• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Turta dulce, mult aduce: Cât de profitabilă este afacerea cu dulciuri de sezon

    agrointeligenta.ro -

    Afacerea cu turtă dulce ilustrează cel mai bine profitul pe care micii producători de dulcuri îl pot înregistra în luna decembrie. Nu există Târg de Crăciun de la care să lipsească turta dulce sub diferite forme și culori, chiar dacă, la origine, aceasta era simplă, fără glazuri.

    Pentru Aurel Tufeanu (30 de ani) din Pitești, turta dulce este afacerea cu care familia sa își rotunjește veniturile la fiecare final de an. Participă a doua oară în calitate de producător la Târgul de Crăciun din Piața Universității și este convins că vânzările vor merge la fel de bine ca și-n 2013.

    ”La noi în familie, turta dulce este deja tradiție. De peste 20 de ani, părinții soției mele pregătesc dulciuri de iarnă după rețete vechi. Nu folosim decât ingrediente naturale”, a declarat tânărul pentru Agrointeligența.

    În cealaltă parte a târgului, un alt producător îi face concurență cu turte mai colorate și împachetate cu fundițe mai mari. ”Nu mă tem de alți comercianți. Eu sunt producător autentic, lumea mă cunoaște. Am clienți care m-au recunoscut deja de anul trecut. Iar când vine vorba de calitate, oamenii fac diferența imediat, că se vede cu ochiul liber”, este liniștit Aurel Tufeanu.

    turta dulce

    Se prepara odinioară din secară

    Piteșteanul ne explică cum și în afacerea cu turtă dulce sunt mai multe școli, adică mai multe rețete. A lui este bazată pe amidon, în timp ce acum cei mai mulți producători preferă glazura. ”De fapt, la origine, turta era simplă, fără culoare. Se făcea din secară, însă acum cam toți producem cu făină de grâu”, explică producătorul care ne vinde și turtă dulce simplă, ca odinioară. Totuși, cele mai vândute rămân produsele cu forme de sezon: Brad de Crăciun, Moș de Crăciun, steluțe sau cizmulițe de iarnă ornate cu globulețe din bomboane.

    Pentru această iarnă, producția de turtă dulce a debutat în familia Tufeanu de la începutul lunii noiembrie. ”Ne-am pregătit, că și cererea este mare”, spune tânărul, care recunoaște că nu și-a făcut un calcul privind stocurile, mai ales că la târg a venit și cu acadele și alte bunătăți dulci de casă.

    turta dulce Bucuresti

    Conform rețetei, turta dulce este un produs ușor de pregătit din ingrediente ieftine: făină, zahăr sau miere, bicarbonat, scorțișoară și coloranți naturali. La un calcul simplu, având în vedere că o bucată de turtă dulce cu greutatea de 80 de grame se vinde cu 5 lei, adică 62,5 lei kilogramul, profitul pe care producătorul îl poate aduna este semnificativ, direct proporțional cu vânzările. Iar cum acestea merg bine în preajma Crăciunului, concluzia nu poate fi decât că afacerea cu turtă dulce rămâne o idee bună de business pentru sezonul rece, mai ales pentru familiile din mediul rural.

    Cum recunoaștem turta dulce de calitate

    Pentru cititorii Agrointeligența, Aurel Tufeanu are câteva sfaturi când vine vorba de alegerea unei turte dulci bune și proaspete. ”Turta dulce de calitate se observă ușor printr-o culoare aurie, nu maronie. Dacă nuanța este închisă, înseamnă că produsul s-a ars, iar gustul nu va fi unul bun. Totodată, turta trebuie să fie mai moale, iar acest lucru se simte ușor la pipăire, prin ambalaj. Recomand ca fiecare cumpărător să citească eticheta turtei dulci și să acorde o mare atenție termenului de garanție”, sunt sfaturile producătorului de turtă dulce.


    Te-ar mai putea interesa

    Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere

    Ultimele știri

    UE intenţionează să îşi majoreze exporturile de alimente în China, în pofida tensiunilor comerciale Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Lista produselor agricole din Ucraina pentru care se pot introduce taxe vamale