• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • DAJ Giurgiu și-a transformat curtea în piață volantă pentru producători. Petra Ochișor, director: ”E deja o tradiție!”

    Roxana Dobre -

    Pentru a marca Ziua națională a produselor agroalimentare românești, Direcția Agricolă Județeană (DAJ) Giurgiu a deschis o piață volantă la care participă 25 de producători locali. Evenimentul s-a ținut în curtea instituției iar interesul din partea vizitatorilor a fost extrem de mare, ne-a declarat Petra Ochișor, directorul DAJ Giurgiu și susținătoare a acestei manifestări.

    DAJ Giurgiu a sărbătorit vineri, 6 octombrie în avans ”Ziua națională a produselor agroalimentare românești” prin găzduirea în curtea instituției a 25 de producători locali. Evenimentul este unul cu tradiție iar directorul DAJ Giurgiu a declarat pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO că promovarea producătorilor locali este esențială pentru susținerea acestora.

    Citiți și: DAJ Giurgiu sărbătorește Ziua națională a produselor românești alături de producătorii locali!

    Petra Ochișor, DAJ Giurgiu: Ne bucurăm că putem susține producătorii locali”

    Directorul DAJ Giurgiu, Petra Ochișor, a declarat pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO că instituția pe care o conduce susține producătorii locali și pune la dispoziție de câte ori poate curtea DAJ pentru vânzarea produselor obținute de aceștia.

    ”Noi am făcut deja o tradiție să ajutăm producătorii locali și să putem la dispoziția curtea instituției pentru ca ei să își poată vinde produsele. Este și o ocazie pentru cumpărători să găsească produse de calitate, pentru care au certitudinea că provin chiar din ferme și de la gospodari. Sunt 25 de producători locali iar aceștia și-au exprimat dorința de a organiza această piață volantă tocmai pentru că sărbătorim ”Ziua națională a produselor agroalimentare românești”. Oportunitatea pe care ne-o deschide această acțiune este de a promova produsele locale de la producătorii giurgiuveni pentru a stimula consumul de produse proaspete, de calitate și mai ales autohtone. Încurajăm consumatorii să aleagă produse românești și să susțină pe cât pot producția locală de legume, fruct sau alte produse agroalimentare”, a declarat Petra Ochișor.

    Este nevoie de promovarea producătorilor locali

    Petra Ochișor a mai subliniat că promovarea producătorilor români este esențială, astfel încât aceștia să poată merge mai departe cu producția.

    ”Noi îi sprijinim și la DAJ găsesc mereu deschidere. Este important să susținem producătorii locali astfel încât să poată scoată pe piață diverse produse agroalimentare în continuare. Pentru noi este o onoare să îi avem aici și cu siguranță intenționăm să organizăm astfel de manifestări. Este bine știut că în luna octombrie avem posibilitatea de a sărbători mai multe evenimente dedicate produselor agroalimentare românești și așa putem transmite mesajul către toți consumatorii de a alege de fiecare dată produse românești. După cum se știe avem pe data de 15 octombrie și ziua produselor ecologice iar în județul Giurgiu avem și operatori certificați în agricultura ecologică care au participat și la alte evenimente de profil, atât la nivel național cât și aici, local. Și în tot ce înseamnă promovare noi îi ajutăm și în sprijinim”, a mai declarat directoarea DAJ Giurgiu.

    ”Ziua Naţională a produselor agroalimentare româneşti” se sărbătoreşte în fiecare an pe data de 10 octombrie, ca urmare a adoptării Legii nr. 168/2017 de către Parlamentul României. Prin acesta lege se vrea îmbunătăţirea statutului producătorului român în lanţul alimentar scurt şi încurajarea consumului de produse agroalimentare obţinute pe teritoriul României din materii prime de bază provenite de la producători români.

    În altă ordine de idei, Petra Ochișor a mai menționat că un alt eveniment pe care producătorii agricoli vor să îl marcheze este Ziua Națională a Alimentației și a Combaterii Risipei Alimentare. ”Știți foarte bine că se pune accent pentru a preveni și a diminua risipa alimentară. Astăzi producătorii prezenți la evenimentul găzduit de noi și-au exprimat dorința de a oferi în scop caritabil produse pe care vor dona la biserica de la Smârda unde se preiau produse și se prepară hrană pentru persoanele nevoiașe”, a mai spus directoarea DAJ Giurgiu.


    Te-ar mai putea interesa

    La ce temperaturi se pot face tăieri la pomi iarna Lege nouă în vigoare! Fermierii își pierd subvenția APIA dacă nu respectă programul și plata angajaților Ferma de măgărițe, o afacere cu potențial uriaș. Asinia Farm – producție de lapte, în curând și de carne

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!