• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Rusia va livra 70 de milioane de tone de cereale în China. Contractul se derulează pe 12 ani

  Violina Gorcinschi -

  Compania EPT Production and Export și China Chengtong au semnat un acord comun privind furnizarea a 70 de milioane de tone de produse agricole rusești către China, pe parcursul a 12 ani, în cadrul programului „Noul Coridor Terestru de Cereale Rusia-China”. Valoarea contractului ajunge la 2,3 trilioane de ruble, respectiv 25,7 miliarde de dolari.

  Cu ocazia Forumului Internațional de Cooperare „One Belt One Road”, ce a avut loc la Beijing, China, prin compania reprezentantă, a semnat un contract privind achiziționarea de cereale, leguminoase și oleaginoase rusești, pe o perioadă de 12 ani, a informat sinor.bg.

  steagul Rusiei inconjurat de boabe de cereale
  Produse rusești din Urali, Siberia și Orientul Îndepărtat (foto: world-grain.com)

  25,5 miliarde de dolari pentru cumpărarea cerealelor și a altor produse din Rusia

  Compania de producție și export EPT (parte a grupului de companii rusești „Noul Coridor Terestru de Cereale”) și corporația de stat chineză China Chengtong International, Ltd. au semnat un acord comun pentru livrarea a 70 de milioane de tone de cereale, leguminoase și culturi oleaginoase, produse în Ural, Siberia și Orientul Îndepărtat, către China, în cadrul Forumului Internațional de Cooperare „One Belt One Road”, desfășurat la Beijing în anul celei de-a X-a aniversări a acestei inițiative, cu participarea Comitetului de Supraveghere și Administrare a Activelor Chinei (SASAC).

  „Acum am semnat unul dintre cele mai mari acorduri din istoria Rusiei și Chinei, în valoare de aproape 2,5 trilioane de ruble (25,7 miliarde de dolari) pentru furnizarea a 70 de milioane de tone de cereale, leguminoase și culturi oleaginoase pe o perioadă de 12 ani. Situația este că, cu siguranță, compensăm pierderile de volum din exportul ucrainean, în folosul Siberiei și Extremului Orient”, a declarat liderul inițiativei „Noul Coridor Terestru de Cereale”, Karen Ovsepyan, în ajunul deschiderii celui de-al Treilea Forum Internațional „One Belt One Road”.

  Programul Rusia-China, siguranță alimentară pentru țările implicate

  Compania raportează, de asemenea, că acordul a fost încheiat în cadrul programului „Noul Coridor Terestru de Cereale Rusia-China”, având ca scop asigurarea securității alimentare a celor două țări și creșterea volumului comerțului bilateral. Programul de dezvoltare a infrastructurii pentru producție și logistică de cereale în districtul federal Ural, Siberia și Orientul Îndepărtat, precum și pentru livrarea acestora pe piața chineză, se desfășoară în conformitate cu directiva corespunzătoare a Președintelui Federației Ruse din 5 mai 2023 privind încheierea unui acord interguvernamental între Federația Rusă și Republica Populară Chineză.

  Compania EPT Production and Export Company este operator autorizat al programului „Noul Coridor Terestru de Cereale” pentru dezvoltarea „producției contractuale” de cereale și a infrastructurii pentru silozurile principale în Ural, Siberia și Extremul Orient. Compania deține o tehnologie de stabilire a prețurilor pe bază de formulă, cercetări științifice moderne în domeniul producției de cereale și are contracte de export.

  China Chengtong  este gestionată de Comisia de Supraveghere și Administrare a Activelor de Stat a Consiliului de Stat al Republicii Populare Chineze și este desemnată ca o societate de stat pentru administrarea activelor. Aceasta este acționar majoritar în mai multe întreprinderi centrale de stat, cum ar fi National Petroleum and Natural Gas Pipe Network Group Co., Ltd. (PipeChina) și China Green Development Group Co., Ltd. (CGDG). Domeniile sale de afaceri includ investiții, tranzacții de capital și administrarea activelor, precum și tehnologii, logistică multimodală, import și export.


  Te-ar mai putea interesa

  Fermierii care au pierdut prima pe cap de vacă. Calcul ANT bovine după data de referință Se schimbă vremea! Șefa ANM a anunțat de când vin ploile Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare

  Ultimele știri

  APIA – anunț despre plata subvențiilor ANT în conturile fermierilor Noua față a învățământului agricol: De la licee în prag de desființare la investiții de peste 43 de milioane de euro Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar