• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Cornel Constantin Turcescu este noul director general al APIA

  Roxana Dobre -

  Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) are o nouă echipă de conducere după ce Adrian Pintea, fostul director general a fost numit secretar de stat la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Pe site-ul instituției a fost publicate oficial numele directorilor care vor conduc în prezent APIA.

  Cornel Constantin Turcescu este noul director general al APIA. Acesta s-a aflat și în echipa condusă de Adrian Pintea, pe funcția de director general adjunct. Numele noilor directori care conduc APIA au fost publicate oficial pe site-ul instituției.

  Citiți și: Adrian Pintea a fost numit secretar de stat în Ministerul Agriculturii

  Cornel Constantin Turcescu (dreapta) este noul director general al APIA

  Cine conduce în prezent APIA 

  Conform celor afișate pe site-ul oficial al APIA, la conducerea instituției se află Cornel Constantin Turcescu, care este director general. Pe funcțiile secunde, de director general adjunct rămâne Paul Eduard Kmen care ocupa aceeași funcție și în mandatul lui Adrian Pintea și Iulian Bucur, fost secretar de stat în cadrul MADR.

  Citiți și: Avans APIA 2023. Sumele care intră la prima tranșă de plată din subvenții

  Cine este Cornel Constantin Turcescu, noul director general al APIA 

  Potrivit datelor făcute publice, din CV-ul lui Cornel Constantin Turcescu, acesta a ocupat funcția de director general adjunct la APIA Central din 24 octombrie 2016.

  Anterior, proaspătul director al APIA a ocupat în perioada 17 septembrie 2015 – 19 ianuarie 2016 funcția de șef Serviciu Control prin Teledetecţie și Fotogrammetrie – Direcţia de Control și Autorizare Plăţi pe Suprafaţă, Agenţia de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură (APIA) – Aparat Central.

  Iată restul datelor din CV-ul său:

  – 01.07.2013 – 16.09.2015 – Consilier Direcţia de Control și Autorizare Plăţi pe Suprafaţă (DCAPS), Agenţia de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură (APIA) – Aparat Central;

  – 03.12.2008 – 01.07.2013 – Consilier (inspector control teren), Agenţia de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură (APIA) – Centrul Judeţean Vâlcea;

  – 28.05.2008 – 03.12.2008 – Inginer IT, S.C. TRANSVIL S.A.;

  – 07.12.2007 – 27.05.2008 – Inginer testare software, S.C. ASSYSTEM S.R.L.

  Educaţie şi formare:

  – 2003 – 2007 – Facultatea de Știinţe din cadrul Universităţii Lucian Blaga – Sibiu, Specializare Matematică – Informatică, Diplomă de absolvire (licenţă);

  – 1999 – 2003 – Liceul Teoretic Preda Buzescu – Berbești , Vâlcea, Diplomă de bacalaureat.

  Limbă(i) străină(e) cunoscută(e):

  – Engleză (ascultare, citire, conversaţie, discurs oral, exprimare scrisă) C2, B2, B2, B2, B2;

  Competenţe şi aptitudini de utilizare a calculatorului:

  – bune cunoștinţe PC în special Hardware, depanare, asamblare, instalare soft și utilităţi necesare sistemelor de operare și celor de navigare;
  – specialist în baze de date, utilizarea acestora cât și crearea lor (MS Access);
  – operare PC: Microsoft Office, programe topo (topcon), aparatură gps, precum și programe satelitare pentru identificare și vizualizare ortofotoplan (Lafis Mobile, SivGis, QGis)
  – cunoștinţe bune în domeniul reţelelor de calculatoare (cablare structurată, design, TCP/IP, instalare, configurare echipamente de reţea: switch, modem, router, etc.)

  Alte competente si aptitudini:

  – Certificat auditor
  – Atestat lingvistic – limba engleză

  Permis(e) de conducere: Categoria B (din anul 2003).

  Noua echipă de conducere va gestiona în campania 2023-2023 plăți de circa 3 miliarde de euro, sume care ajung la fermieri sub formă de subvenții, ajutoare de stat sau alte scheme temporare de plată.


  Te-ar mai putea interesa

  Dan Negru: Zăpada care cade acum face ca România să fie pe primele locuri la producția de cereale ANCPI lansează un program ce asigură gratuit dezbaterea succesiunii pentru moștenitori Ninsori abundente și viscol, în weekend. Jumătate din țară sub Cod Galben și Portocaliu

  Ultimele știri

  Fermierii continuă meciurile de la Campionatul Național de Fotbal Fertillia Tăierea rădăcinilor la pomi. Când și cum se realizează Fermieri: Plățile de la avansul APIA au fost mai mici în acest an. Care este motivul!