• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Bursa cerealelor – în creștere ușoară. Prețuri la grâu, porumb, orz sau rapiță în portul Constanța

    Oana Timar -

    Prețul cerealelor este în creștere ușoară după ce săptămâna trecută am văzut o tendință de scădere. Deși salturile de preț pentru grâu, porumb sau floarea-soarelui nu sunt spectaculoase, ele dau fermierilor speranța într-o cerere mai mare. La rapiță avem deocamdată o stagnare a prețului, dar și acesta este un semn bun, după ce prețurile au scăzut considerabil în ultima perioadă.

    Prețurile pentru grâu FOB Constanța, porumb FOB Constanța sau floarea-soarelui FOB Constanța, alături de prețurile la cele mai importante burse internaționale, sunt disponibile gratuit în aplicația Agrointeligența pe care o puteți descărca pe orice telefon mobil accesând link-ul: https://onelink.to/k9s2d4

    Aplicația Agrointeligența se poate descărca gratuit pe dispozitive Android sau iOS

    Preț grâu FOB Constanța – 215 euro pe tonă

    Prețul grâului a urcat ieri, luni – 9 octombrie, pe Bursa Euronext de la Paris. Grâul MATIF a încheiat ziua la o cotație de 237,25 euro pe tonă, în creștere cu 2,5 euro pe tonă față de cotația de ieri. Pe bursa de la Chicago, grâul CBOT a pierdut 2,25 dolari pe tonă, la 210,25 de dolari pe tonă pentru contractele de decembrie.

    Grâul FOB Constanța a urcat și el ușor până la 215 euro pe tonă, în timp ce grâul FOB Varna/Burgas s-a închis în urcare la același preț de 215 euro pe tonă.

    Bursa cerealelor pe 9 octombrie 2023

    Preț porumb FOB Constanța – 196 euro pe tonă

    Porumbul MATIF este și el în creștere ca preț și a câștigat ieri un euro pe tonă, ajungând la 205,75 euro pe tonă în contractele de noiembrie. Pe piața americană, porumbul de pe bursa de la la Chicago (Chicago Board of Trade – CBOT), s-a închis ieri în scădere, la 192 de dolari pe tonă, cu minus 0,5 dolari pe tonă față de săptămâna trecută, pentru contractele de decembrie.

    Pe piața românească, porumbul FOB Constanța a avut ieri, luni – 9 octombrie, un preț mediu estimat de 196 de euro, în creștere, de asemenea. Pe piața de cereale din Bulgaria, pentru piața de export, porumbul a fost vândut ieri cu 199 euro pe tonă.

    Preț rapiță FOB Constanța – 388 euro pe tonă

    Rapița FOB Constanța a scăzut ieri la 388 de euro pe tonă, în timp ce pe piața europeană s-a menținut la 426,25 euro pe tonă pentru contractele Euronext de noiembrie.

    Pe piața vecină, în Bulgaria, cotația la rapiță FOB Varna/Burgas a ajuns la 391 euro pe tonă, de asemenea în scădere.

    Preț floarea-soarelui FOB Constanța – 395 de dolari pe tonă

    Regional, piața de floarea-soarelui pare să se încingă în această perioadă, cu noi cantități intrând la vânzare după o campanie de recoltat care a beneficiat de vreme bună. Prețul pentru floarea-soarelui FOB Constanța a urcat ieri ca preț la 395 dolari pe tonă, în timp ce prețul de pe piața bulgară s-a menținut la 368 euro pe tonă.

    În Republica Moldova, o tonă de semințe de floarea-soarelui se contractează pentru export la 5.300 – 6.450 de lei moldovenești pe tonă, echivalentul a 276,41 – 336,38 euro pe tonă.

    Preț orz FOB Constanța – 175 euro pe tonă

    Cererea de orz rămâne limitată, ceea ce face ca prețurile pe piața românească să fie blocate. Orzul FOB Constanța a rămas și ieri înțepenit la 175 de euro, în timp ce orzul FOB Varna/Burgas a urcat ușor la 180 de euro pe tonă.

    În Republica Moldova, orzul se contractează FOB la un preț de 109,5 – 135,6 euro pe tonă.

    Prețul pentru o tonă de șrot de soia FOB Constanța a fost ieri de 510 euro, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii din Republica Moldova.


    Te-ar mai putea interesa

    Tractoarele New Holland pe care fermierii le pot cumpăra prin Programul Rabla pentru Tractoare Subvenții APIA 2024 – tranșa a doua. Plățile finale achitate pe hectar și cap de animal Ajutor de 42.000 de euro/fermă. Banii, direct în conturile fermierilor ca sumă forfetară

    Ultimele știri

    Fragedo, brandul de carne numărul 1 pentru copii: alegerea părinților pentru calitate și siguranță, 6 ani la rând Ucraina: 200.000 de fermieri în armată și terenuri agricole confiscate ANSVSA – 20 de ani de activitate. Adrian Chesnoiu: Autoritatea este esențială pentru sănătatea populației!