• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Un nou terminal de cereale a fost inaugurat în portul Varna din Bulgaria

    Violina Gorcinschi -

    Un nou terminal de cereale a fost recent inaugurat în portul Varna, iar primul lot de grâu a fost deja procesat în cadrul noului sistem specializat de manipulare a cerealelor, în urma investiției în valoare de 25 de milioane de euro, realizată la terminalul portuar Varna West.

    Ca rezultat al unui important parteneriat de investiții între două companii Portul Varna EAD și Terminalul de Cereale Varna West AD, sistemul este acum operațional, reprezentând un ansamblu de inovații tehnologice și soluții de infrastructură care vor crește eficiența și competitivitatea companiilor, clienților și comercianților din întreaga regiune, a informat UkrAgroConsult.

    cereale intr-un vas
    Portul Varna își crește capacitatea de manipulare a cerealelor (foto: brusselstimes.com)

    Terminal de cereale în portul Varna – capacitate de export de 35.000 tone/zi

    Recent, pe data de 6 octombrie, la terminalul portuar Varna West, pontonul 8, o unitate specializată a finalizat cu succes procesarea navei motorizate HTK FORTUNE, cu o lungime de 180 de metri, încărcată cu 35.000 de tone de grâu bulgăresc destinat Algeriei, exportat de către Cofco International Bulgaria. Sistemul de procesare actual permite o capacitate de 450 de tone pe oră sau aproximativ 10.000 de tone pe zi pe punct de lucru, iar acesta este doar primul pas în extinderea manipulării cerealelor în port.

    Prima etapă a investiției include modernizarea procesului de încărcare folosind o mașină specializată de încărcare a cerealelor „Shiploader”, benzi tehnologice și transportoare pneumatice în combinație cu o infrastructură nou construită pentru primirea, eșantionarea automată și stocarea cerealelor. Toate acestea oferă condiții optime pentru încărcarea navelor și procesarea cerealelor cu o productivitate și precizie ridicată, întregul sistem fiind bazat pe tehnologii prietenoase cu mediul înconjurător.

    Se așteaptă ca livrarea noului echipament tehnologic de ultimă generație să fie finalizată în termen de 12 luni, ceea ce va dubla rata de încărcare a facilităților specializate, iar rata de încărcare a navei va depăși 20.000 de tone pe zi. Capacitățile generale ale terminalului vor permite manipularea mai multor transportatoare de cereale în paralel, asigurând exportul total prin pontoane de peste 35.000 de tone pe zi. Capacitatea construită a depozitului de cereale este în prezent de 100.000 de tone. Finalizarea procesului de investiții va asigura, de asemenea, utilizarea completă a infrastructurii depozitului și portuară, ceea ce va permite manipularea a peste 2 milioane de tone de cereale pe an doar prin terminalul Varna-Zakhid.

    Aceste investiții sunt în concordanță cu prognozele și oferă oportunități pentru creșterea și extinderea ulterioară a producției și comerțului de cereale. Inaugurarea unui sistem de procesare puternic și îmbunătățiri ale infrastructurii reprezintă un pas strategic important care întărește pozițiile companiilor în sectorul cerealelor și confirmă angajamentul Priestane Varna și Terminalului de Cereale Varna West față de modernizare și inovație în afaceri. Acest proiect va consolida poziția ambelor companii pe piața manipulării cerealelor și va contribui la stabilitatea și creșterea acestora.


    Te-ar mai putea interesa

    Vaci de rasă donate de fermieri pentru crescătorul căruia i-au ars animalele într-un incendiu în grajd Zece recomandări pentru o producție bună de ardei Plăți APIA 2024. Subvenții care se plătesc fermierilor în această lună

    Ultimele știri

    Romeo Șoldea este noul director al Autorității Naționale Fitosanitară Subvenție nouă pentru fermierii din vegetal care cresc și animale. Ce a dezvăluit comisarul Wojciechowski Ordinul subvențiilor, modificat. Schimbări la plata APIA pentru tinerii fermieri