Tratarea semințelor de grâu, lecție esențială la Școala Fermierilor Rodbun
Adrian Radu -Cultura grâului are secrete și pentru fermierii experimentați, darămite pentru cei care abia pășesc pe acest drum al agriculturii. ”Profesorul” Octavian Petrescu, de la Școala Fermierilor Rodbun vine să le ofere “elevilor” răspunsuri la toate întrebările. Iar Magiciana Cristina are destule nelămuriri.
Programa Școlii Fermierilor, proiectul media dezvoltat de Rodbun și Grupul Agrointeligența-BT Video, are mai multe lecții dedicate grâului. Este un lucru firesc, având în vedere complexitatea acestei culturi atât de iubite de fermierii din România. Octavian Petrescu, directorul executiv al Rodbun, are ani buni de experiență în spate, așa că răspunsurile îi sunt la îndemână.
Portofoliul Rodbun în ceea ce privește semințele de grâu, grupate sub brandul Fertillia, este variat, iar fiecare soi are particularitățile sale. Specialiștii companiei au grijă să trateze semințele de grâu, pentru ca fermierii să beneficieze de cele mai bune produse, iar la recoltat să aibă parte de producții sporite, atât cantitativ, cât și calitativ.
Procesarea este vitală pentru semințe de calitate
După recoltarea din câmpurile proprii, specialiștii Rodbun procesează sămânța, însă acest proces trebuie să se desfășoare impecabil. Magiciana Cristina a aflat de la Octavian Petrescu modul în care se sortează, curăță, selectează și tratează sămânța de grâu.
Cursurile Școlii Fermierilor Rodbun nu se opresc aici. Toamna aduce episoade noi, legate de celelalte culturi iubite de agriculturii din țara noastră. Detalii despre întreg portofoliul companiei se găsesc pe www.rodbun.ro.