• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Nucrop de la Nufarm: tehnologia inovatoare pentru desicarea culturii de cartofi

    Adrian Radu -

    În localitatea Zăbala din județul Covasna, un fermier experimentat, Romulus Oprea, a fost gazda unei sesiuni de testare a unei tehnologii inovatoare adusă pe piață de Nufarm. Este vorba despre Nucrop. Această tehnologie revoluționară a apărut în ultimii doi ani și promite să schimbe modul în care fermierii abordează desicarea culturii de cartofi.

    Nucrop și tehnologia sa unică

    Tehnologia Nucrop combină un utilaj pentru desicarea culturii cartofului cu un lichid conductor special numit Volt.Fuel. Acest conductor joacă un rol esențial în translocarea curentului în plante, asigurând astfel o desicare eficientă a culturii de cartofi. Formularea BIO a produsului Volt.Fuel face posibilă utilizarea sistemului în agricultura ecologică începând cu anul 2023.

    Nucrop este un tratament electro-fizic sigur, eficient și ușor de utilizat, ce vine în sprijinul solicitărilor pentru o agricultură durabilă și sustenabilă!

    Gabriel Nicolau, Expert Tehnic Nufarm, explică: „Tehnologia Nucrop încorporează în prezent un desicant natural pentru cultura cartofului, sprijinit de conductorul Volt.Fuel. Acest conductor contribuie la translocarea substanțelor active în plante, rezultând în final o desicare eficientă a culturii”.

    Beneficiile pentru fermieri

    Fermierul Romulus Oprea ne-a dezvăluit importanța acestei tehnologii pentru producția sa de cartofi. În calitate de producător principal de cartofi pentru sămânță, el se confruntă cu provocări legate de desicarea culturilor în mijlocul verii, atunci când accesul la desicanți tradiționali devine din ce în ce mai limitat.

    „Suntem în fața unei culturi de cartofi pentru industrializare, pe care l-am ținut verde până astăzi, în ideea de a acumula producții și substanță uscată. Fiind în principal producători de cartofi pentru sămânță, suntem nevoiți să facem desicarea culturilor la mijlocul lunii iulie și suntem tot mai limitați în a avea acces la desicanți. Desicanții tradiționali au fost scoși de pe piață din cauza regulilor europene, care ni se impun și sunt din ce în ce mai stricte. Cu atât mai mult suntem bucuroși să putem încerca aceste tehnici inovative, în cazul de față vorbim de acest utilaj. Facem desicarea culturii și vom vedea rezultatele în câteva zile. Nu putem decât să fim mulțumiți de faptul că avem alternative, pe care în mod sigur, în anii următori, le vom folosi. Fermierii producători din zonă pot, eventual, face o achiziție de acest gen, pentru o folosință în comun”, a declarat fermierul.

    Tractor echipat cu tehnologia Nucrop, în timpul desicării cartofului

    Tehnologia Nucrop reprezintă o investiție în inovație și vine ca un suport esențial pentru fermieri și cooperativele implicate în cultivarea cartofilor, atât pentru piața comercială, cât și pentru sămânță. Aceasta asigură o desicare rapidă și eficientă, fără a lăsa reziduuri în sol sau în plante.

    Nucrop investește în inovație și aduce astfel suport către fermieri și către cooperative. Este o tehnologie ce duce la desicarea culturii cartofului, benefică atât pentru parte comercială, cât și pentru parte de sămânță. Ca și eficacitate, e o desicare rapidă, fără a lăsa reziduuri în sol sau în plante”, a mai explicat reprezentantul Nufarm.

    Toate detaliile despre tehnologia inovativă pentru desicarea culturii cartofului si controlul buruienilor se găsesc pe www.nufarm.com/ro/nucrop/.


    Te-ar mai putea interesa

    Primul județ în care DAJ anunță că a virat despăgubirile de secetă în conturile fermierilor! Rabla pentru tractoare – ghid final. Condiții, acte necesare, procedură de înscriere Subvenții APIA 2024 – tranșa a doua. Plățile finale achitate pe hectar și cap de animal

    Ultimele știri

    Mesaj din industria cărnii – ce se întâmplă cu prețul cărnii de porc de Sărbători Micii și salamurile din România – interzise în SUA și UK. Motivul pentru care s-au blocat exporturile Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial