivelul a 230 euro/ha.

  Citiți și: Noua subvenție APIA pentru cultura de porumb siloz

  Subvenție majorată pentru porumbul siloz

  Florin Barbu: Subvenție directă de 360 euro pentru o încărcătură de trei animale pe hectar

  Florin Barbu anunțat astăzi că fermierii vor primi un cuantum de 360 de euro/hectar pentru porumbul siloz, dacă asigură o încărcătură de 3 animale/ha.

  ”Tot în modificarea Planului Național Strategic am identificat o sursă de finanțare atât pentru sectorul bovin de carne și lapte, pentru subvenționare porumbului siloz, cu o subvenție directă de 360 euro pentru o încărcătură de trei animale pe hectar. Astfel a crescut subvenția la porumbul siloz”, a spus Florin Barbu.

  Alocarea totală a intervenției a fost stabilită la 18.400.000 euro plafonul prevăzut pentru campania 2024 fiind de 4.600.000,00 euro.

  Pentru a beneficia de noua plată fermierii trebuie să fie beneficiari ai plății de bază, BISS și utilizatori ai unei suprafețe agricole, identificabilă în Sistemul Integrat de Administrație și Control (IACS) și care are categoria de utilizare, teren arabil. În plus, aceștia trebuie să facă dovada utillizării de sămânță certificată, în conformitate cu legislația națională și dovada obținerii unei producții minime anuale de porumb pentru siloz, potrivit legislației naționale subsecvente.

  Mai mult, beneficiarii trebuie să facă dovada consumului, cu animalele (bovinele) pe care le dețin, a cel puțin producţiei
  minime de furaj obținute în fermă şi/sau a producției pe care au stocat-o în vederea consumului pentru furajarea animalelor proprii identificate și înregistrate în BND în exploatații cu cod ANSVSA și să dețină un număr minim de animale identificate și înregistrate în BND în exploatații cu cod ANSVSA prin intermediul cărora să se asigure cel puțin o încărcătură de minimum 3 UVM/ha de cultură de porumb pentru siloz.

  Citiți și: Plăți APIA 2024: Subvențiile se plătesc până la 31 martie

  Crescătorii de vaci, discuții cu ministrul Agriculturii

  Reprezentanţii asociaţiilor de fermieri din sectorul bovin au avut marți discuţii cu ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, printre principalele probleme semnalate fiind cele legate de subfinanţarea în sectorul de ameliorare a raselor, acordarea ajutorului naţional tranzitoriu pentru animalele existente în ferme şi optimizarea sau lansarea de noi programe care să vizeze dezvoltarea domeniului.


  Te-ar mai putea interesa

  Un mare lac, o sursă de apă pentru irigații, pe cale să dispară din cauza secetei Cireașa și căpșuna – rezultatele analizelor de laborator pentru fructele românești din piețe Anunțul unui șef APIA pentru toți fermierii care au cerut subvenții

  Ultimele știri

  Mici fermieri care irigă – reclamați la poliție de vecinii deranjați de zgomotul pompelor Alertă meteo de furtuni și vijelii în jumătate de țară. Temperaturi sufocante și caniculă până joi Fermierii din AAC – mesaj pentru partidele politice: Susțineți la Bruxelles prioritățile agriculturii românești!