• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Secretar de stat la MoldAgro Expo – anunț despre plata despăgubirilor de secetă!

    Roxana Dobre -

    Secretar de stat la MoldAgro Expo – anunț despre plata despăgubirilor de secetă. Fermierii au primit în conturi despăgubirile aferente culturilor de primăvară, afectate de seceta din 2022, iar plățile au fost finalizate în totalitate, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Adrian Pintea, la MOLDOVA AGRICOLĂ EXPO – MoldAgro EXPO 2023, Târgul de agricultură dedicat fermierilor din zona Moldovei. Evenimentul are loc în perioada 21 – 24 septembrie, pe platforma MARSAT din localitatea Roman, județul Neamț.

    Secretarul de stat în MADR, Adrian Pintea, a declarat astăzi, joi – 21 septembrie, la Roman în județul Neamț că fermierii au primit în totalitatea banii pentru despăgubirile aferente culturilor de primăvară, afectate de seceta din 2022.

    Târgul agricol MoldAgro Expo s-a deschis astăzi, joi – 21 septembrie, pe platforma MARSAT din Roman, județul Neamț. Evenimentul este deschis fermierilor, acu acces liber, până duminică, inclusiv, în intervalul orar 9:00 – 17:00, cu participarea a peste 50 de branduri din agribusiness. Moldova Agricol Expo este organizat de Marsat, Asociația Forța Fermierilor și Agrointeligența.

    Citiți și: Start plăți despăgubiri de secetă! Lista cu sumele și fermierii care primesc banii în aceste zile

    Adrian Pintea, MADR: Ministerul Agriculturii a finalizat autorizarea banilor pentru plata pentru despăgubirilor

    Adrian Pintea a transmis astăzi, joi – 21 septembrie, în cadrul evenimentului MOLDOVA AGRICOLĂ EXPO – Moldagro EXPO 2023 că plățile pentru despăgubirile la secetă au fost finalizate.

    ”Din partea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale vrem să vă asigurăm că proiectele pe care le gestionăm sunt la zi în momentul de față. Au avut loc foarte multe întâlniri la care am participat, spre exemplu am fost de 2 ori săptămâna trecută la Bruxelles pentru că avem multe măsuri pe care o să le implementăm. În ceea ce privește activitatea noastră actuală, Ministerul Agriculturii a finalizat autorizarea banilor pentru plata pentru despăgubirilor  aferente culturilor de primăvară, afectate de seceta din 2022”, a spus Adrian Pintea.

    Citiți și: Anunț APIA! Au început plățile către fermieri! Sumele care intră acum în conturi!

    Plățile s-au făcut prin Direcțiile Agricole. Circa 280.588.065,59 de lei au ajuns la 80.315 beneficiari

    Schema pentru despăgubirile aferente culturilor de primăvară, afectate de seceta din 2022 a fost achitată fermierilor din Direcțiile Agricole. Conform MADR, suma totală plătită este de 280.588.065,59 lei, pentru un număr de 80.315 beneficiari. Cei mai mulți beneficiari s-au aflat în județul Galați cu 9.708 de fermieri despăgubiți, urmat de Botoșani cu 8.031 fermieri și Satu-Mare cu 7.500 de beneficiari.

    Schema de sprijin s-a plătit pentru următoarele culturi care au fost afectate de seceta pedologică în grade peste 30% și până la 100% inclusiv, conform proceselor-verbale de constatare și evaluare a pagubelor: porumb, floarea – soarelui, soia și mazăre.

    Reamintim că suma de 335 lei/ha a fost aprobată prin OUG50/2023 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat sub formă de grant acordat producătorilor agricoli pentru unele culturi agricole înființate în primăvara anului 2022 și afectate de seceta pedologică din perioada martie-septembrie 2022


    Te-ar mai putea interesa

    Alertă meteo în 18 județe unde sunt anunțate ploi torențiale, căderi de grindină și vijelii Ploi torențiale, vijelii și grindină – alertă meteo emisă de ANM pentru 25 de județe Alertă ANM de ploi, vijelii și grindină în 14 județe. Cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp

    Ultimele știri

    Partidul Fermierilor din Olanda a intrat la guvernare! Tinerii refuză să lucreze în ferme ca îngrijitori la animale, chiar dacă internetul este plin de anunțuri de angajare Cea mai mare dronă agricolă poate pulveriza 380 de hectare pe zi și este deja un succes de piață