• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Investitori din Coreea de Sud în portul Constanța?

    Angelica Lefter -

    Investițiile sud-coreene în diverse domenii precum energia verde și dezvoltarea porturilor românești de la Marea Neagră, încurajate de prim-ministrul Marcel Ciolacu. Șeful Executivului a avut o întâlnire cu ambasadorul Republicii Coreea în România, Excelența Sa, Kap-soo Rim, la Palatul Victoria.

    În marja întâlnirii de astăzi, luni – 4 septembrie, dintre premierul Marcel Ciolacu și ambasadorul Republicii Coreea în România, Excelența Sa, Kap-soo Rim, oficialul român a salutat interesul investitorulor sud-coreeni pentru țara noastră și a încurajat participarea lor la proiectele de dezvoltare și modernizare a Portului Constanța, potrivit unui comunicat transmis de Guvern.

    S-au împlinit 15 ani de parteneriat Strategic între România și Coreea de Sud

    Investițiile sud-coreene în România, încurajate de șeful Guvernului de la București

    Șeful Guvernului, Marcel Ciolacu a amintit, astăzi, luni – 4 septembrie, despre dinamica excelentă în relația dintre România și Coreea de Sud și marcarea a 15 ani de parteneriat strategic.

    ”Premierul Marcel Ciolacu l-a primit astăzi, la Palatul Victoria, pe ambasadorul Republicii Coreea în România, E.S. Kap-soo Rim. Dinamica excelentă în relația între cele două țări și marcarea a 15 ani de Parteneriat strategic sunt argumente solide pentru consolidarea cooperării în domeniile economic, energie, infrastructură și apărare, a afirmat șeful Executivului. Prim-ministrul a salutat interesul investitorilor sud-coreeni pentru construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, precum și progresul privind cooperarea bilaterală în domeniul energiei nucleare. În acest context, șeful Executivului a încurajat investițiile sud-coreene în România – de tip greenfield în domeniile energiei verzi, al noilor tehnologii, IT&C, infrastructurii, semiconductorilor sau alte noi domenii”, se arată în informarea Executivului.

    Delegațiile României și Coreei de Sud, la Palatul Victoria

    La 15 ani de Parteneriat Strategic, premierul Ciolacu încurajează investițiile sud-coreene în Portul Constanța

    Șeful Guvernului a arătat că investițiile sud-coreene în Portul Constanța sunt bine-venite. Totodată, prim-ministrul Marcel Ciolacu a primit gânduri de compasiune din partea ambasadorului Republicii Coreea în România, Excelența Sa, Kap-soo Rim, pentru pierderile de vieți omenești în exploziile de la Crevedia.

    ”De asemenea, premierul a încurajat investitorii sud-coreeni să participe la proiectele de dezvoltare și modernizare ale Portului Constanța. Prim-ministrul a apreciat colaborarea bilaterală și a mulțumit Republicii Coreea pentru gândurile de compasiune transmise de E.S ambasadorul Kap-soo Rim, în contextul exploziilor de la Crevedia în care mai multe persoane și-au pierdut viața, iar altele au fost rănite. România și Republica Coreea au stabilit relațiile diplomatice la data de 30 martie 1990. În 2023 se împlinesc 15 ani de Parteneriat Strategic între România și Republica Coreea, aceasta fiind, de altfel, prima țară din regiunea Asia-Pacific cu care s-au ridicat relațiile la acest nivel. Dinamica relațiilor bilaterale dintre România și Republica Coreea se află pe o pantă ascendentă cu multiple contacte la nivel înalt”,  potrivit comunicatului transmis de Executiv.


    Te-ar mai putea interesa

    Plăți APIA 2024. Subvenții care se plătesc fermierilor în această lună Încrețirea sau răsucirea frunzelor la ardei. Cauze, remedii O familie de fermieri și-a găsit culturile din solar arse cu erbicid

    Ultimele știri

    Romeo Șoldea este noul director al Autorității Naționale Fitosanitară Subvenție nouă pentru fermierii din vegetal care cresc și animale. Ce a dezvăluit comisarul Wojciechowski Ordinul subvențiilor, modificat. Schimbări la plata APIA pentru tinerii fermieri