• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Un fermier şi doi lucrători din fermă au murit striviți sub acoperișul halei în care s-a depozitat porumbul

    Violina Gorcinschi -

    Trei bărbați au murit striviți de tavanul unei hale agricole. Incidentul a avut loc ieri, joi – 2 noiembrie, în localitatea Stănișești, județul Bacău, unde plafonul unei hale agricole, împovărat de greutatea tonelor de porumb depozitat, a cedat și a căzut peste cele trei victime. Proprietarul halei s-ar fi numărat și el printre morți. În momentul producerii tragediei, cei trei bărbați, împreună cu alte două persoane, încercau să oprească eventuala prăbușire prin fixarea unui stâlp de susținere, însă au sfârșit striviți de tavanul halei.

    Trei persoane din localitatea Stănișești, județul Bacău, și-au pierdut ieri, joi – 2 noiembrie, viața, strivite sub zeci de tone de porumb, după prăbușirea tavanului unei hale agricole. Proprietarul construcției a luat decizia să depoziteze recolta de porumb pe plafon, însă cantitatea a fost prea mare, iar acesta a cedat. Prăbușirea a avut loc în momentul în care cei trei bărbați încercau să remedieze situația cu un pilon de susținere, a informat Ziarul de Bacău.

    proprietarul halei care s-a prabusit
    Proprietarul a încercat să oprească prăbușirea (foto: Ziarul de Bacău)

    Cei 3 bărbați, striviți de tavanul halei agricole

    Unul dintre cei prinși sub tavanul căzut este proprietarul halei, în vârstă de 57 de ani, tatăl a trei copii. Potrivit localnicilor, în dimineața tragediei, acesta observase că planșeul construcției lui, unde funcționase în trecut un fost CAP (Cooperativă Agricolă de Producție), începea să cedeze. Deasupra acestuia depozitase o sută de tone de porumb, conform spuselor celor din zonă.

    Proprietarul ar fi anticipat că va avea loc prăbușirea și a vrut să o prevină. Astfel, a chemat 4 bărbați, lucrători cu ziua la fermă, cu ajutorul cărora încerca să monteze un stâlp de susținere în momentul producerii colapsului. 3 dintre cei 5 bărbați care erau în interior la acel moment au fost prinși sub tavanul căzut.

    „Nu și-au dat seama. Au vrut să ridice mai sus, acolo”, a declarat Mitică Vlăsie, tatăl proprietarului.

    o hala unde sunt parcate mai multe masini si autospeciale
    Cele trei victime – patronul și doi muncitori

    Posibila cauză a tragediei – o lucrare de construcție executată prost

    Militari de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, salvatori de la Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) și localnicii și-au unit forțele pentru a-i scoate pe oameni de sub tavanul prăbușit. Scoși, în cele din urmă, de sub greutatea tonelor de porumb și resturilor tavanului, bărbații nu au mai putut fi salvați. Oamenii legii au inițiat o anchetă pentru a afla cine este de vină în acest caz. Există bănuieli că la construcția tavanului s-ar fi lucrat de mântuială.

    „Hala aia a fost făcută de ani buni. Grinzile sunt destul de subțiri. Probabil s-a făcut un pod deasupra acestor grinzi, provizoriu, și n-au rezistența necesară să poată să preia sarcina la câte cereale s-au pus în podul ăla”, a spus Fedon Uricanu, un localnic.

    Celelalte două victime erau oameni fără resurse financiare sau familii care lucrau cu ziua la proprietarul fermei.

    „Era singurul loc prin care putea să își câștige o bucată de pâine”, a explicat cumnatul uneia dintre victime.

    Prăbușirea plafonului este investigată și de Inspectoratul Teritorial de Muncă. Se verifică dacă zilierii lucrau cu contract.


    Te-ar mai putea interesa

    Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români